Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 11:57, 24 kwi 2025

Basieksp napisał(a)

Śliczne mój jeszcze takich rozwinętych listków nie ma, ale zaczyna kwitnąć mam dwa jeden starszy, jest ok i nowy, który sadziłam późną jesienią. Z tego drugiego chyba nic nie będzie, nic narazie się z nim nie dzieje. Poczekam jeszcze, może jednak się obudzi.

A mój nie kwitł jeszcze. Jest młodziutki. Kupiłam go w ubiegłym roku.
Warto poczekać nowym judaszowcem. Niektóre drzewka nie wypuściły jeszcze listków.
Ewa777 16:22, 25 kwi 2025

Dwie moje białe panny i Genie nadal kwitną. Zrobiło się u nas bardzo zimno (10'C), to sprzyja dłuższemu kwitnieniu.

Ewa777 16:28, 25 kwi 2025

W tym roku ta rabata jest u mnie najbogatsza w tulipany, na innych rabatach większość tulipanów wyginęła. Na jesieni czeka mnie kolejne sadzenie cebul.

Ewa777 16:29, 25 kwi 2025

Wafel 18:06, 25 kwi 2025

Cudownie rozrośnięte już masz te drzewka, jest efekt wow! Doceniam dziś swój taras od zachodu, bo zimno jak pierun a ja właśnie w szortach się opalam u siebie, słońce super grzeje, w kąciku nawet specjalnie zimnego wiatru nie czuję Po drugiej stronie domu biegun zimna.
mirkaka 18:24, 25 kwi 2025

Ewa777 napisał(a)
W tym roku ta rabata jest u mnie najbogatsza w tulipany, na innych rabatach większość tulipanów wyginęła. Na jesieni czeka mnie kolejne sadzenie cebul.

Przepiękne, pewnie same nowe nasadzenia

Chciałabym się doczekać takich dużych magnolii i tak obficie kwitnących jak u Ciebie Gienka zachwyca
U mnie pięknie rośnie i ma w tym roku mnóstwo pąków żółta Daphne, ale jeszcze trochę trzeba poczekać na rozkwit. Z jednej strony dobrze że zimno, wiosna trochę przystopowała, ale dziś jest wyjątkowa lodówa bo wieje
Ewa777 18:53, 25 kwi 2025

Wafel napisał(a)
Cudownie rozrośnięte już masz te drzewka, jest efekt wow! Doceniam dziś swój taras od zachodu, bo zimno jak pierun a ja właśnie w szortach się opalam u siebie, słońce super grzeje, w kąciku nawet specjalnie zimnego wiatru nie czuję Po drugiej stronie domu biegun zimna.

Zazdroszczę takiego ciepłego tarasu. U mnie zimno w każdym miejscu. Planowałam jutro popracować w ogrodzie. Trzeba bedzie się cieplej ubrać i działać. Może te zimne dni to przesunięci ogrodnicy i zimna zośka.
Ewa777 19:00, 25 kwi 2025

mirkaka napisał(a)

Przepiękne, pewnie same nowe nasadzenia

Chciałabym się doczekać takich dużych magnolii i tak obficie kwitnących jak u Ciebie Gienka zachwyca
U mnie pięknie rośnie i ma w tym roku mnóstwo pąków żółta Daphne, ale jeszcze trochę trzeba poczekać na rozkwit. Z jednej strony dobrze że zimno, wiosna trochę przystopowała, ale dziś jest wyjątkowa lodówa bo wieje

Tak, to wszystkie nasadzenia z ubiegłej jesieni. Niewstety tak z tymi tulipanami jest, ze trzeba co ruku dosadzać nowe cebulki.
To u Ciebie będzie jeszcze pokaz kwitnącej magnolii. Przez to zmino wszystko przystopowało. Przynajmniej dłużej kwitną drzewka i magnolie. Ale mogłoby być trochę cieplej, bo mimo słońca nie jest przyjemnie.
Roocika 19:32, 25 kwi 2025

Taka ilość tulipanów mocno przyciąga wzrok.
Magnoliowe kwiaty również.
U nas też dziś taka lodówka brrr
Joku 21:37, 25 kwi 2025

Masz chyba najwieksze zagęszczenie tulipanów przypadające na metr kwadratowy . Masa robi wrażenie.