Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Miskantowo 18:28, 02 lip 2025

Wafel napisał(a)
Gość fajny, książę? Próbowałaś? Do mnie zawitała jaszczurka, nie dało rady zrobić jej zdjęcia, za szybka jest Róże piękne, jutro jadę pooglądać na żywo u Wioli z Miskantowa, jestem bliska złapania "różanej zarazy"

Moje najpiękniejsze róże do jutra całkiem zaschną.
Chyba Ci nie grozi złapanie u mnie bakcyla.
Cześć róż przekwitła, część dopiero startuje.
Miskantowo 18:30, 02 lip 2025

TAR napisał(a)

A jak masz przygotowana ziemie w donicy pod judaszowca? Judaszki marnieja jak maja za mokro i za ścisła ziemie. Czasem im lepiej w jalowej niz za mokrej. W kwietniu dokupilam 2 szt. lekko nie maja ale podwoiły swoja wielkosc od zakupu. Cos musi byc mu nie halo.

Wydawało mi się, ze dobrze ale chyba jutro do niej zajrzę i domieszam jeszcze piasku i kompostu.
Ewa777 20:38, 02 lip 2025

TAR napisał(a)
Ewa, wstaw jakis kamyczek do misy albo kawalek pienka, żaby czasem maja problem by wyjsc z misy. U siebie tez juz wstawialam jak mi sie jedna biedaczka utopila.

U mnie tej wody mało jest. Poza tym zrobiła sobie takie błotko, że tylko w połowie była zakryta wodą. Jak nalejemy więcej wody, to włożymy kamyki. Nie miałam pojęcia, ze mam żaby w ogrodzie. Nigdy nie było ich słychać, ani widać.
Ewa777 20:42, 02 lip 2025

Kordina napisał(a)
Różyczki zawsze piękne też mam sublokatorkę w oczku, to żaba trawna zielonkawa
A te na pniu nie wymarzają Ci zimą? Czy jakoś je osłaniasz?

Kiedyś wszystkie róże na pniu okręcałam na zimę słomą i agrowłókniną. Teraz już się tak nie bawię. Robię tylko jesienią kopczyki z kompostu i to tyle.
Ewa777 21:10, 02 lip 2025

mirkaka napisał(a)
Róże piękne, masz sporo tych na pniu, też jestem ciekawa jak je zimujesz ?
Pokaż tę misę w całości, wielka jest?
Ciekawe w jaki sposób takie żabki znajdują wodę w ogrodzie, przecież nie przyskakała do ciebie z jakiś okolicznych stawów, to raczej za daleko

O tym zimowaniu róz napisąłm wyżej. Przyjełam Twoją zasadę nie przejmowania się
Mise widziałaś, to ta kamienna z ciurkadełkiem.
Ewa777 21:19, 02 lip 2025

TAR napisał(a)

Nie moge ogladac tylu pieknych roz bo znowu mi sie chciejusy włączą Leonardo boski.

W tym roku zaszalałaś z różami Ja róże zawsze lubiłam i nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu. Leonardo jest cudowny, nie mam z nim problemów.
Ewa777 21:23, 02 lip 2025

Wafel napisał(a)
Gość fajny, książę? Próbowałaś? Do mnie zawitała jaszczurka, nie dało rady zrobić jej zdjęcia, za szybka jest Róże piękne, jutro jadę pooglądać na żywo u Wioli z Miskantowa, jestem bliska złapania "różanej zarazy"

Nie próbowałam, bo jeszcze zamieniłaby się w księcia i co ja bym mężowi powiedziała
Jaszczurkę tez kiedyś u siebie widziałam. One są bardzo szybkie.
Fajnie masz - tyle odwiedzin ogrodowiskowych Rób zdjęcia i pokazuje je nam
Kordina 23:14, 03 lip 2025

Ewa777 napisał(a)

Kiedyś wszystkie róże na pniu okręcałam na zimę słomą i agrowłókniną. Teraz już się tak nie bawię. Robię tylko jesienią kopczyki z kompostu i to tyle.

Dziękuję, ja w sumie tak samo jak Ty, kopczyk i już
Ewa777 10:15, 04 lip 2025

Kordina napisał(a)

Dziękuję, ja w sumie tak samo jak Ty, kopczyk i już

Mam 4 róże na pniu. Bardzo je lubię. Zastanawiam się, czy więcej ich nie kupić. Zajmują dużo mniej miejsca. Jedyny problem to taki, że nie wszystkie tak dobrze rosną.
Ewa777 10:19, 04 lip 2025

Od 3 dni mam taki problem na forum, że po wpisaniu odpowiedzi wyswietla mi się taki komunikat.

Potem terzeba wejść na strone główną, potem znowu na powiadomienia. Uciążliwe to trochę. Do tego nigdy nie jestem pewna, czy odpowiedź się zapisała. Czy Wy też tak macie? To problem naszego forum, czy moze mojego komputera?