Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

TAR 15:51, 10 mar 2026

mirkaka napisał(a)

Zrobiliście bardzo dużo, ale te miseczniki ?? to już masakra, ciągle mamy pełno szkodników
Ja zamówiłam treol, ale mają tak dużo zamówień, że przesuwają dostawę, a to już czas na taki oprysk

na all wysylaja z dostawa na pojutrze, wiec akurat bede miala na sobote
mirkaka 17:26, 10 mar 2026

Też tak miało być, potem przedłużyli termin dostawy
TAR 09:37, 11 mar 2026

Mirka, ja mam status wyslane, w drodze. Wiec raczej dostane na jutro przesylke.Jak chcesz to dam ci namiar a tam gdzie zamowilas to odmow. Jak dzis zamowisz to w piatek dostaniesz.
Ewa777 09:43, 11 mar 2026

mirkaka napisał(a)

Zrobiliście bardzo dużo, ale te miseczniki ?? to już masakra, ciągle mamy pełno szkodników
Ja zamówiłam treol, ale mają tak dużo zamówień, że przesuwają dostawę, a to już czas na taki oprysk

W tamtym sezonie miałam tego plagę, więc w tym roku ruszam od razu z walką z nimi.
Ewa777 09:49, 11 mar 2026

TAR napisał(a)
Ewa czy to na pewno miseczniki czy moze wypustki kwiatowe na pniu, bo u mnie juz sie wypustki powoli zaczely pokazywac

Teraz jak to napisałaś, to się zastanawiam. Wyglądały jak brązowe miseczki, a mi kojarzą się tylko ze szkodnikami. Zdjęłam je rękawicą, nie został ślad na gałązce. Pokażesz zdjęcie takiej wypustki, żebym porównała? Dasz radę?
Mój judaszowiec do tej pory miał tylko jednego kwiatka w ubiegłym roku.
Ewa777 09:50, 11 mar 2026

Aniu, Mirko, a ten treol to jakiś środek na szkodniki?
TAR 10:32, 11 mar 2026

Preparat na bazie oleju parafinowego, moze byc Treol, Emulpar. Pryskasz nim poki jeszcze cieplo nie jest. Chroni rosliny przed przedziorkiem, misecznikami i nawet mszyca. Ja miseczniki sciagałam wacikiem kosmetycznym nasaczonym spirytusem. Jesli nie jest tego duzo to sprobuj. Wazne by kory nie uszkodzic.