Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 17:54, 02 lip 2016

Flower1 napisał(a)

o widze ze wycieczka udana same piekności! jak Ci sie podobało? Twoja róża PEACE skradła moje serce

Madziu, szkółka super Bardzo mi się tam podobało. Jak będziesz się tam wybierać, daj mi znać, chętnie pojadę znowu Nie dostałam hortensji Magical Candle. Były w naszej szkółce, ale takie drobne listki miały, że nie chciałam takich. Ale dwie hortensje ogrodowe były tak piękne w Chwaszczynie, że już miałam je zabrać. Nie wiem, czy się po nie nie wybiorę, bo chyba będą mi się śniły po nocach
bogumila 18:11, 02 lip 2016

Zdążyłam posadzić i już znowu pada.Miło było Cię spotkać.Fotka u mnie.
Ewa777 18:12, 02 lip 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No to poszalałaśCo to za werbena? Wieloletnia? ŚlicznaWstawiłam fotki

Gosiu, to jest jednoroczna werbena, ale za to niska. Rośnie do 45cm. Chcę ją posadzić przed hortensjami Diamantino. Zaczęliśmy dzisiaj sadzić, ale przegoniła nas burza. Zaraz lecę zobaczyć Twoje zdjęcia
Ewa777 18:25, 02 lip 2016

gierczusia napisał(a)
Ewciu ale u Ciebie wypiekniało normalnie mi szczena opadła wsyssko pikne ale ta rabata na wejściu.....nie mam słów cud , miód i orzeszki to znaczy...szałwie

Buziole
Ps..ja tu czytam ,że ledwo wróciłaś to znów się jakoweś szaleństow zakupowe planuje

Sciskam moooocno

Elu, ale miło, że tak to widzisz. Mi też tak się wydaje, ze jest coraz piękniej ale myślę, że jak zakwitną hortensje, to będzie już pięknie na całego
Rabata przy wejściu jest rzeczywiście udana. Dobrałam rośliny, które cały czas kwitną i nie trzeba na nie długo czekać.

Na zakupy umówiłyśmy się z dziewczynami z Pomorza. Fajnie tak wypaść w towarzystwie na szaleństwa ogrodowe. Bogusia bardzo mi pomogła w wybieraniu najładniejszych okazów

Musze Cię jakoś namówić do przyjazdu do mnie Może chociaż na weekend. U nas dzisiaj było 32'C
Ewa777 18:49, 02 lip 2016

LyraBea napisał(a)

Dzięki Ewciu za zmobilizowanie do wycieczki zakupowej. Fajne rzeczy kupiłaś, werbenę kiedyś na pewno też przygarnę, jak będą się rozrastać rabatki. Hortensje na razie omijałam wielkim łukiem chociaż kusiły, oj kusiły....Ty i Gosia pojechałyście, ja jeszcze się cofnęłam, bo pan mi powiedział, że przyszły brzozy pożyteczne Dorenbos. No i okazało się że miskanty LM też są, tylko z Gracillimusami pomieszane, to nie wypatrzyłyśmy.
Też zakupy uważam za baaardzo udane. Zaraz będę się chwalić

Beatko, ja na zakupy ogrodowe zawsze jestem chętna Po tę białą hortensję chyba się wybiorę Już wymyśliłam dla niej miejsce

A ja jeszcze wpadłam do mojej szkółki Nowe Ogrody w poszukiwaniu hortensji Magical Canndle, ale nie było takich ładnych jak mam, wiec by się wyróżniała. Ale za to udało mi się kupić 6 miskantów Morning Ligt I już rosną Udało nam się wszystko posadzić przed deszczem. Od razu mam podlane
Ewa777 18:52, 02 lip 2016

malkul napisał(a)
Zakupy mega
ta biała róża mega elegancja, prześlicznej urody.

Kupiłam tego kichawca, co Ci się podobał u Kindzi
Ładnie wygląda z werbeną

Róża biała - to chyba Chopina masz na myśli
Ewa777 18:55, 02 lip 2016

bogumila napisał(a)
Zdążyłam posadzić i już znowu pada.Miło było Cię spotkać.Fotka u mnie.

Bogusiu, bardzo się cieszę, że mnie zaczepiłaś Dobrze jest pochodzić z kimś, kto zna szkółkę Bardzo Ci dziękuję za pomoc w wybieraniu najładniejszych okazów Ja też mam wszystko posadzone, a deszcz podlewa
jazzy 19:14, 02 lip 2016

No to obrót wydarzeń idealny!
Udane zakupy w miłym towarzystwie, sprawne sadzenie i deszcz na deser
Nowe roślinki piękne, a werbeny takiej nie znałam. Nawet nie wiedziałam że szkółki werbeny sprzedają Ale to tylko na plus
Ściskam Ewuś!
Ewa777 19:38, 02 lip 2016

jazzy napisał(a)
No to obrót wydarzeń idealny!
Udane zakupy w miłym towarzystwie, sprawne sadzenie i deszcz na deser
Nowe roślinki piękne, a werbeny takiej nie znałam. Nawet nie wiedziałam że szkółki werbeny sprzedają Ale to tylko na plus
Ściskam Ewuś!

To była bardzo udana sobota Po pierwsze słoneczna i bardzo ciepła Zakupy w miłym towarzystwie to sama przyjemność U Bogusi jest zdjęcie
Roślinki szybko trafiły na zaplanowane miejsce i na koniec deszcz, który wszystko podlewa
Też bym nie wiedziała o istnieniu takich werben, gdyby nie Bogusia A te wysokie werbeny były u nas w sprzedaży w ubiegłym roku w szkółce Ja swoje wysiałam, a potem przesadziłam do ogródka, ale nie wiem kiedy zakwitną. Jakieś małe są ciągle

Pozdrawiam
yolka 19:53, 02 lip 2016

Ewuś kichawce co rok wyrzuca, szkoda, że się niezgadałyśmy. Róże piękne po prostu, Czekam na kompozycje z nowych zakupów