Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Milka 13:12, 15 lip 2016

masakra z tym deszczem
wczoraj miałam gastronomiczno kanapowy dzień
Ewa777 13:41, 15 lip 2016

olga80 napisał(a)
Ewa mam nadzieję,że ulewa u Ciebie nie narobiła szkód

Margo napisał(a)
Ewa, jak u Ciebie po ulewach ?
Bo u mnie w okolicy dramat. 100 m ode mnie ludzie pozalewani strasznie, nas ochronił kanał z oczyszczalni, ale jakby dłużej padało to tez nie byłoby wesoło. Za płotem już mam ogromnie zalewiska...

Dziewczyny, u mnie spokojnie, bo mieszkam na wzgórzu. Nie byłam nawet świadoma, że w dolnych dzielnicach taki dramat. Okropne te powodzie

Gosiu, dobrze, że u Ciebie wszystko w porządku
Ewa777 13:43, 15 lip 2016

Milka napisał(a)
masakra z tym deszczem
wczoraj miałam gastronomiczno kanapowy dzień

Irenko, czasami trzeba zrobić sobie takie przyjemności Ja ostatnio też tylko odpoczywam. Ogród mam już ogarnięty Zaleta małej powierzchni Najwięcej prac robimy w soboty.
hindsight 07:28, 16 lip 2016

Witaj, Ewo!

Pobuszowałam sobie dziś rano u Ciebie, słyszałaś, jak liście szeleszczą? Mam nadzieję, że nic nie zadeptałam

Lubię przeglądać wątki od początku, bo wtedy widać, jak się ogród zmienia. I u Ciebie zmiany, że ho ho!
Bardzo mi się podoba nowy styl ogrodu, uporządkowanie, nasadzenia grupowe. Ogród masz ciekawy od wczesnej wiosny do późnej jesieni. Rabata bylinowa, ambrowcowa, przedogródek, no cudownie to z eMem zrobiliście! W ogóle taki chłop to skarb! I jeszcze bonsai i dekoracje robi... Gdzieś go dorwała? ale i Ty jesteś dusza artystyczna, bo oprócz rękodzieła, czytam, że śpiewasz w chórze, z sukcesami w dodatku

Będę zaglądać
Sabina76 21:16, 16 lip 2016

Ewka, jak u Ciebie magnolia Genie? Moja wiosną miała dwa kwiatuchy a teraz szykuję się sporo
Iwk4 22:27, 16 lip 2016

Ewuniu, bardzo wam dziękuję za wszystko. Tobie i Krzysiowi. Było nam bardzo miło was gościć. Biedny Krzysiu, musiał w samotności wykonać kawał dobrej roboty. Bardzo się cieszę
ML mnie baaaaaaaardzo ucieszył
Zapomniałam coś dać Dorotce. Przepraszam, zakręcona byłam ...

Na pamiątkę spotkania zostawiam wspólne zdjęcie.

Od lewej: Ewa (Bacowa), Zbyszek (mój mąż), Ewa (Ewa777), Krzysiu (Ewy mąż), Marek (mąż Mirki), Mirka (Mirkaka), Jola (Joku),
na dole: Dorotka (córka Ewy), Ja (Iwk4), Beatka ( LyraBea).
I na fotce nie ma córki Beatki Oriany (śliczna dziewczyna) i Grzesia (męża Ewy) oraz moich synków Karola (robił fotkę) i Pawła (gdzieś się zapodział)
Ewa777 23:39, 16 lip 2016

hindsight napisał(a)
Witaj, Ewo!

Pobuszowałam sobie dziś rano u Ciebie, słyszałaś, jak liście szeleszczą? Mam nadzieję, że nic nie zadeptałam

Lubię przeglądać wątki od początku, bo wtedy widać, jak się ogród zmienia. I u Ciebie zmiany, że ho ho!
Bardzo mi się podoba nowy styl ogrodu, uporządkowanie, nasadzenia grupowe. Ogród masz ciekawy od wczesnej wiosny do późnej jesieni. Rabata bylinowa, ambrowcowa, przedogródek, no cudownie to z eMem zrobiliście! W ogóle taki chłop to skarb! I jeszcze bonsai i dekoracje robi... Gdzieś go dorwała? ale i Ty jesteś dusza artystyczna, bo oprócz rękodzieła, czytam, że śpiewasz w chórze, z sukcesami w dodatku

Będę zaglądać

Witam, Cię, Dominiko To miłe tak czytać tyle ciepłych słów na temat mojej pracy w ogrodzie Zapraszam na kolejne odwiedziny
Ewa777 23:40, 16 lip 2016

Sabina76 napisał(a)
Ewka, jak u Ciebie magnolia Genie? Moja wiosną miała dwa kwiatuchy a teraz szykuję się sporo

Moja Genie kwitła wiosną, teraz nie ma pąków, ale wyraźnie ściemniały jej listki. Wiosną miała bardzo jasne, a teraz ta zieleń jest mocniejsza
Ewa777 23:44, 16 lip 2016

Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, bardzo wam dziękuję za wszystko. Tobie i Krzysiowi. Było nam bardzo miło was gościć. Biedny Krzysiu, musiał w samotności wykonać kawał dobrej roboty. Bardzo się cieszę
ML mnie baaaaaaaardzo ucieszył
Zapomniałam coś dać Dorotce. Przepraszam, zakręcona byłam ...

Na pamiątkę spotkania zostawiam wspólne zdjęcie.

Od lewej: Ewa (Bacowa), Zbyszek (mój mąż), Ewa (Ewa777), Krzysiu (Ewy mąż), Marek (mąż Mirki), Mirka (Mirkaka), Jola (Joku),
na dole: Dorotka (córka Ewy), Ja (Iwk4), Beatka ( LyraBea).
I na fotce nie ma córki Beatki Oriany (śliczna dziewczyna) i Grzesia (męża Ewy) oraz moich synków Karola (robił fotkę) i Pawła (gdzieś się zapodział)

Iwonko, jutro napiszę o wspaniałym spotkaniu u Ciebie w ogrodzie Dziś już padam na twarz Po powrocie od Ciebie pojechałam jeszcze do Pruszcza na spektakl teatralny Wróciłam niedawno Dziękuję za zdjęcie grupowego nie mam. Jutro wstawię zdjęcia z Twojego ogrodu
Katkak 09:55, 17 lip 2016

O raju, Ewcia na momencik spuściłam Cię z oczu i miałam nadrabiania, że hoho. Ale to nadrabianie bardzo miłe, tym bardziej, że wciąż coś cię dzieje. Zakupy, spotkania, czyli to wszystko co lubimy najbardziej . Horty masz wspaniałe - każdą bez wyjątki. Ta Bavaria wygląda jak maliny z bitą śmietaną, a Schloss...Nie mogę się doczekać aż u mnie zakwitnie, ale to nie ten sezon niestety . Ewcia masz tak pięknie, że trudno oczy oderwać. Jeśli chodzi o różyczki w morelowych kolorkach, to ja od maja jestem szczęśliwą posiadaczką Jude the Obscure (rabatowa, jak chcesz to więcej Ewcia z Doświadczalni Ci o niej powie, bo ma ją długo. Od Niej właśnie ją zgapiłam). A od kilku dni mam też śliczną i w podobnej tonacji kolorystycznej, także rabatową Sangerhausen Jubilaumsrose. Obie mają mieć do 70cm. Kupione w R. Ale się rozpisałam. Ta Twoja Tereska nie chce się odczepić ode mnie, weź z nią porozmawiaj. Niech się uspokoi . Ściskamy Was mooooocno .