Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Iwk4 21:27, 18 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)

Jak fajnie zobaczyć znajome twarze i poznać twarze których nigdy nie widziałam.. Bacowa, Mirka fajne laseczki LyraBea.. tam mnie jeszcze nie było, a bardzo podobna do Kuklika Joli jakoś teę nigdzie nie widziałam..

Zginęła piękna dziewczyna i jeden przystojniak.. wcale się nie dziwię

A teraz lecę pobuszować w Twoim ogrodzie

No tak, laski wymienione, a cała reszta
Mam dola
Ewa777 21:42, 18 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)
Ależ pięknie .... zmiany wyszły na korzyść dla ogrodu.... jutro nakopię moim przetacznikom... zmarniały Chyba nie lubią dzielenia i przesadzania ..

Hortki ogrodowe masz ... nierealnie piękne.. szczęka moja poleciała gdzieś w siną dal...

Potwierdziłaś moja teorię że róże z gołym korzeniem są lepsze Ja już nigdy nie kupię w donicy.. i lecę dalej się delektować

Zakupy wypasione... patrzę na pysznogłówki i muszę do nich wrócić, bo z różnych powodów mi się prawie wysypały Tylko gdzie je upchać ???

Aniu, Ty pędzisz jak strzała Cieszę się, że podobają Ci się zmiany jakie zachodzą w moim ogrodzie Przetaczniki szaleją u mnie, to mnie cieszy Swoich nie dzieliłam i nie przesadzałam. Hortki ogrodowe ładnie kwitną, ale wolałabym, aby kwitły wszystkie
Widzisz Ty wyciągasz wnioski, a ja znowu kupiłam róże w donicach i będę się dziwić, że nie rosną tak ładnie. Mało tego dziwić, będę żałować, że je kupiłam
anabuko1 23:46, 18 lip 2016

No brawo, fajne spotkanko... fajne uśmiechnięte buzie..
a ja dalej na takim spotkaniu jeszcze nie byłam
LyraBea 23:52, 18 lip 2016

Ewciu macham, bo rano nie dotarłam do Ciebie. Ori bardzo Cię polubiła, bo ona z tych raczej nieśmiałych a wspólny język i temat znalazłyście. Trzymamy kciuki za Twoją córę. Jak coś to niech spróbuje tak jak Młoda mówiła. Najważniejsze to się zahaczyć na uczelni, potem już łatwiej przeskoczyć z wydziału na wydział.

Twoje hortensje powalają. Wyobrażam sobie, że na żywo jeszcze piękniej to wygląda niż na zdjęciach, Nie mam ręki do hortensji Moja 4 letnia Anabel, przesadzona w zeszłym roku do nowego ogrodu, w tamtym pięknie i obficie kwitła, natomiast przycięta w tym roku "fachowo" według instrukcji na Ogrodowisku, ma zaledwie 4 rachityczne kwiaty. Ogrodowe mi nie zakwitły w ogóle, bo poprzemarzały (chyba). Od Mirki wzięłam odnóżki takiej, co ponoć nie przemarza i ślicznie kwitnie i już ją do rozsadnika dałam...Może chociaż ta mnie polubi.
LyraBea 23:57, 18 lip 2016

anabuko1 napisał(a)
Jak się nie uśmiechać, jak spotkanie udane, towarzystwo doborowe i buzia sama się śmieje...Ja mam szczęście, że wstrzeliłam się w fajne babeczki i przypadkiem okazało się, że jedną znam, druga sąsiaduje z teściami mojej Siostry. To się nazywa mieć szczęście. Cieszę się, że Opatrzność pomogła mi się tu zadomowić i zostałam na biegu przyjęta jak swoja. Ot cała magia Ogrodowiska.
Moniq 08:41, 19 lip 2016

Ale super spotkanko mieliscie
Ewa777 10:17, 19 lip 2016

anabuko1 napisał(a)

Aniu, warto wybrać się i na spotkanie gdzieś blisko i na taką dalszą wyprawę Bardzo lubię oglądać na żywo ogrody, które znam tylko ze zdjęć A i gospodarze są przemiłymi ludźmi Jest wątek spotkaniowy, zaglądaj tam
Ewa777 10:23, 19 lip 2016

LyraBea napisał(a)
Ewciu macham, bo rano nie dotarłam do Ciebie. Ori bardzo Cię polubiła, bo ona z tych raczej nieśmiałych a wspólny język i temat znalazłyście. Trzymamy kciuki za Twoją córę. Jak coś to niech spróbuje tak jak Młoda mówiła. Najważniejsze to się zahaczyć na uczelni, potem już łatwiej przeskoczyć z wydziału na wydział.

Twoje hortensje powalają. Wyobrażam sobie, że na żywo jeszcze piękniej to wygląda niż na zdjęciach, Nie mam ręki do hortensji Moja 4 letnia Anabel, przesadzona w zeszłym roku do nowego ogrodu, w tamtym pięknie i obficie kwitła, natomiast przycięta w tym roku "fachowo" według instrukcji na Ogrodowisku, ma zaledwie 4 rachityczne kwiaty. Ogrodowe mi nie zakwitły w ogóle, bo poprzemarzały (chyba). Od Mirki wzięłam odnóżki takiej, co ponoć nie przemarza i ślicznie kwitnie i już ją do rozsadnika dałam...Może chociaż ta mnie polubi.

Jeszcze wiadomości z uczelni nie mamy i czekamy niecierpliwie. Pozdrów Ori
Beatko, masz młode hortensje, a one potrzebują trochę czasu. Na pewno Ci zakwitną, tylko bądź cierpliwa. Masz ode mnie i od Mirki odmiany, które kwitną co roku. Zobaczysz za 2-3 lata, będziesz miała kwitnące bukiety A Anabel pewnie odreagowuje przesadzanie. W przyszłym roku pokaże co potrafi
Ewa777 10:25, 19 lip 2016

Moniq napisał(a)
Ale super spotkanko mieliscie

Moniko, w naszych rejonach to na razie drugie spotkanie Ale w Twoich to jest ich sporo - prawie co weekend Warto się wybrać
makkasia 10:34, 19 lip 2016

Hortensji Ogrodowych zazdraszczam, niestety musiałam z nich zrezygnować, bo kwiatów nigdy nie miały a u Ciebie cudowne są. W tym przypadku bliskość morza im ułatwia życie
Cudnie, cudnie, cudnie