Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Joku 11:10, 17 lip 2016

Ewa, fajnie było się z tobą spotkać po raz kolejny. Dziękuję za chwile rozmowy i instrukcje dotyczące skrętników.
Olbrzymie wrażenie zrobił na mnie projekt bonsaja na kartce przedstawiony przez Krzysia zanim przystąpił do pracy. Końcowego efektu przekształconego bukszpana nie widziałam, ale miałam możliwość obserwowania Krzysia przy pracy i jego profesjonalne podejście do sprawy (och, te zwoje drutu, walizka z narzędziami).
gierczusia 15:14, 17 lip 2016

Buziole ślę soczyste, cieszę się, że nie zalało...fajnie poogladać sobie Wasze buzie, tym bardziej ,że standartowo uśmiechnięte uwielbiam te nasze spotkania
Uśmiechu , radości i wypoczynku życzę
Ściskam
kasiek 17:01, 17 lip 2016

Szarańczę - czy raczej pasikonika tez miałam Piekne masz horcie a i białe pysznogłówki są super!
Spotkanie zaliczone i powodzi niema - słowem jest dobrze
mirkaka 20:49, 17 lip 2016

Ewa miło było Was spotkać u Iwonki. Krzyś zrobił wrażenie, efekt który pokazała Iwonka jest niesamowity.
Bogdzia 21:18, 17 lip 2016

Przyszłam zobaczyc czy Cie nie zalało ale wszystko w porządku i jeszcze goscie byli. Mirkę i Jolę z przyjemnoscia poznaję na zdjeciu bo osobiście nie było okazji.
bozga 22:56, 17 lip 2016

Piękne te Twoje ogrodówki I rabatki śliczne, bardzo różnorodne Pozdrawiam
Ewa777 11:04, 18 lip 2016

Katkak napisał(a)
O raju, Ewcia na momencik spuściłam Cię z oczu i miałam nadrabiania, że hoho. Ale to nadrabianie bardzo miłe, tym bardziej, że wciąż coś cię dzieje. Zakupy, spotkania, czyli to wszystko co lubimy najbardziej . Horty masz wspaniałe - każdą bez wyjątki. Ta Bavaria wygląda jak maliny z bitą śmietaną, a Schloss...Nie mogę się doczekać aż u mnie zakwitnie, ale to nie ten sezon niestety . Ewcia masz tak pięknie, że trudno oczy oderwać. Jeśli chodzi o różyczki w morelowych kolorkach, to ja od maja jestem szczęśliwą posiadaczką Jude the Obscure (rabatowa, jak chcesz to więcej Ewcia z Doświadczalni Ci o niej powie, bo ma ją długo. Od Niej właśnie ją zgapiłam). A od kilku dni mam też śliczną i w podobnej tonacji kolorystycznej, także rabatową Sangerhausen Jubilaumsrose. Obie mają mieć do 70cm. Kupione w R. Ale się rozpisałam. Ta Twoja Tereska nie chce się odczepić ode mnie, weź z nią porozmawiaj. Niech się uspokoi . Ściskamy Was mooooocno .

Kasiu, już mam wybrane róże. Część już do mnie dotarła - to 4 Heidi Klum i czekam jeszcze na 4 Garden of Roses. Ze św. Teresek to jestem najbardziej zadowolona z tych, które kupiłam z gołym korzeniem w ubiegłym roku na wiosnę. One wyglądają najpiękniej. Są dorodne, zdrowe i ciągle kwitną. Te co kupiłam w donicach w lipcu ubiegłego roku są o 2/3 niższe i słabiej kwitną. W tym roku też zamówiłam w lipcu i obawiam się, że historia się powtórzy, bo te różyczki przyszły takie maleństwa i do tego z czarnymi plamkami na liściach. Nie dogonią tych pierwszych.
Ewa777 11:51, 18 lip 2016

Joku napisał(a)
Ewa, fajnie było się z tobą spotkać po raz kolejny. Dziękuję za chwile rozmowy i instrukcje dotyczące skrętników.
Olbrzymie wrażenie zrobił na mnie projekt bonsaja na kartce przedstawiony przez Krzysia zanim przystąpił do pracy. Końcowego efektu przekształconego bukszpana nie widziałam, ale miałam możliwość obserwowania Krzysia przy pracy i jego profesjonalne podejście do sprawy (och, te zwoje drutu, walizka z narzędziami).

Jolu, spotkania z Tobą to czysta przyjemność Cieszę się, ze znowu udało nam się porozmawiać Bonsai po cięciu nie wygląda nie za ciekawie, bo efekt będzie dopiero gdy się zabuduje listkami Może za rok zobaczymy u Iwonki
Ewa777 11:56, 18 lip 2016

gierczusia napisał(a)
Buziole ślę soczyste, cieszę się, że nie zalało...fajnie poogladać sobie Wasze buzie, tym bardziej ,że standartowo uśmiechnięte uwielbiam te nasze spotkania
Uśmiechu , radości i wypoczynku życzę
Ściskam

Mnie nie ma jak zalać, bo ja na wichrowym wzgórzu mieszkam
Chociaż ściana od komina jakaś podejrzanie wilgotna jest, to może jednak jakaś próba podtopienia była...
Ja tęż bardzo lubię nasze spotkania Czeka mnie kilka bardzo miłych odwiedzin w moim ogrodzie - bardzo mnie to cieszy A i ja wybiorę się też w podróż do pięknych ogrodów. Mam nadzieję, że uda mi się zrealizować plany Buziaki
Ewa777 11:59, 18 lip 2016

kasiek napisał(a)
Szarańczę - czy raczej pasikonika tez miałam Piekne masz horcie a i białe pysznogłówki są super!
Spotkanie zaliczone i powodzi niema - słowem jest dobrze

Kasiu, jest nawet bardzo dobrze Jestem tak pozytywnie naładowana po tym spotkaniu Człowiek pośmieje się w miłym towarzystwie, to dostaje powera W sobotę u Iwonki widziałam tyle odcieni pysznogłówki, że aż zazdrość brała