Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 12:10, 18 lip 2016

mirkaka napisał(a)
Ewa miło było Was spotkać u Iwonki. Krzyś zrobił wrażenie, efekt który pokazała Iwonka jest niesamowity.

Dzięki Mirko Nam też było bardzo miło Was zobaczyć i porozmawiać z Wami Bukszpan nie jest zbyt dobrym materiałem na bonsai, bo nie daje się łatwo wygiąć. Ale udało się
Iwk4 14:28, 18 lip 2016

Ewa777 napisał(a)

Jolu, spotkania z Tobą to czysta przyjemność Cieszę się, ze znowu udało nam się porozmawiać Bonsai po cięciu nie wygląda nie za ciekawie, bo efekt będzie dopiero gdy się zabuduje listkami Może za rok zobaczymy u Iwonki

To może stworzymy tradycje corocznych spotkań? Nawet by mi się to podobało
Ja z niwaki już jestem bardzo zadowolona. Oczami wyobraźni jest piękny. W życiu bym nie umiała się tak zabrać, a przy okazji szkolenie przeszłam. Nawet nie miałam pojęcia, że Krzysiowi tyle czasu to zabierze
Muszę tylko wykopać tą jesienną kępkę niebieskich kwiatków. Znowu nie pamiętam, jak się nazywają. Chyba je wsadzę do doniczek i przy najbliższym spotkaniu ktoś znajdzie się chętny.
Bardzo mi się podobało, że Mirka przywiozła roślinki i każdy mógł zabrać, co tylko chciał Teraz jak coś będę wykopywać, będę sadzić do doniczek dla chętnych
Iwk4 14:33, 18 lip 2016

Ewa777 napisał(a)

Kasiu, jest nawet bardzo dobrze Jestem tak pozytywnie naładowana po tym spotkaniu Człowiek pośmieje się w miłym towarzystwie, to dostaje powera W sobotę u Iwonki widziałam tyle odcieni pysznogłówki, że aż zazdrość brała

Ewa, 4 odcienie. A nic nie mówiłaś, ze ci się marzą. Rok temu dostałam dwa kolory od Małej Mi, a w tym roku przysłał mi Łuki

Wczoraj kupiłam dwa kolory floksów. Wieczorem Zbyszek naliczył, ze mamy już 6 odcieni
Na przedniej rabacie za rh rosną floksy. Cudnie pachnie przy wejściu, jak się rozwiną. W sobotę jeszcze prawie nie kwitły. Ale już zaczynają
Ewa777 14:36, 18 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
Przyszłam zobaczyc czy Cie nie zalało ale wszystko w porządku i jeszcze goscie byli. Mirkę i Jolę z przyjemnoscia poznaję na zdjeciu bo osobiście nie było okazji.

Bogdziu, jak miło, że zajrzałaś do mnie Na szczęście nie zalało mnie Trochę połamało mi różę pienną, bo dość mocno wiało. Bogdziu, jak wybierzesz się kiedyś do nas na Pomorze, to poznasz wszystkie dziewczyny osobiście
Ewa777 14:41, 18 lip 2016

bozga napisał(a)
Piękne te Twoje ogrodówki I rabatki śliczne, bardzo różnorodne Pozdrawiam

Dzięki, Bożenko Mam 11 różnych odmian ogrodówek W tym roku nie wszystkie kwitną, niektóre kwitną, ale słabiej, ale są też takie które kwitną obficie niezawodnie
Ewa777 14:46, 18 lip 2016

Iwk4 napisał(a)

To może stworzymy tradycje corocznych spotkań? Nawet by mi się to podobało
Ja z niwaki już jestem bardzo zadowolona. Oczami wyobraźni jest piękny. W życiu bym nie umiała się tak zabrać, a przy okazji szkolenie przeszłam. Nawet nie miałam pojęcia, że Krzysiowi tyle czasu to zabierze
Muszę tylko wykopać tą jesienną kępkę niebieskich kwiatków. Znowu nie pamiętam, jak się nazywają. Chyba je wsadzę do doniczek i przy najbliższym spotkaniu ktoś znajdzie się chętny.
Bardzo mi się podobało, że Mirka przywiozła roślinki i każdy mógł zabrać, co tylko chciał Teraz jak coś będę wykopywać, będę sadzić do doniczek dla chętnych

Iwonko, pomysł na spotkania jest bardzo dobry Jak nie będzie chętnych, to ja do siebie jeszcze raz mogę Was zaprosić, gdy będą już kwitły wszystkie hortensje Mirka, zaskoczyła nas bardzo pozytywnie i zainspirowała, to świetny pomysł na wymianę roślinną

A ja nic nie mówiłam o pysznogłówkach, bo ja tak po cichu zazdrościłam
Liczę na to, ze trafię jeszcze na takie kolory jak u Ciebie, a jak nie, to kiedyś do Cibie się uśmiechnę A może się wymienimy, bo mam białe i taki mocny róż
Urszulla 16:29, 18 lip 2016

Fajne lokalne spotkaniapysznogłówka teraz króluje ślicznie wypełnione rabaty i ciągle kupujesz temu nie ma końca, mam tak samo, więc sobie jakieś limity letnie, jesienne i wiosenne stawiampozdr.
Ewa777 18:44, 18 lip 2016

Urszulla napisał(a)
Fajne lokalne spotkaniapysznogłówka teraz króluje ślicznie wypełnione rabaty i ciągle kupujesz temu nie ma końca, mam tak samo, więc sobie jakieś limity letnie, jesienne i wiosenne stawiampozdr.

Ula, ja mam problem z narzucaniem sobie granic Spotkania zawsze są fajne Czegoś nowego można się nauczyć, np. Mirka pokazała jak podcinać pomidory
Mala_Mi 21:02, 18 lip 2016

Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, bardzo wam dziękuję za wszystko. Tobie i Krzysiowi. Było nam bardzo miło was gościć. Biedny Krzysiu, musiał w samotności wykonać kawał dobrej roboty. Bardzo się cieszę
ML mnie baaaaaaaardzo ucieszył
Zapomniałam coś dać Dorotce. Przepraszam, zakręcona byłam ...

Na pamiątkę spotkania zostawiam wspólne zdjęcie.

Od lewej: Ewa (Bacowa), Zbyszek (mój mąż), Ewa (Ewa777), Krzysiu (Ewy mąż), Marek (mąż Mirki), Mirka (Mirkaka), Jola (Joku),
na dole: Dorotka (córka Ewy), Ja (Iwk4), Beatka ( LyraBea).
I na fotce nie ma córki Beatki Oriany (śliczna dziewczyna) i Grzesia (męża Ewy) oraz moich synków Karola (robił fotkę) i Pawła (gdzieś się zapodział)

Jak fajnie zobaczyć znajome twarze i poznać twarze których nigdy nie widziałam.. Bacowa, Mirka fajne laseczki LyraBea.. tam mnie jeszcze nie było, a bardzo podobna do Kuklika Joli jakoś teę nigdzie nie widziałam..

Zginęła piękna dziewczyna i jeden przystojniak.. wcale się nie dziwię

A teraz lecę pobuszować w Twoim ogrodzie
Mala_Mi 21:08, 18 lip 2016

Ależ pięknie .... zmiany wyszły na korzyść dla ogrodu.... jutro nakopię moim przetacznikom... zmarniały Chyba nie lubią dzielenia i przesadzania ..

Hortki ogrodowe masz ... nierealnie piękne.. szczęka moja poleciała gdzieś w siną dal...

Potwierdziłaś moja teorię że róże z gołym korzeniem są lepsze Ja już nigdy nie kupię w donicy.. i lecę dalej się delektować

Zakupy wypasione... patrzę na pysznogłówki i muszę do nich wrócić, bo z różnych powodów mi się prawie wysypały Tylko gdzie je upchać ???