Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

malgorzata_s... 21:23, 16 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

Ze wszystkim na pewno nie zdążymy, ale plany można mieć
A wiesz, że po drodze z Mazur widzieliśmy krwawnicę i zatrzymaliśmy się, żeby ją wykopać (właściwie to wyrwać, bo nie mieliśmy łopatki), ale okazało się, że jest różowa (bardzo ładna z resztą), więc zostawiliśmy ją w spokoju. Choruję jednak na fioletową Moja przywieziona z Pęchcina rośnie bardzo ładnie

To często o nas myślisz, bo trochę jej tam u Ciebie rośnie Ja bez krwawnicy myślę o Was codziennie

Bez krwawnicy też myślę
Kasik 22:12, 16 sie 2016

U ciebie to dopiero jest pieknie. Te hosty pod hortką - super zestawienie- dla mnie max punktów.

Domek japoński wygląda ekstra. Cały ogród tworzony z wielkim smakiem.
Anusia 07:55, 17 sie 2016

Domek japoński jest śliczny a jak zostanie położona dachówka to już będzie finisz. Plany masz całkiem spore. Nie potrafię wybrać najładniejszego zdjęcia, może ścieżka z ambrowcami.
Kindzia 08:57, 17 sie 2016

Dziewczyny prawdę mówią Ewcia, pięknie u Ciebie!
I zastanawiam się nad Twoimi białymi begoniami...ani jednego brązowego kwiatka...skubiesz je???
Ciekawe czy Ci się kwiat magnolii rozwinie. Mój żółtek nawet sporo ma pąków, ale ani jednego kwiatu nie rozwija. Brązowieją takie skulone
Ewa777 11:03, 17 sie 2016

Kasik napisał(a)
U ciebie to dopiero jest pieknie. Te hosty pod hortką - super zestawienie- dla mnie max punktów.

Domek japoński wygląda ekstra. Cały ogród tworzony z wielkim smakiem.

Kasiu, dziękuję za tyle pochwał Hosty pod hortensją i krzewuszką wymyślił i posadził mój mąż Przekażę mu Twoje zachwyty
A mi podoba się Twój ogród - jest przepięknie
Ewa777 11:14, 17 sie 2016

Anusia napisał(a)
Domek japoński jest śliczny a jak zostanie położona dachówka to już będzie finisz. Plany masz całkiem spore. Nie potrafię wybrać najładniejszego zdjęcia, może ścieżka z ambrowcami.

Dach pokryjemy blachą, bo dachówka jednak ciężka jest i nie wiem, czy nasza konstrukcja by wytrzymała. Jak u Ciebie z pogodą? U mnie niestety zimno. Prognozy były lepsze - zapowiadano powyżej 20 stopni, a jest zimniej i słońca mało.
Ewa777 11:17, 17 sie 2016

Kindzia napisał(a)
I zastanawiam się nad Twoimi białymi begoniami...ani jednego brązowego kwiatka...skubiesz je???
Ciekawe czy Ci się kwiat magnolii rozwinie. Mój żółtek nawet sporo ma pąków, ale ani jednego kwiatu nie rozwija. Brązowieją takie skulone

Begonii nie skubię. Ładnie rosną. Ale u nas też rzadko pada deszcz. Może dlatego nie brązowieją.
Jestem ciekawa jak będzie z tym kwiatem magnolii. Zaskoczył mnie, że w ogóle jest. W tym roku Geni jakby nabrała siły i puściła bardzo ładne listki. Wyglądała bardzo zdrowo. Tydzień temu zobaczyłam na listkach biały nalot, więc została opryskana przeciw mączniakowi.
anabuko1 22:49, 17 sie 2016

No proszę jakie piekne połączenie.
Piękne hortki i begonki.
Suuper razem wygladają
Milka 12:47, 18 sie 2016

Kindzia napisał(a)

To samo ma na Susan.
Lecę domek Ewci oglądać.
Milka 12:48, 18 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

Begonii nie skubię. Ładnie rosną. Ale u nas też rzadko pada deszcz. Może dlatego nie brązowieją.
Jestem ciekawa jak będzie z tym kwiatem magnolii. Zaskoczył mnie, że w ogóle jest. W tym roku Geni jakby nabrała siły i puściła bardzo ładne listki. Wyglądała bardzo zdrowo. Tydzień temu zobaczyłam na listkach biały nalot, więc została opryskana przeciw mączniakowi.

U nie też sucho, a Genia ma pełno pąków i chyba się rozwiną