Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Kindzia 14:36, 17 lip 2017

Potwierdzam, widziałam u Kasi.

W sierpniu spotkanie masz Ewcia?
mirkaka 17:50, 17 lip 2017

Ewa widzę że nowa rabatka, i róże nowe cudne Piękne krzaczki kupiłaś
mirkaka 18:25, 17 lip 2017

Ewa, doczytałam że robisz spotkanie, Co Ci wykopać z mojego ogrodu
Dorota123 20:18, 17 lip 2017

Pięknie dopracowujesz swój ogród. Żółte różyczki na pniu bardzo ładnie się prezentują. Też kupiłam 4 szt. na pniu NN, 2 różowo- białe i 2 pomarańczowe.
Margo 13:53, 18 lip 2017

Ewa777 napisał(a)
Gosiu,do jakiej wysokośxi urosły Ci gracki?Jestem ciekawa, czy róże ich nie zasłonią.

Ewo, moje Gracki w tej chwili sięgają mi do wysokości pach, z klosami będą wyższe ode mnie, czyli będą miały powyżej 1,7 m. Raczej nie ma szans żeby róże takie urosły. U mnie tylko jeden jest niższy ale to też niewiele i zastanawiam się czy to kwestia może gorszej ziemi czy może jakaś pomyłka odmiany.
Joku 20:22, 18 lip 2017

Widziałam dzisiaj gracki w ogrodniczym. Sięgały mi najwyżej do kolan. No, ale rosły w doniczkach. Aż się zastanawiałam czy to na pewno były gracillimusy.
Ewa777 22:13, 19 lip 2017

Kasik napisał(a)

Ewa- miałam Morning Light pod cyprysami- porażka. Dwa sezony się męczyły i były do kolan. To samo z Zebrinusami i jeszcze jedną trawą - wyższą od Morningów. Dotyczy to również innych roślin. U mnie w tamtym roku jedna hortka nie zakwitła ani jednym kwiatem, inne były liche.

W tym roku połozyliśmy linię kroplującą- tak po prostu - przy głównej łodydze roślin i wpinam ja do węża. Zmiana kolosalna. Woda dostaje się w pierwszej kolejności pod korzeń rosliny, a cyprys jest dopiero po niej. To samo po drugiej stronie działki - pod Brabantami. Różnica bardzo znaczna.

Jeśli nie mają stałego bezpośredniego dojscia do wody to wszystko co jest duże i ma system korzeniowy rozległy będzie tę wodę zabierało.

Kasiu, linia kroplująca, to dobry pomysł. Mieliśmy kiedyś taką założoną, ale podczas sadzenia kolejnych roślin uszkodziliśmy węża. Trzeba do tego wrócić, zwłaszcza w miejscach gdzie jest dużo tuj.
Ewa777 22:14, 19 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Potwierdzam, widziałam u Kasi.

W sierpniu spotkanie masz Ewcia?

Tak, Kasiu, robię spotkanie w sierpniu
W tamtym roku było w czerwcu, to teraz czas na inny miesiąc, żeby pokazać inne rośliny
Ewa777 22:16, 19 lip 2017

mirkaka napisał(a)
Ewa widzę że nowa rabatka, i róże nowe cudne Piękne krzaczki kupiłaś

Mireczko, właśnie wróciłam z wyjazdu i cieszę się, bo róże dobrze wyglądają i otwierają pąki Na spotkanie zapraszam, ale roślinek nie potrzebuję. Chyba że masz jakieś trawy z tych co proponowały dziewczyny
Ewa777 22:18, 19 lip 2017

Dorota123 napisał(a)
Pięknie dopracowujesz swój ogród. Żółte różyczki na pniu bardzo ładnie się prezentują. Też kupiłam 4 szt. na pniu NN, 2 różowo- białe i 2 pomarańczowe.

Bardzo lubię moje różyczki na pniu Całkiem dobrze się u mnie czują. Opracowaliśmy z mężem sposób, aby zabezpieczyć je na zimę i udaje się. Chętnie dokupiłabym więcej