Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 08:41, 27 paź 2014

anabuko1 napisał(a)
Oj szkoda,że zmarzły różyczki, bo takie masz ładne

Liście wciąż zielone na różach- jeszcze nie trzeba ich okrywać? dobrze myślę? A Ty co robisz?
BusyBee 08:42, 27 paź 2014

lojalna_ napisał(a)
No to co ja mam robic ....ja sie przymrozków nie wystraszyłam ale moze to bład , przeciez u mnie wszystko swiezo zasadzone

Jeszcze nie byłam u Ciebie- zobaczę wieczorem...ciekawa jestem jak tam mróz u Ciebie???
BusyBee 08:44, 27 paź 2014

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, gdzie nam przepadłaś?
Jakie masz plany na weekend? Jakieś ognisko się szykuje?

Ewcia przepadłam, bo siem u siebie gościłam
Ognisko zawsze można jakieś zmontować ...pod warunkiem, że te Twoje naleweczki przywieziesz, coby nas grzały
BusyBee 08:46, 27 paź 2014

gierczusia napisał(a)

To Kasia na ognisko zaprasza ??... To ja lecem kupić szybko kiełbachę

Eluś kiełbacha też się przyda, ale najważniejsze to te Ewci naleweczki albo grzaniec- swojaczek jakiś bo u mnie HYC- było - 6 w nocy....
anabuko1 08:49, 27 paź 2014

BusyBee napisał(a)

Liście wciąż zielone na różach- jeszcze nie trzeba ich okrywać? dobrze myślę? A Ty co robisz?

Bardzo dobrze myślisz.Jeszcze trochę.
Ja jeszcze dali nie wykopałam w tym tygodniu muszę to zrobić.
Czekam na nowe róże , które trzeba będzie posadzić.
bdan 08:51, 27 paź 2014

Ja pamietam jak w zeszłym roku we wrzesniu liście MArikena poleciały w jedna noc przymrozków.

Byłam w szkoku, niestety miłorzęby tak chyba reagują na przymrozek
BusyBee 08:52, 27 paź 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Przeczytałam od początku do końca ależ mam podobne dylematy, stare nasadzenia co zostawić, co nie eh planowanie na zimę zostawiam. Piękne masz rośliny. Kompostownik mam też z 1 komorą i tak samo z nim walczę i mus to zmienić jakoś sensownie. Mam też oorzech, mały jeszcze i nie wiem sama chcieć go czy nie, puki co chcę. Szkoda mi bardzo bardzo, że nie trafiłaś do mnie na spotkanie, przecież to w zasięgu było Pozdrawiam serdecznie, będę stałym gościem

Ewcia fajnie, że mnie odwiedziłaś słyszałam o spotkanku, ale ode mnie to na pewno kawałek- ja mam do L 120 Km ( na północ).... a Ty gdzie mieszkasz?- może być na pw
Wieczorkiem odwiedzę Cię u Ciebie...możliwe, że kiedyś już byłam, ale nie wiem czy ślad zostawiałam
Tak jak piszesz- nie jest prosto naprawiać błędy starych nasadzeń- też mam dylematy...wielu roślin szkoda, bo duże, a na nowe wiele lat trzeba czekać, aż urosną...Pozdrowionka

anabuko1 08:52, 27 paź 2014

BusyBee napisał(a)

Witam się z rana zaraz do pracy pędzę...
Te 2 orzechy mają z 50- 60 lat...kupiliśmy działkę i już tu były...ich największa zaleta- odgradzają nas od sąsiadów baaardzo skutecznie , ale...liści mają dużo, i nic pod nimi nie rośnie...
Trza to przeżyć

WAW!!!60 lat!! to już zabytkowe drzewko.ale i duże.Moja działka za mała na takie drzewka.
Miłego dnia życzę
BusyBee 08:54, 27 paź 2014

anabuko1 napisał(a)

Bardzo dobrze myślisz.Jeszcze trochę.
Ja jeszcze dali nie wykopałam w tym tygodniu muszę to zrobić.
Czekam na nowe róże , które trzeba będzie posadzić.

Dobry moment na róże z gołym korzeniem- wczoraj w Mai p. Ćwik pokazywał jak sadzić...cenna lekcja- ogolił je straszliwie
w ym tygodniu ma być jeszcze 10 stopni- wszystko sobie zrobisz
BusyBee 08:56, 27 paź 2014

bdan napisał(a)
Ja pamietam jak w zeszłym roku we wrzesniu liście MArikena poleciały w jedna noc przymrozków.

Byłam w szkoku, niestety miłorzęby tak chyba reagują na przymrozek

Tak właśnie u mnie było Danusiu... a Twoje się trzymają?? no nic- zobaczę wieczorem... teraz lecę, bo się do pracy spóźnię

Miłego dnia wszystkim- u mnie słońce!!!