Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

kosolka 19:47, 05 maj 2015

Kasiu, Twój plan z falami baardzo bardzo Mi się podoba!!! Jeżeli chodzi o drzewka.. Hmm.. Pisalas nie chcesz, ale ja byłabym za brzozami.. Tak ładnie by rozjaśnily! Plus trawki Pomysl jeszcze.. Pozdrawiam!
Kasya 19:50, 05 maj 2015

Jesli brzozy to chyba jakies niskie ? pendula ?
kosolka 19:53, 05 maj 2015

No pewnie jakieś z niższych, a jakie to już od upodobania Ja uwielbiam brzozy
BusyBee 20:25, 05 maj 2015

kosolka napisał(a)
Kasiu, Twój plan z falami baardzo bardzo Mi się podoba!!! Jeżeli chodzi o drzewka.. Hmm.. Pisalas nie chcesz, ale ja byłabym za brzozami.. Tak ładnie by rozjaśnily! Plus trawki Pomysl jeszcze.. Pozdrawiam!

Klamka zapadła...będzie rabata taka ak na moim pierwszym rysunku. Trochę skoryguję jej kształt tak, aby była szersza. Wszystko toczy się za szybko... a ja za dużo w pracy, aby na spokojnie coś konkretnie zaplanować Cieszę się więc, że Ci się podoba

Kasia próbowała mi pomóc, ale nic nie zdążymy wymyślić, bo już mam wykopane rowki do nawodnienia poszło to dużo szybciej niż myślałam Cała działka przeryta- fotek nie mam, bo w pracy byłam do tej pory....

Co do drzewek.... Ja mam brzozę younga w rogu działki. Jest piękna, ale nic pod nią nie chce rosnąć poza rozłażącym się ochoczo kopytnikiem jeszcze hosty, ale marne są...
Ja nie podejrzewam siebie, że dam radę to wystarczająco często podlewać, a linii kroplującej nie planuję. Dlatego nie myślałam o brzozach...

Ale jeśli brzoza to jaka??
BusyBee 20:28, 05 maj 2015

Kasya napisał(a)
Jesli brzozy to chyba jakies niskie ? pendula ?

Kasiu nic nie wiem o brzozach, ale chyba wszystkie sypią te nasionka...zgadza się?
To u mnie niedaleko od tarasu i okien.......wiecie o co chodzi

A nieduża brzoza to jaka duża ???
BusyBee 20:29, 05 maj 2015

kosolka napisał(a)
No pewnie jakieś z niższych, a jakie to już od upodobania Ja uwielbiam brzozy

Ja też..... w Waszych ogrodach są delikatne, lekkie i zwiewne...pewnie i u mnie by pasowaly
kosolka 20:39, 05 maj 2015

Doorenbos http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Betula%20pendula%20%27Golden%20Cloud%27&lang=1
Golden Cloud http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Betula%20pendula%20%27Golden%20Cloud%27&lang=1
BusyBee 20:45, 05 maj 2015

kosolka napisał(a)
Doorenbos http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Betula%20pendula%20%27Golden%20Cloud%27&lang=1
Golden Cloud http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Betula%20pendula%20%27Golden%20Cloud%27&lang=1

Oż Ty kuuuusisz???

Piszą, że dorastają do 10 metrów i 7 szerokości Czy wszyscy, którzy sadzą doorenbos biorą to pod uwagę?? czy mają zamiar ciąć? przecież widzę je w niedużych ogrodach

Musiałabym je posadzić na środku tego trawnika, bo u mnie zaraz na płotem idzie w górze jakiś kabel prądowy
gierczusia 11:39, 06 maj 2015

anabuko1 napisał(a)
Dasz radę, ogrodomaniacy, jak się na coś uprą to koniec!
Dobrze,że mój mi pomaga w ogrodowych wariacjach i ciągłych wkopywaniach.
Ostanio,mówi,Jadę do ogrodniczego, chcesz??
Ja: No pewnie.
A ono co??Przecież wszystko już masz>No tak, ale gdzie ty byś odpuściła )
I kupiłam żurawkę, kolejną .ale taką co nie mam jeszcze!!
A mój już nic nie mówi..
Tylko: - wiadomo )

Ofafluniłam ekran Ania tak to pięknie opisała
To powinno mieć tytuł " obrazki z życia rodzinnego Ogrodomaniaczek "
gierczusia 11:43, 06 maj 2015

Aleee rewolta

Dobrze znam problem nawadniania i zmiany kształtu rabat..to jest naprawdę wyzwanie ale moźe po kolei , na spokojnie..wiem ,że jest łatwiej , kiedy eMuś mentalnie i fizycznie wspomoźe..noo aleeee.....wiesz....

Może jak Rwoj ogród bedzie chwalony to dojrzy wreszcie sens upiększania ogrodu..wiec musisz częściej gości zapraszać a jak tam nie masz chętnych to Ogrodowisko zaproś i jakiś zaaangażowany eMuś napewno Teojego zarazi ..bakcylem kopania w ogrodzie..oczywiście

Ściskam mocno , trzymam kciuki podziwiam za konsekwencję
Dasz radę