Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 21:09, 11 cze 2015

lojalna_ napisał(a)

Moja sasiadka pokazala mi taki myk...stajesz nogami na cebuli i ciagniesz za badyl i wychodzi calosc ):

Naprawdę??? a cebuli się nie uszkodzi? ....Pewnie nie, jeśli zna taki sposób i go stosuje.

Chyba, że zrobiła to pierwszy raz i za rok już tulipów nie będzie
Ewa777 21:18, 11 cze 2015

Mi przy tej łezce podoba mi się szałwia Wielkością tez by pasowała.
U mnie będzie umiarkowanie ciepło na weekend Na niedzielę nawet burze zapowiadają, to może coś podleje.
BusyBee 21:23, 11 cze 2015

Ewa777 napisał(a)
Mi przy tej łezce podoba mi się szałwia Wielkością tez by pasowała.
U mnie będzie umiarkowanie ciepło na weekend Na niedzielę nawet burze zapowiadają, to może coś podleje.

Dzięki za głos w sprwie Na razie jeszcze myślę, bo będę gdzieś na ogrodowych zakupach...zobaczymy co się trafi...

Patrzyłam na prognozę także w Twoim rejonie- Ze 27 stopni masz mieć cieeeplutko
Plany ogrodowe czy towarzyskie masz na taki fajny weekend?
Ewa777 21:32, 11 cze 2015

BusyBee napisał(a)

Dzięki za głos w sprwie Na razie jeszcze myślę, bo będę gdzieś na ogrodowych zakupach...zobaczymy co się trafi...

Patrzyłam na prognozę także w Twoim rejonie- Ze 27 stopni masz mieć cieeeplutko
Plany ogrodowe czy towarzyskie masz na taki fajny weekend?

Podziałam trochę ogrodowo, bo to wreszcie od dawna weekend, kiedy z mężem będziemy w domu. Razem zawsze raźniej Trochę będzie też towarzysko, a trochę pracowicie. Muszę trochę nadgonić w pracy, żeby później tylko odpoczywać
nicol21 23:08, 11 cze 2015

Fajne masz te naparstnice ehhh szkoda, ze nie wszystko mozna miec w malutkim ogrodku, ale zawsze milo u kogos poogladac.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
bdan 08:10, 12 cze 2015

BusyBee napisał(a)

Naprawdę??? a cebuli się nie uszkodzi? ....Pewnie nie, jeśli zna taki sposób i go stosuje.

Chyba, że zrobiła to pierwszy raz i za rok już tulipów nie będzie

Wczoraj spróbowałam. Te co suche leciutko wychodzą. Te co stawiały opór, zostawiłam jeszcze.
BusyBee 11:00, 12 cze 2015

bdan napisał(a)

Wczoraj spróbowałam. Te co suche leciutko wychodzą. Te co stawiały opór, zostawiłam jeszcze.

Czyli sposób działa tylko trochę wyczucia potrzeba....
BusyBee 11:03, 12 cze 2015

nicol21 napisał(a)
Fajne masz te naparstnice ehhh szkoda, ze nie wszystko mozna miec w malutkim ogrodku, ale zawsze milo u kogos poogladac.

Dokładnie; cały czas się uczę, że wszystkiego mieć nie można to nie jest łatwo szczególnie w ogrodniczym, jak wszystko tak ładnie wygląda. ...
BusyBee 11:07, 12 cze 2015

Ewa777 napisał(a)

Podziałam trochę ogrodowo, bo to wreszcie od dawna weekend, kiedy z mężem będziemy w domu. Razem zawsze raźniej Trochę będzie też towarzysko, a trochę pracowicie. Muszę trochę nadgonić w pracy, żeby później tylko odpoczywać

Czyli fajny weekend Ci się zapowiada trochę ogrodowo i towarzysko...... to co lubię najbardziej!
U mnie podobnie juz się cieszę że zaraz koniec pracy!
Magda_ 08:39, 13 cze 2015

lojalna_ napisał(a)

Moja sasiadka pokazala mi taki myk...stajesz nogami na cebuli i ciagniesz za badyl i wychodzi calosc ):

już widzę jak włażę na moje donice i wyciągam