Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

Karol99 10:06, 11 lip 2015

U mnie też po cięciu lekko brązowieją. A czy miałaś kiedyś problem z misecznikiem?
GosiaJoanna 11:50, 11 lip 2015

Kasiu Miszczu kulkowania pieknie to Ci idzie przyznam że dobre nożyce to podstawa pozdro zza miedzy
Anusia 22:23, 11 lip 2015

Oczywiście Gosia to moja Sis
Kasiu ja mam róże pierwszy rok. Trafiłam na dobry rok la nich. Na nowej rabacie planuję kilka kulek. Podejżewam, że tuje Danica będą dużo tańsze od kul z bukszpanu ale też zależy mi na efekcie. Twoja bardzo ładna. Wpierw na rabacie zrobię szkielet z roślin zimozielonych, dopiero póżniej będę obsadzała innymi.
Anusia 22:23, 11 lip 2015

Pozdrawiam z Żuław
nicol21 15:57, 12 lip 2015

Róże cudowne, pomponella musi być moja! Dobrze, żę ją podparłaś. Łezka i kulasy świetne. Trawka nowa też niczego sobie

A na zdjęciu od znajomych - co to za drzewko zielone od spodu i białawe/beżowe na górze? to pierwsze zdjęcie z ogródka, który odwiedziłaś po raz 3ci
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
MiraR 16:10, 12 lip 2015

BusyBee napisał(a)

Naprawdę skorupki dajesz pod lawendę? ale jak? rozdrabniasz pewnie solidnie....

No i ta kawa...u mnie do kompostu ląduje....Może powinnam od razu pod roślinki?

Suche skorupki tłukę młotkiem w grubszym woreczku foliowym i podsypuję pod lawendy mieszając je z ziemią,potem podlewam

Edytowałam: no jakże nie pochwalić Twoich róż,cudeńka
BusyBee 20:37, 12 lip 2015

Karol99 napisał(a)
U mnie też po cięciu lekko brązowieją. A czy miałaś kiedyś problem z misecznikiem?

Musiałam sobie wyguglować jak ten misecznik wygląda Za bardzo go nie pamiętam na swoich tujach...A to może mieć związek z brązowieniem?? moje danici zbrązowiały po cięciu....
BusyBee 20:39, 12 lip 2015

GosiaJoanna napisał(a)
Kasiu Miszczu kulkowania pieknie to Ci idzie przyznam że dobre nożyce to podstawa pozdro zza miedzy

Dzięki Gosiu specjalizację robię
Zgadzam się, że dobre nożyce to połowa sukcesu. Mam porównanie, bo stare były o niebo cięższe i bardzo tępe szło gorzej
BusyBee 20:46, 12 lip 2015

Anusia napisał(a)
Oczywiście Gosia to moja Sis
Kasiu ja mam róże pierwszy rok. Trafiłam na dobry rok la nich. Na nowej rabacie planuję kilka kulek. Podejżewam, że tuje Danica będą dużo tańsze od kul z bukszpanu ale też zależy mi na efekcie. Twoja bardzo ładna. Wpierw na rabacie zrobię szkielet z roślin zimozielonych, dopiero póżniej będę obsadzała innymi.

Fajnie Wam razem na forum moja rodzona Sis zapomina podlać nawed paprotkę
Ogród ma za to piękny, ale założony i obsługiwany przez firmę....

Co do ogrodu- To bardzo dobry plan) Baz zimozielonych słabo rabaty wyglądają. Danici pewnie widziałaś w Borówcowym raju u Moniki- ona jest specjalistką od kulkowania danic
Możesz też spróbować sama wychodować buksikowe kulki. Kupawałam 2 lata temu małe sadzoneczki po 2,50 zł.i łączyłam po dwie razem, aby przyspieszyć efekt. Te kuleczki i stożek mają właśnie 2 lata

BusyBee 20:52, 12 lip 2015

nicol21 napisał(a)
Róże cudowne, pomponella musi być moja! Dobrze, żę ją podparłaś. Łezka i kulasy świetne. Trawka nowa też niczego sobie

A na zdjęciu od znajomych - co to za drzewko zielone od spodu i białawe/beżowe na górze? to pierwsze zdjęcie z ogródka, który odwiedziłaś po raz 3ci

Dzięki za pochwały aż za dużo tego na takie skromne postępy

O drzewko u znajomych pytasz...hmmm.... pewna nie jestem, ale chyba klon Golden Globe. Dowiem się i potwierdzę