Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Jana 19:18, 03 gru 2015

Reniu ja też dziękuję dotarły
07_Rene 09:02, 04 gru 2015

Dziewczyny wszystko co trzeba okryłam, choć na razie zimy nie ma. Dzięki za dobre rady. Dzisiaj w nocy znowu był lekki mróz.

U mnie cisza, leniuchuje ogrodowo, przyznam się, że nawet nie chce mi się planować. W takim letargu będę pewnie do świąt, a w styczniu już pierwsze wysiewy, to może coś odżyję

Przemku, liczę na to, że werbena będzie się dobrze rozsiewać, bo nie wyobrażam sobie wysiewania jej co roku. Przecież jest tyle innych nasion

Nasiona werbeny trzymajcie najlepiej w lodówce, bo nie wiem czy zdążyły się zmrozić. Mam nadzieję, że Wam wzejdzie i będzie cieszyć. Ja wysiewałam swoja pod koniec stycznia, ale można też później.

Macham wszystkim zaglądającym

Kawa 09:17, 04 gru 2015

Hej Reniu bardzo Ci dziękuję za nasiona werbeny
macham
Konieczki 09:24, 04 gru 2015

W lodówce czy zamrażarce? Bo jak mają zmarznąć?
07_Rene 09:43, 04 gru 2015

Ja trzymałam swoje w lodówce
Pszczelarnia 13:49, 04 gru 2015

One mają się stratyfikować - przechłodzić przez dłuższy czas, ok. 2 tygodni do miesiąca.
Jana 21:15, 04 gru 2015

07_Rene napisał(a)
Dziewczyny wszystko co trzeba okryłam, choć na razie zimy nie ma. Dzięki za dobre rady. Dzisiaj w nocy znowu był lekki mróz.

U mnie cisza, leniuchuje ogrodowo, przyznam się, że nawet nie chce mi się planować. W takim letargu będę pewnie do świąt, a w styczniu już pierwsze wysiewy, to może coś odżyję

Przemku, liczę na to, że werbena będzie się dobrze rozsiewać, bo nie wyobrażam sobie wysiewania jej co roku. Przecież jest tyle innych nasion

Nasiona werbeny trzymajcie najlepiej w lodówce, bo nie wiem czy zdążyły się zmrozić. Mam nadzieję, że Wam wzejdzie i będzie cieszyć. Ja wysiewałam swoja pod koniec stycznia, ale można też później.

Macham wszystkim zaglądającym

zaraz wkładam do lodówki ja jeszcze w ogrodzie nic nie okryłam, planuję część jutro .... przez te deszcze na hortensji mam jeszcze liście takie mokre, boję się trochę czy jak je przykryję to nie złapią grzyba, zrywałaś swoje liście?
sylwia_slomc... 22:19, 04 gru 2015

Ja bym chciała wysiać wprost na rabatę wiosną.....uda się???
margaretka3 22:33, 04 gru 2015

Sylwia, werbena długo kiełkuje i bardzo nierównomiernie, u mnie najwcześniej po 7 dniach w domu, ale może nawet i trzy tygodnie się ociągać, późno Ci zakwitnie. Bo te, które się same wysiewały, to chyba dopiero w sierpniu zaczynały kwitnąć.
sylwia_slomc... 22:38, 04 gru 2015

margaretka3 napisał(a)
Sylwia, werbena długo kiełkuje i bardzo nierównomiernie, u mnie najwcześniej po 7 dniach w domu, ale może nawet i trzy tygodnie się ociągać, późno Ci zakwitnie. Bo te, które się same wysiewały, to chyba dopiero w sierpniu zaczynały kwitnąć.

Gosia jeśli tylko zawiąże nasiona to ok bo na wcześniejsze miesiące to kwiecia mam dużo.....to jesień u mnie kuleje.....choć może już nieokaże się za rok