Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Anda 21:47, 07 gru 2015

Warmia napisał(a)

Ciekawe co Asia na to

Poczekamy, przeczytamy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 21:49, 07 gru 2015

Asik, właśnie wprosiłyśmy się z Ewcią do Ciebie na wspólną lekturę. Co Ty na to?
Anda 22:01, 07 gru 2015

Warmia napisał(a)
Asik, właśnie wprosiłyśmy się z Ewcią do Ciebie na wspólną lekturę. Co Ty na to?

Ona śpi
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 22:16, 07 gru 2015

Nie śpię jeszcze, jedno oko mam jeszcze otwarte
Pomysł wspólnego czytania jest super. Do tego dobre winko i... cały świat u naszych stóp
Warmia 22:31, 07 gru 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Nie śpię jeszcze, jedno oko mam jeszcze otwarte
Pomysł wspólnego czytania jest super. Do tego dobre winko i... cały świat u naszych stóp

Ty to masz szerokie plany Idę spać, bo jutro w korku zasnę.
AsiaK_Z 10:06, 08 gru 2015

Warmia napisał(a)

Ty to masz szerokie plany Idę spać, bo jutro w korku zasnę.

Noooo, jak już to na całego Miłego dnia Marti
yolka 11:37, 08 gru 2015

Pewnie bardzo czekasz na wiosnę, żeby pogrzebać na swoim. My też jesteśmy ciekawi Twojej pracy, wrażen i wszystkiego co z działka związane. Trzymam kciuki i będę zaglądać
AsiaK_Z 11:42, 08 gru 2015

yolka napisał(a)
Pewnie bardzo czekasz na wiosnę, żeby pogrzebać na swoim. My też jesteśmy ciekawi Twojej pracy, wrażen i wszystkiego co z działka związane. Trzymam kciuki i będę zaglądać

Oj czekam i przebieram nogami, ręce mnie już swędzą, pomysłów pełna głowa, ale na realizację wszystkiego od razu - kasy brak. Wskazane jest rozłożenie pracy na etapy, tylko do licha za co najpierw się wziąć? Hahahahaa I stoję, no nie, siedzę, czekam, myślę dalej i czuję, że dostanę zaraz bzika
Dochodzę też do wniosku, że lepiej kupować działkę na wiosnę hahahhahaa, no ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło I... jesteśmy w punkcie wyjścia - mus czekać do wiosny

Pozdrawiam gorąco Jolu
Dominika11 12:33, 08 gru 2015

to ja tak miałam w zeszłym roku - nie mogłam doczekać sie wiosny i zmian - i przyszła wiosna i sa zmiany i nam się podoba - ja jestem zadowolona ze swojej pracy i Ty tez doczekasz wiosny i będziesz działać - najpierw przez zimę karteczka i ołówek, a potem od wiosny łopata, grabie itp - jak ja lubię jak się coś dzieje
dajana 14:16, 08 gru 2015

Asiu najpierw odpowiem ci na twój post ze str 83 ( u ciebie )Nie widziałam go wcześniej bo odpowiedziałaś na mój u siebie ale to nie jest ważne .Powiem tak ,nigdy nie mów nigdy! Marzenia mają moc ,o czym myslisz to przyciągasz .Jeśli z góry zakładasz ze nie będziesz miała raczej domu to nie będziesz go miała. Dlaczego tak piszę? No cóz ,bo ja jestem tego przykładem. Zbudowałam swój dom całkiem bez pomocy męskiej ,drwiono z moich marzeń, a ja nie patrzyłam na opinie marzyłam dalej .Nie wiedziałam tylko jak to osiągnąć nie miałam nawet grosza, ale moje marzenia były tak silne ze ten dom widziałam wszędzie w dzień i w nocy . Wzięłam wiec pozyczke na 5 lat aby kupić działkę. Kupiłam ,spłaciłam ją wcześniej kierując każdy grosz w stronę długu. Kiedy byłam już wolna od banku i bogatsza w doświadczenia wiedziałam , ze skoro udał się pierwszy zamysł uda i drugi.Troszkę to trwało, ale budowa poszła w ciągu roku Sprzedałam mieszkanie i dzisiaj mam swój dom. Nie jest w środku tak pięknie jakbym chciała, odbudowa finansowa jeszcze troszkę potrwa ale moje marzenie się ziściło Nie była to łatwa droga i być może dlatego mój dom jest tak dla mnie cenny .W nim jest moja dusza, ciężka praca i siła marzeń .To nagroda za wytrwałośc . Nie miałam 35 lat jak ty kiedy pojawiło się u mnie marzenie o domu ,lecz 20 lat więcej .Na dom marzeń nigdy nie jest za późno .Powiem więcej ,sprzedam go i zbuduje mniejszy, parterowy z wymarzonymi werandami wokół domu z mniejszym o połowę metrażem z mniejszą działką,bez garażu . Ten dom jest dla mnie za duzy .Czy będzie mi żal? nie będzie, pomimo uczuć jakie mam dla niego . Nie ja jedna zapewne przeszłam podobną drogę, a niemożliwe stało się faktem. Jeśli zechcesz będziesz miała swój dom choćby malutki ,ale własny. Uda ci się jeśli w to uwierzysz .Póki co ciesz się tym co masz .Twoim największym majątkiem jest młodość ! masz tyle czasu na realizacje marzeń ze ho, ho ,wystarczy uwierzyć Asiu .Moja koleżanka uwierzyła i tez już mieszka w swoim domu . Ale się napisałam Dobrego dnia ci zyczę