Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Warmia 08:40, 23 sty 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Z werbeną jest ciężko. W zeszłym tyg. byłam w Auch. Nasion dużo, różne ale werbeny brak. Dostałam troszkę od Zawitki i pilnuję ich jak oka w głowie

Asiu werbena i stipa była w Obi.
MirellaB 08:48, 23 sty 2016

Piękne te storczyki

Wczoraj byłam w Jucce, ale tam to dopiero mieli dużo roślin, zdecydowanie więcej niż w Owińskach. Niektóre miejsca jak w Palmiarnii Trochę kupiłam, głównie koszyków z cebulowymi na prezenty dla dziadków
Kupiłam palety do wysiewania, podobne do tych co Ty masz.
Teraz to mam tego full, nie wiem co zrobić z tymi pojedynczymi, kupionymi w Primaflorze, bo mam aż trzy pełne opakowania.

Na Zawady jedziesz to mam prośbę zobacz czy mają wiklinowe donice-osłonki w kształcie stożka?
W Jucce mieli, ale nie kupiłam, bo nie sprawdziłam jaką średnicę potrzebuję do kwietników
AsiaK_Z 09:01, 23 sty 2016

Warmia napisał(a)

Asiu werbena i stipa była w Obi.

Dawno nie byłam w tamtej części Poznania
AsiaK_Z 09:05, 23 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Piękne te storczyki

Wczoraj byłam w Jucce, ale tam to dopiero mieli ogrom roślin. Niektóre miejsca jak w Palmiarnii Trochę kupiłam, głównie koszyków z cebulowymi na prezenty dla dziadków
Kupiłam palety do wysiewania, podobne do tych co Ty masz.
Teraz to mam tego full, nie wiem co zrobić z tymi pojedynczymi, kupionymi w Primaflorze, bo mam aż trzy pełne opakowania.

Na Zawady jedziesz to mam prośbę zobacz czy mają wiklinowe donice-osłonki w kształcie stożka?
W Jucce mieli, ale nie kupiłam, bo nie sprawdziłam jaką średnicę potrzebuję do kwietników

W Jucce zawsze dużo towaru Mnie w zeszłym sezonie przerażały ceny. Za sadzonkę ligustru wołali ponad 20 zł a na Zawadach 8 zł. Ale to prawda w Tarnowie Podg. jest w czym wybierać
MirellaB 09:12, 23 sty 2016

AsiaK_Z napisał(a)

W Jucce zawsze dużo towaru Mnie w zeszłym sezonie przerażały ceny. Za sadzonkę ligustru wołali ponad 20 zł a na Zawadach 8 zł. Ale to prawda w Tarnowie Podg. jest w czym wybierać

Zależy jakie rośliny. Miskanty ML dostałam wypasione po 10,00 zł w zeszłym roku, w innych widziałam takie po grubo ponad 20,00.
Kaktusa, którego mój synek wybrał sobie w O za 20,00 to w J były po 9,99.
Różnie to bywa z tymi cenami.
Za 2 tygodnie znowu pojadę
Szukam nasion Stipy, Marta pisała, że w Obi były, może się dzisiaj wybiorę A jak nie to kupię sadzonki
I jeszcze szukam Kosmosów czekoladowych, albo nasion, albo kłączy, jak zobaczysz to daj znać
Makao_J 10:16, 23 sty 2016

Ja jestem sceptycznie nastawiona do kupowania roślin. Różnie bywa z terminem ich przydatności i potem się okazuje że nic nie wschodzi. Wolę sama zebrać albo kupić kłącza. Werbena sama mi się rozsiewa gdzie popadnie. Nie wiem jak będzie z naparstnicą i łubinem bo posadziłam po raz pierwszy i nasiona rozsypałam przed zimą do gruntu.
Warmia 10:27, 23 sty 2016

Makao_J napisał(a)
Ja jestem sceptycznie nastawiona do kupowania roślin. Różnie bywa z terminem ich przydatności i potem się okazuje że nic nie wschodzi. Wolę sama zebrać albo kupić kłącza. Werbena sama mi się rozsiewa gdzie popadnie. Nie wiem jak będzie z naparstnicą i łubinem bo posadziłam po raz pierwszy i nasiona rozsypałam przed zimą do gruntu.

U mnie łubin sam się wysiewał.
Warmia 10:28, 23 sty 2016

Mirella jakbyś znalazła kosmosy czekoladowe to daj znać. Też na nie poluję.

Z rozpędu wpisałam się u Asi, a chciałam u Mirelii.
AsiaK_Z 11:29, 23 sty 2016

gobasia 11:38, 23 sty 2016

Makao_J napisał(a)

powinny powschodzić tylko nie grzeb w ziemi ,trochę poczekaj bo wszystko zniszczysz.koniec kwietnia ub roku posiałam jeżówkę bezpośrednio do gruntu,[ tylko w rządku przy warzywach] ładnie wzeszła,koniec czerwca posadziłam na miejsce stałe była ładna ,ciekawe jak przezimuje