Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Anda 15:17, 24 lut 2016

Ale super Ci wszystko rośnie, wow Działeczką w odsłonię zimowej prezentuje się całkiem całkiem

Na Gardenii proszę dużo fotek robić
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 15:29, 24 lut 2016

Anda napisał(a)
Ale super Ci wszystko rośnie, wow Działeczką w odsłonię zimowej prezentuje się całkiem całkiem

Na Gardenii proszę dużo fotek robić

No tak nie do końca wszystko rośnie. Dwie rozplenice się zbuntowały, ale podobno powinnam przeprowadzić stratyfikację nasion (zebrinus i moudry). Nie wykonałam i tyle. Nauka na przyszłość
Jeszcze czeka następna porcja nasion do wysiania

Postaram się zrobić ładne zdjęcia z Gardenii
Anda 15:50, 24 lut 2016

AsiaK_Z napisał(a)

No tak nie do końca wszystko rośnie. Dwie rozplenice się zbuntowały, ale podobno powinnam przeprowadzić stratyfikację nasion (zebrinus i moudry). Nie wykonałam i tyle. Nauka na przyszłość
Jeszcze czeka następna porcja nasion do wysiania

Postaram się zrobić ładne zdjęcia z Gardenii

Ja o sianiu to pojęcia nie mam. Dopiero w kwietniu warzywek trochę wysiewać będę. Podziwiam u innych za to
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Karol99 15:55, 24 lut 2016

Podziwiam Twoje wysiewy. Super są.
AsiaK_Z 16:10, 24 lut 2016

Karol99 napisał(a)
Podziwiam Twoje wysiewy. Super są.

Zobaczymy co z nimi dalej będzie Sama się dziwię, że cokolwiek mi wyszło
AsiaK_Z 16:15, 24 lut 2016

Anda napisał(a)

Ja o sianiu to pojęcia nie mam. Dopiero w kwietniu warzywek trochę wysiewać będę. Podziwiam u innych za to

Ewka, ja w tym roku pierwszy raz siałam. Jak usłyszałam, że niektóre nasiona trzeba stratyfikować, pomyślałam "masakra!, o czym mowa?, nasiona w lodówce? dziki szał po prostu". Byłam przekonana, że mi nic nie wyjdzie. Pomóc miał taniec na golasa w świetle księżyca , ale w ostateczności natura uratowała mnie przed kompromitacją - nasiona wzeszły, ufff co za ulga
Najbardziej zaskoczyły mnie hortensje, które po dwóch dniach zaczęły wypuszczać listki.
Może to jeszcze nic nie znaczy, bo ja jestem zdolna w marnowaniu roślin Czas pokaże
MirellaB 16:21, 24 lut 2016

Asia pięknie wszystko wschodzi, kiełkuje.
Najbardziej zazdroszczę werbeny. Moja niestety nie wschodzi była siana 15 lutego. Jak będziesz miała za dużo siewek to może się podzielisz?

Zauważyłam cisa przyciętego (odwrócony stożek) fajnie wygląda

Trzymam kciuki za hortensje

eluniak 16:30, 24 lut 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Dzisiaj pogoda hmm, trudna do określenia. Słońce, deszcz, śnieg, śnieg z deszczem, wiatr... Wiosny nie widać No chyba, że spojrzymy na "plantację"

Hortensje - węgiek drzewny daje radę, woda faktycznie się nie psuje

Super te Hortki twoje zastanawiam się czy mogę już swoje ściąć bo maja być jeszcze przymrozki
AsiaK_Z 16:36, 24 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Asia pięknie wszystko wschodzi, kiełkuje.
Najbardziej zazdroszczę werbeny. Moja niestety nie wschodzi była siana 15 lutego. Jak będziesz miała za dużo siewek to może się podzielisz?

Zauważyłam cisa przyciętego (odwrócony stożek) fajnie wygląda

Trzymam kciuki za hortensje

Póki co werbena rośnie (siałam 9 lutego) - to jest ta kupna. Darowana stratyfikuje się od miesiąca, w sumie muszę dziś do niej zajrzeć". Jak wszystko pójdzie po mojej myśłi - jasne, że się podzielę, będzie okazja na "widzenie"

Ten cis, Sylwia z Kamiennego oświeciła mnie, że ta odmiana rośnie "dołem mniej, górą więcej" Kurka znowu nie pamiętam nazwy hicksii czy jakoś tak
Będę go jednak formować w coś innego niż odwrócony stożek. Choć oryginalny wygląd w tej chwili, mi nie podchodzi, burzy mój wewnętrzny "spokój" i "harmonię" hahahahhahahaaa
AsiaK_Z 16:38, 24 lut 2016

eluniak napisał(a)

Super te Hortki twoje zastanawiam się czy mogę już swoje ściąć bo maja być jeszcze przymrozki

Ja ścięłam dosłownie dwie gałązki, tak na próbę czy coś wyjdzie. Na razie wyszło. Pozostałe w dalszym ciągu straszą w ogrodzie
Mam nadzieję (no w sumie plan), że od przyszłego poniedziałku będę miała urlop to może się z tym wszystkim jakoś uporam