Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

gierczusia 10:20, 19 kwi 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Oki, przyznam się, wcale nie tańczyłam i efekty są jakie są
Pełnia w piątek, więc może spróbuję

Gardener 27 napisał
Osz ....Ty A ja tańczyłem i przyniosło pożądany efekt Musisz nadrobić zaległości koniecznie w piątek

Łoooolaboga ja już teraz nie wiem, czy ja siem mam Was bojać , czy sama mam zacząć tańczyć ... Bo ja rozumię ,źe o tańce na rurze chodzi

Buziole

Ps.. A werbenkę wysiej do kubeczków po dananonkach, wsadż do woreczka i połóź na ciepłym kaloryferze..najlepiej..jeśli jescze grzejesz..dbaj o wilgotnośc , ale dzienne zdejmuj woreczek na parę godzin ,źeby Ci to nie zapleśniało...no i nie wkładaj nasion zbyt głęboko

Ida ruły do tańca szukać w internetach
AsiaK_Z 10:43, 19 kwi 2016

gierczusia napisał(a)

Łoooolaboga ja już teraz nie wiem, czy ja siem mam Was bojać , czy sama mam zacząć tańczyć ... Bo ja rozumię ,źe o tańce na rurze chodzi

Buziole

Ps.. A werbenkę wysiej do kubeczków po dananonkach, wsadż do woreczka i połóź na ciepłym kaloryferze..najlepiej..jeśli jescze grzejesz..dbaj o wilgotnośc , ale dzienne zdejmuj woreczek na parę godzin ,źeby Ci to nie zapleśniało...no i nie wkładaj nasion zbyt głęboko

Ida ruły do tańca szukać w internetach

Eluś nie bojaj siem Bo my sami w strachu

Tańce na golasa w świetle księżyca to miały być czary nad nasionkami żeby wzeszły. Ja siem tylko odgrażałam i nasionka u mnie ze strachu wykiełkowały dość szybko. Hortensje też szybko wypuściły listki. No i nie tańcowałam... I tero mom, tzn. ni mom tzn. mom kara, ni mom roślinek

Ale spoko, sponsora mam w osobie teściowej. Sama się zaoferowała Do niczego Mamusi nie przymuszałam
AsiaK_Z 10:48, 19 kwi 2016

Filomena napisał(a)
Hej Asiu
Nie martw się, ja też nie mam sukcesów w siewach. Na pocieszenie: jak już coś się "zagnieździ" dobrze w ogrodzie to i zacznie się siać - tak mam minn z orlikami...ale ty masz piwonie - piękna kępa!!
pozdrawiam

Witaj Filomeno! Miło, że zajrzałaś do mnie
No jak się okazało nie odziedziczyłam umiejętności "rozsady z patyka" po moim tacie. Siewca też ze mnie marny
Przyznam się, że nie wiem jakie to piwonie, bo dopiero we wrześniu 2015 kupiliśmy ten ogórd i już było "po ptokach". Wszystko poobcinane, zmarnowane po upalnym lecie, więc teraz czekam z niecierpliwością ogromną
AsiaK_Z 10:49, 19 kwi 2016

Richie napisał(a)
Jestem z rewizytą i wiosennie pozdrawiam

Witaj Ryśku u mnie! Rozgość się, może kawusię wypijesz? Zapraszam w wolnej chwili Drzwi zawsze otwarte
Zana 13:27, 24 kwi 2016

Przydreptałam z rewizytą. W wysiewaniach to ja jestem kompletne zero i podziwiam wszystkich, którzy się tego podejmują. A piwonie pewnie będą fajną niespodzianką. Chyba przecież nie ma brzydkich piwoni?
Anda 13:29, 24 kwi 2016

Dokopałam się do fotek Jakieś nowe by się przydały Ale będziesz miała ogromniastą piwonię Pewnie jakaś czerwona albo różowa
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 15:07, 24 kwi 2016

Zana napisał(a)
Przydreptałam z rewizytą. W wysiewaniach to ja jestem kompletne zero i podziwiam wszystkich, którzy się tego podejmują. A piwonie pewnie będą fajną niespodzianką. Chyba przecież nie ma brzydkich piwoni?

Witaj u mnie wysiewy, okazało się, to nie moja bajka
Jestem ciekawa tych piwonii, jakie będą? Jeszcze trochę i się wyjaśni
Zapraszam w wolnej chwili
AsiaK_Z 15:10, 24 kwi 2016

Anda napisał(a)
Dokopałam się do fotek Jakieś nowe by się przydały Ale będziesz miała ogromniastą piwonię Pewnie jakaś czerwona albo różowa

Masz rację Ewuś, nowe fotki będą wieczorem, bo teraz nie mam dostępu do kompa.
Ciekawość mnie zżera na te piwonie. W sumie mam 4
wietrzyk 09:38, 25 kwi 2016

Asia, nie przejmuj się tymi wysiewami. Masz rację, jak się coś zadomowi, to się samo rozsieje. U mnie tak jest z werbeną, budleją, stipą. Najpierw się martwiłam bo z nasion nic mi nie wyszło. Kupiłam gotowce, posadziłam i teraz plenią się jak chwasty a już werbenę to mam w całym ogrodzie, nawet pomiędzy kostką się gnieździ
Sylvana 09:50, 25 kwi 2016

Moje wysiewy też nie takie jak myślałam, że będą...tzn. wszystko ładnie wykiełkowało...ale mojego pikowania jakoś nie bardzo zniesło....stipę kupiłam gotową jak się napatrzyłam jak inni się mordują