Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

AsiaK_Z 21:09, 03 maj 2016

Basilikum napisał(a)
ojej ale masz sasiadow, musisz teaz sie obudowac jakiemis tujami albo cos w ten styl, wspolczuje widokow.
ale za to host z reka na sercu zazdroszcze

Sąsiedzi - młode, chyba małżeństwo, z dwójką dzieci. W pierwszy dzień poobcinali całe pnącze. Nie wiem co to było, ale zasłaniało widok. Teraz jest masakra. Siedzą przy samej tej zasłonce i grilują. Kurde blade
A może im się stopi hahahaaaaaaa
Sylvana 21:12, 03 maj 2016

gierczusia napisał(a)

..... sąsiedzi mojej koleżanki , którzy pół metra od grańicy działki postawili ścianę wysokości 2 kondygnacji , nieotynkowaną i jeszcze ..tak ,zeby się wpasować kolorystycznie...obłozyli toto styropianem..)

2 kondygnacje to już nie ogrodzenie tylko budowla...
Ściana budynku (bez okien) to odległość min. 3m od granicy działki wg. prawa....ja bym walczyła
AsiaK_Z 21:15, 03 maj 2016

Warmia napisał(a)
O w maskę jeża, Asik, co Ty masz za sąsiadów? Toż to szok Będziesz czymś to zasłaniać? Myślę oczywiście o roślinkach, a nie takiej samej cudnej ściance, tylko ciut wyższej.

No muszę to obsadzić, bo się wścieknę i zacznę gryźć
Nie planowałam tujek z tej strony ogrodu, tylko rośliny liściaste przesadzone z frontu. Ale w tym wypadku musi być szczelna zielona ściana, no więc będzie..... tuje z drutem kolczastym
Warmia 21:16, 03 maj 2016

AsiaK_Z napisał(a)

No muszę to obsadzić, bo się wścieknę i zacznę gryźć
Nie planowałam tujek z tej strony ogrodu, tylko rośliny liściaste przesadzone z frontu. Ale w tym wypadku musi być szczelna zielona ściana, no więc będzie..... tuje z drutem kolczastym

Ja nie wiem, czy Ci te tuje stamtąd nie uciekną w podskokach
AsiaK_Z 21:17, 03 maj 2016

AnnaCh napisał(a)
Aśka no w sumie to przynajmniej patrzyć na nich nie musisz, a chyba nie nadajecie na tych samych falach

No w sumie tak, ale fale są zupełnie rozbieżne. Słyszałam, że chcą się zasłonić matami, ale myślalam, że wiklinowymi. A tu coś takiego. Szok
AsiaK_Z 21:18, 03 maj 2016

olga80 napisał(a)
o matko z córką cóż za gustowne przesłony normalnie w oczy rażą
rabaty kolorowe i czyściutkie kokoryczy nie mam mus to nadrobić

Tereniu, no po prostu ręce i cycki opadają
kokorycz mus przesadzić, bo ona podobno cieniolubna, a u mnie na patelni
AsiaK_Z 21:22, 03 maj 2016

gierczusia napisał(a)
Melduję ,że oplułam ekram jak zobaczyłam zasieki Twych sąsiadów.. do tej pory palmę pierwszeństwa chlubnie dzierżyli sąsiedzi mojej koleżanki , którzy pół metra od grańicy działki postawili ścianę wysokości 2 kondygnacji , nieotynkowaną i jeszcze ..tak ,zeby się wpasować kolorystycznie...obłozyli toto styropianem..biedula nie ma tego jak zasłonic ... Ale teraz chyba Twoi wygrają za design zapory oraz zgodność z naturą i wyjątkowy dobór kolorystyczny ... achhhhhh...takich , to nic ino zabic ..a jak nie zabić, to bić z obu stron ,źeby równo puchło

Masz jakiś plan ??... Chude tujki czy jak...eeeee.......

Buziole gorace

Będę okładać równo, kijem
A tak serio, no muszę czymś "zafortepianić". Przez moment myślałam o grabowym żywopłocie, ale tero? Nie wiem, chyba sztuczne choinki bożonarodzeniowe postawię, żeby kontynuować ich projekt
Warmia 21:24, 03 maj 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Tereniu, no po prostu ręce i cycki opadają
kokorycz mus przesadzić, bo ona podobno cieniolubna, a u mnie na patelni

Podobno jest cieniolubna, ale ona u Ciebie rośnie w tym miejscu chyba nie pierwszy rok, bo już jest ładna. Moja sadzona w zeszłym i taka uboga na razie. Może u Ciebie
dobrze jej na tym słonku.
AsiaK_Z 21:29, 03 maj 2016

Sylvana napisał(a)
Bardzo gustowne odgrodzenie w kolorach ziemi
Ale tak na poważnie to masz już jakieś plany, żeby na to nie patrzeć
Jak tam u Ciebie ze stronami świata?
Pytam...bo...

Mam żywopłocik tujowy....mój sąsiad zrobił ogrodzenie drewniane tak szczelne, że słońca brak z jednej strony (zachodniej)...efekt jest taki, że moje tujki mają zielone tylko od zewnętrznej strony....środek i tył - pusto....a najlepiej rośnie to co jest powyżej płotu.

Hosty wypasione - też takie chcem

Akurat tam jest największe słońce, więc jest po mojej stronie. Zaraz postaram się znaleźć planik działki
AsiaK_Z 21:29, 03 maj 2016

Warmia napisał(a)

Ja nie wiem, czy Ci te tuje stamtąd nie uciekną w podskokach

Nie strasz mnie Marti