Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

iwka 22:02, 19 maj 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Dziękuję Elu Tulipany już niestety kończą się Z kolei jak żaden kataklizm nie nadejdzie, niedługo będą królowały piwonie. Pąków kwiatowych jest caaaaaała masa A im więcej ich jest, tym bardziej boję się te piwonie przesadzić
W blokach startowych też są irysy i ostróżka

Asia, mam to samo dwa lata temu zakwitły mi tylko trzema kwiatami a rosły chyba 2-3 lata. W ubiegłym roku była cała masa i w sierpniu miałam przesadzić. Cykora złapałam i nadal siedzą w starym miejscu w tym roku też całe zapączkowane

edit. a nadal masz widok na te super ogrodzenie u sąsiadów? czy coś pomieszałam? bo tak dumałam u siebie coś przesłonić, żeby zielsko mi nie przerastało, ale od razu to niebieskie mi się przypomina
Gardener27 23:37, 19 maj 2017

Ciekaw jestem co będzie z tej róży ? Ja pewnie też bym ja na straty przeznaczył i ze szkółki już coś fajnego na zastępstwo przywiózł

Żagwin daje czadu w towarzystwie klasycznej niezapominajki, kiedyś miałem różowe ale gdzieś się z upływem lat ulotniły.

Jakie plany na weekend ?
katel 01:05, 20 maj 2017

Śliczne fotki, długo masz wielosiła?
Kasya 05:54, 20 maj 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Czeka mnie ostra walka z ... jeżyną "bezkolcową". Panoszy mi się na tyłach działki. Myślałam, że ją już mam z głowy, ale nieeeeee Zobaczymy kto wygra, heheheee Jutro runda "namber łan"

Ja w zeszłym roku posadzilam....mam dla niej teren 2x0,5 m
Jak ja ciąć żeby owoce były ? I niestety ma pojedyncze kolce...
AsiaK_Z 07:18, 20 maj 2017

Warmia napisał(a)

A wiesz, że jej larwy są pożyteczne. Już myślałam, że to kolejne dziadostwo, a tu proszę

No psia kość tego nie doczytałam mus zapoznać się raz jeszcze, ale to już tak na przyszłość
AsiaK_Z 07:21, 20 maj 2017

Anda napisał(a)
Moje piwonie też już lada dzień otworzą pączki Śliczne masz rośliny, lubię takie

Piwonie pamiętam z ogrodu babci. Zawsze w nich siedziałem z nosem W tym roku chyba deszcze im pomogły, bo zapączkowane na maxa, wszystkie 6 krzaczków
AsiaK_Z 07:22, 20 maj 2017

Kasya napisał(a)
ale piwonie ! tez chce takie

Kasiu to stare żelazne odmiany. U mnie rosną na patelni szkoda tylko że tak krótko kwitną
AsiaK_Z 07:28, 20 maj 2017

iwka napisał(a)

Asia, mam to samo dwa lata temu zakwitły mi tylko trzema kwiatami a rosły chyba 2-3 lata. W ubiegłym roku była cała masa i w sierpniu miałam przesadzić. Cykora złapałam i nadal siedzą w starym miejscu w tym roku też całe zapączkowane

edit. a nadal masz widok na te super ogrodzenie u sąsiadów? czy coś pomieszałam? bo tak dumałam u siebie coś przesłonić, żeby zielsko mi nie przerastało, ale od razu to niebieskie mi się przypomina

Iwonka Ty taka odważna, jak ja z tymi piwoniami U mnie rosną tak po "rodosowskiemu" czyli wzdłuż alejki prowadzacej do domku. Chcę te wszystkie różności przesadzić żeby komunikacja się poprawiła, ale strach nie pozwala
Gustowna przysłona sąsiadów w tym roku wzbogaciła się o daszek na stelażu drewnianym. Kopara mi opadła na widok (bleee ) Zaczynam się ich bać coraz bardziej
AsiaK_Z 07:40, 20 maj 2017

Gardener27 napisał(a)
Ciekaw jestem co będzie z tej róży ? Ja pewnie też bym ja na straty przeznaczył i ze szkółki już coś fajnego na zastępstwo przywiózł

Żagwin daje czadu w towarzystwie klasycznej niezapominajki, kiedyś miałem różowe ale gdzieś się z upływem lat ulotniły.

Jakie plany na weekend ?

Kurza stopa, już stałam nad nią z łopatą ale i tak ją będę ewentualnie przesadzać, bo tam tujki trza dosadzić Na zakupy grupowe ogrodowe już jestem umówiona z Koleżankami w przyszłą sobotę będzie czadowo

Nie wiem czy to niezapominajka czy ułudka, ale fajnie wygląda. Pojawiła się w innych miejscach ogrodu, nie koniecznie trafionych a werbeny ni mom ale wiem Kto będzie miał dużo to se pojadę z łopatką i se wykopię

A weekend w "ogrodzie" Jest potwornie sucho, popiół mam dosłownie, chwaściory same wychodzą z ziemi. Ich usuwanie idzie mi jak burza
AsiaK_Z 07:42, 20 maj 2017

katel napisał(a)
Śliczne fotki, długo masz wielosiła?

Yyyyyyy, Kasiu jakieś 2 tygodnie załapał miejscówkę tymczasową, ale chyba mu odpoiwiada