Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

AsiaK_Z 21:43, 22 maj 2017

BasiaLT 10:59, 23 maj 2017

Ale masz fajne czosnki. Kurcze... ja mam białe ale widzę że fioletowe fajniejsze.
Zana 11:09, 23 maj 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Gustowna przysłona sąsiadów w tym roku wzbogaciła się o daszek na stelażu drewnianym. Kopara mi opadła na widok (bleee ) Zaczynam się ich bać coraz bardziej

No nieeeee mooooogęęęę!!!! Też bym się bała co mogą jeszcze wymyśleć. Czekam na Twoją piwoniową aleję, a tymczasem podziwiam irysy
Śniedek jest nie do zdarcia. Pojawia się w miejscach zupełnie nieoczekiwanych, nie wiadomo skąd (chyba z kosmosu).
AsiaK_Z 16:35, 23 maj 2017

BasiaLT napisał(a)
Ale masz fajne czosnki. Kurcze... ja mam białe ale widzę że fioletowe fajniejsze.

Mi też się bardzo podobają szkoda, że wyrosły tylko 3 sztuki - sadziłam 10 cebulek. Z kolei te drugie czochy, mniejsze zapomniałam jak się nazywają, wcale nie wyszły
AsiaK_Z 16:42, 23 maj 2017

Zana napisał(a)

No nieeeee mooooogęęęę!!!! Też bym się bała co mogą jeszcze wymyśleć. Czekam na Twoją piwoniową aleję, a tymczasem podziwiam irysy
Śniedek jest nie do zdarcia. Pojawia się w miejscach zupełnie nieoczekiwanych, nie wiadomo skąd (chyba z kosmosu).

Aniu, aż normalnie mi się cofa jak ich słyszę. Zachowują się momentami jakby byli zupełnie sami. Wszystkich mają w głębokim poważaniu. Dzieci kwiczą, płaczą, nudzi im się, a rodzice się kłócą.
Ten śniadek ... on jest wszędzie ale kwiatki same w sobie fajne som
gobasia 16:46, 23 maj 2017

O ! masz!! irysy już kwitną...Na piwonie też czekam
Anda 17:06, 23 maj 2017

Pięęękne czosnki
Piwonii się nie bój przesadzać. Najważniejsze jest to, aby nie sadzić głęboko. To wszystko

Te oczka muszą być przykryte tylko tak 2-3 cm ziemi, nie więcej.
https://media.manufactum.de/is/image/Manufactum/730w_shop/pfingstrosenrhizom-mit-augen-01-45201.jpg

Jeśli podczas sadzenia piwonia Ci się rozłamie, to nic, będziesz ich miała więcej. Na każdym kawałku piwonii muszą być przynajmniej trzy takie oczka.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 19:00, 23 maj 2017

gobasia napisał(a)
O ! masz!! irysy już kwitną...Na piwonie też czekam

Irysy potrzebowały dosłowne dwóch dni
AsiaK_Z 19:02, 23 maj 2017

Anda napisał(a)
Pięęękne czosnki
Piwonii się nie bój przesadzać. Najważniejsze jest to, aby nie sadzić głęboko. To wszystko

Te oczka muszą być przykryte tylko tak 2-3 cm ziemi, nie więcej.
https://media.manufactum.de/is/image/Manufactum/730w_shop/pfingstrosenrhizom-mit-augen-01-45201.jpg

Jeśli podczas sadzenia piwonia Ci się rozłamie, to nic, będziesz ich miała więcej. Na każdym kawałku piwonii muszą być przynajmniej trzy takie oczka.

No właśnie ani za głęboko ani za płytko teorię mam obcykaną, ale praktyka Ecia jest daaaaleko w tyle i dlatego się stracham Dzięki za obrazek
Anda 19:09, 23 maj 2017

AsiaK_Z napisał(a)

No właśnie ani za głęboko ani za płytko teorię mam obcykaną, ale praktyka Ecia jest daaaaleko w tyle i dlatego się stracham Dzięki za obrazek

Jak sie zobaczymy to pogadamy. Opowiem, jak to z moimi sie szarpalam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies