Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Warmia 19:17, 17 wrz 2017

Gardener27 napisał(a)
Owszem każdy kwiat o tej porze cieszy nasze oczy bo będzie ich coraz mniej

Dziś byłem po chryzantemy w szkółce, wybór ogromny ale jeszcze bez kwiatów, muszę poczekać dwa tygodnie na zakupy.

U Was dziś też tak leje jak w Krakowie ?

Nie wiem jak w Poznaniu, ale podejrzewam, że tak samo jak u mnie, czyli cieplutko i słonecznie. Nareszcie, bo ostatnio szału nie było
AsiaK_Z 19:54, 17 wrz 2017

Warmia napisał(a)

Cudna ta jeżówka Mam taką samą Trochę grymasiła i się ociągała, ale w końcu wylazła.

No zobaczymy jak i co z nią będzie w przyszłym roku lepiej żeby współpracowała ze mną booooooooo........ zasili kompost
Warmia 19:56, 17 wrz 2017

AsiaK_Z napisał(a)

No zobaczymy jak i co z nią będzie w przyszłym roku lepiej żeby współpracowała ze mną booooooooo........ zasili kompost

A Ty masz ją pierwszy sezon?
AsiaK_Z 19:58, 17 wrz 2017

Gardener27 napisał(a)
Owszem każdy kwiat o tej porze cieszy nasze oczy bo będzie ich coraz mniej

Dziś byłem po chryzantemy w szkółce, wybór ogromny ale jeszcze bez kwiatów, muszę poczekać dwa tygodnie na zakupy.

U Was dziś też tak leje jak w Krakowie ?

Za dwa tygodnie to będzie po ptokachni kwiatach dziś był cudowny dzień, słońce i cieplutko. Troszkę podgoniłam w ogrodzie czyli trawnik skoszony, co nieco wycięte. Na szczęście chwaściory już nie rosną i jest gitarrrrrra. Co jeszcze nie urosło? Przemkowa trawka ja niestety nasion nie zbiorę i znowu będę się musiała uśmiechnąć do Martuni
AsiaK_Z 20:00, 17 wrz 2017

Warmia napisał(a)

Nie wiem jak w Poznaniu, ale podejrzewam, że tak samo jak u mnie, czyli cieplutko i słonecznie. Nareszcie, bo ostatnio szału nie było

Było bosko oby ten stan trwał jak najdłużej, żebym się jeszcze przed powrotem do pracy nacieszyła pogodą
AsiaK_Z 20:01, 17 wrz 2017

Warmia napisał(a)

A Ty masz ją pierwszy sezon?

Tak, kupowałam ją dość późno bo chyba w lipcu? Jest niesamowita i baaaaardzo bym chciała żeby została na dłużej
Warmia 20:11, 17 wrz 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Tak, kupowałam ją dość późno bo chyba w lipcu? Jest niesamowita i baaaaardzo bym chciała żeby została na dłużej

Na moim wygwizdowiu przezimowała, to i u Ciebie da radę
AsiaK_Z 20:14, 17 wrz 2017

Warmia napisał(a)

Na moim wygwizdowiu przezimowała, to i u Ciebie da radę

No obyyyyy, bo się lekko wścieknę białe, zwykłe mi nie wylazły lepiej żeby te limonkowe nie wzięły złego przykładu
Monka 20:24, 17 wrz 2017

Asia co Ty piszesz ciepło i o słonecznie ? czy ja żyję w innym kraju u mnie w centralnej Polsce zimno, cały czas pada okropność a też zamierzałam kosić trawę , no ale znalazłam sobie inną pracę ogrodową między strugami deszczu
AsiaK_Z 20:28, 17 wrz 2017

Monka napisał(a)
Asia co Ty piszesz ciepło i o słonecznie ? czy ja żyję w innym kraju u mnie w centralnej Polsce zimno, cały czas pada okropność a też zamierzałam kosić trawę , no ale znalazłam sobie inną pracę ogrodową między strugami deszczu

Słońce piekło, w cieniu chłodek ale ogólnie super. Nie robiłam wielu zdjęć i słońca nie uchwyciłam, ale tak motyle dziś szalały na rozchodnikach