Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

AsiaK_Z 22:29, 06 maj 2020

BasiaLT napisał(a)

Asiu pryskałam środkiem ekologicznym robionym własnoręcznie z czosnku. Nic nie dało oprócz smrodu. Wampiry pewnie zwiały do Rumunii ale gąsienice zostały. Spiszę sobie nazwy tego co ty użyłaś i jak będzie ich więcej to nie zawaham się tego użyć.

Wampiry uciekły na 100% spintor 12ml rozcieńczyłam w 1.5 l wody... no nie było bata, gąsienice musiały zginąć
DaNa 07:13, 08 maj 2020

Witaj Asiu, zajrzałam jak obiecałam i jak czas pozwoli, pooglądam i poczytam więcej
A teraz w kwestii bukszpanów: mam blisko dwudziestoletni bukszpanowy żywopłot w granicy ogrodzenia w niewielkim ogrodzie. Któregoś dnia zrobię i wstawię zdjęcie- najpewniej jak będę pisać o moim czwartym ogrodzie. Nie wiem co by było, gdyby coś mi ten ukochany gąszcz bukszpanowy zeżarło...

Korzystam więc z doświadczenia i zapisuję nazwy preparatów. Napiszcie czy podziałało. Pozdrawiam zieloniutko
AsiaK_Z 09:55, 09 maj 2020

DaNa napisał(a)
Witaj Asiu, zajrzałam jak obiecałam i jak czas pozwoli, pooglądam i poczytam więcej
A teraz w kwestii bukszpanów: mam blisko dwudziestoletni bukszpanowy żywopłot w granicy ogrodzenia w niewielkim ogrodzie. Któregoś dnia zrobię i wstawię zdjęcie- najpewniej jak będę pisać o moim czwartym ogrodzie. Nie wiem co by było, gdyby coś mi ten ukochany gąszcz bukszpanowy zeżarło...

Korzystam więc z doświadczenia i zapisuję nazwy preparatów. Napiszcie czy podziałało. Pozdrawiam zieloniutko

20-letni żywopłot... oj byłoby szkoda, gdyby został zjedzony przez ćmę mój bukszpan też wiekowy. Wczoraj go ciutkę wyrównałam bo był potargany ładnie przyrasta, ale mus kontrolować czy "zielone małpy" na nim nie siedzą. Póki co jest spokój, aleeeeee.....

Tu kuleczka, którą sama zrobiłam z "ochnastu" swoich sadzonek
AsiaK_Z 09:57, 09 maj 2020

AsiaK_Z 10:02, 09 maj 2020

A tu dary "spod Góry" dzięki Pawciu miskant Memory ♡

I już posadzone
AsiaK_Z 10:09, 09 maj 2020

I mój "wstyd" hakonechloa... chyba coś do mnie ma nie wiem o co jej chodzi. Kupiona w zeszłym roku niby żyje, ale co to za życie

Helen 11:24, 09 maj 2020

AsiaK_Z napisał(a)
I mój "wstyd" hakonechloa... chyba coś do mnie ma nie wiem o co jej chodzi. Kupiona w zeszłym roku niby żyje, ale co to za życie

Asia, u mnie wygląda tak samo. Sadzona jesienią, jakoś ciężko się zbiera do bujności.
gierczusia 15:49, 09 maj 2020

A u mnie jest ledwo jedno hakone..prawie zginęło w czasie remontu ogrodu,potem gdzieś wykiełkowało ku mojemu zdziwieniu na dodatek mój kot permanentnie ją zżera i ona dalej jest A u Was takie wypasione warunki A ona rosnąć nie chce ??
Mam taką przyjaciółkę, która jest strasznie zasadnicza i w zasadzie wcale nie używa przekleństw ( nie tak jak ja ) jedynym wyjątkiem jest sytuacja, kiedy moja Agnieszka sadzi nową roślinę wtedy staje nad nią z groźną miną, grozi palcem i mówi:A teraz rosnąć bo jak nie to wypie...olę może spróbuj ??;buziole gorące
Kasya 17:02, 09 maj 2020

Moje hakone wyglądają gorzej
AsiaK_Z 18:11, 09 maj 2020

Helen napisał(a)

Asia, u mnie wygląda tak samo. Sadzona jesienią, jakoś ciężko się zbiera do bujności.

Pierwsza jaką miałam po zimie nie wzeszła wcale teraz taka mizerota.... echhhh