Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 22:49, 16 cze 2015

Magda70 napisał(a)
Byłam, poczytalam...jarzęby są piękne - zwlaszcza jesienią

Wiem, widziałam... u Ciebie
07_Rene 23:01, 16 cze 2015

babka napisał(a)
Prawda ?
Bardzo się cieszę z każdej rady i sugestii bo ja na drzewkach to już w ogóle się nie znam

A ja myślałam, ze wystarczyło dać pod korzenie przy sadzeniu i cały obornik, który mi został dałam w trawnik Ok. jutro i tak przymusowa wizyta w C.O. bo mi ziemi zbrakło więc dokupię i obornik.

A ile dałaś przy sadzeniu? Jak mało to możesz powtórzyć, sypnąć trochę, a jak Ci się zdaje że wystarczająco to tylko florovit odstaw.
Ja kiedyś miałam taką białą róże miniaturkę (może pamietasz bo wrzucałam) i kiedyś z rozpędu ją florovitem podlałam, nie dość że kwiaty straciła, to jeszcze od tej pory nie kwitnie.

Zapodaj jakieś foty przedogródka.
Ewkakonewka 23:03, 16 cze 2015

Nadrobiłam i widzę masz niezłą fazę na przesadzanie i zdjęcia robisz świetne
babka 23:13, 16 cze 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Nadrobiłam i widzę masz niezłą fazę na przesadzanie i zdjęcia robisz świetne

Fazę na przesadzanie to ja mam od lat tylko dopiero teraz zaczyna być sensownie Nawet eM już się nie wnerwia, jak do niedawna, kiedy wspominam o przesadzaniu bo widzi że zaczyna to mieć ręce i nogi
babka 23:20, 16 cze 2015

Reniu, wydaje mi się że dostały odpowiednią porcję ale skoro w razie W zaopatrzę się i podsypię jeszcze odrobinkę bo ziemia raczej jałowa więc nie zaszkodzi.
Zdjęć przed ogródka nie mam bo pod wieczór działałam aż prawie ciemność mnie zastała
Przerwałam mycie okien jak zobaczyłam akcję z trawkami. Nie było szkód wcześniej widać bo barony rosły za tawułkami i trochę je zasłaniały. Gdybym wcześniej zabrała się za przycięcie tawuł to zauważyłabym, że piesy skubią :/
sylwia_slomc... 23:35, 16 cze 2015

Super zmiany, lawenda rewelacja, pomysł świetny. A sąsiad na drzewa w takiej odległości od swojej działki się nie obrazi? Podkłady świetnie wykorzystane, bardzo mi się podoba. Nie wiem czemu, ale na początku mi się wydawało, że ogródeczek malutki, a on całkiem spory jest
babka 23:55, 16 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Super zmiany, lawenda rewelacja, pomysł świetny. A sąsiad na drzewa w takiej odległości od swojej działki się nie obrazi? Podkłady świetnie wykorzystane, bardzo mi się podoba. Nie wiem czemu, ale na początku mi się wydawało, że ogródeczek malutki, a on całkiem spory jest

Malutki jest, dodatkowo przedzielony wjazdem wzdłuż całej posesji. Jakoś kombinuję żeby nie było klaustrofobicznie (jest takie słowo ? Jak ogarnę jeszcze trochę ten mój bajzel to zrobię zdjęcie z góry, da rozeznanie jak rzeczywiście to wygląda.
Sąsiad się nie obrazi bo zaraz za płotem jest droga a za nią ... sama widzisz
Zresztą ten jest normalny, gorzej z tym po przeciwległej stronie... załamka. Tam z kolei mam wierzby do wycinki bo za wielkie już, robią bałagan i za chwilę będzie problem z ich korzeniami. Tyle, ze tu będzie mi tych drzew bardzo brakować. Sąsiedzi wścibscy problematyczni i uciążliwi, przed nimi wolałabym się zasłonić całkowicie ale to niemożliwe będzie bo mają wysoko taras z którego zrobili sobie obserwatorium No cóż, są ludzie i taborety
siakowa 07:09, 17 cze 2015

babka napisał(a)
Kaśka a skąd je wytargałaś ?? Nie widziałam ich jakoś u Ciebie, nie chwaliłaś się ?? Poka!

koles z lokalnej szkółki je sprowadził z niemiec chyba nie pokazywałam bo tak przecierpiały podróz ze obecnie wygladaja jakby dopiero wiosna się zaczynała tak mało liści mają i nie mam jak im zjęcia zrobic ..bo albo giną na tle drzew albo sa na tle okien sąsiada, albo są pod słońce
babka 09:22, 17 cze 2015

przypominam sobie, że o nich pisałaś ale nie widziałam. Teraz już wiem dlaczemu
babka 09:27, 17 cze 2015

Plan na dziś: przesadzić wieczorem zawilce ale czy to dobry pomysł? Można teraz je przesadzać czy lepiej poczekać do jesieni ?
I jeszcze: czy zawilce na południowej wystawie dadzą radę? Kiedyś AlinaK pisała że śmiało ale czy nie spalę ?
Teraz gdzie rosną mają południowy zachód, no jakby nie byłoprzed południem mają cień.