Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

leon60 20:14, 21 lip 2015

Juzia napisał(a)
Rotsilber jest dosyć niski...i ma piękne kwiatostany czerwone

jak może być kwitnący to jest spory wybór w miskantach
babka 20:45, 21 lip 2015

Ewa masz rację, też mnie razi ten nijaki zestaw turzyc i kamieni. Zaraz zerknę do Ilony. Dzięki
malkul napisał(a)

ja myślę:TAK

Dzięki kochana za poparcie bo ja jak ten baca ... wciąż się waham

jazzy napisał(a)
Może zamiast gracków, które będą spore kiedyś, a ML chyba za blade, daj tam rząd z rozplenicy

Myślałam o rozplenicach bo już dawno skradły moje serce ale.... psy lubią podgryzać takie mięciutkie listki traw. Potrafią stanąć i się paść jak owce ... o zgrozo ! Nie wiem ile uchowałoby sie źdźbeł

jazzy napisał(a)
A to taki pin wtorkowy dla Cię
https://www.pinterest.com/pin/341640321709248470/

Bingo! skąd wiedziałaś ? Dziękuję

Juzia napisał(a)
Rotsilber jest dosyć niski...i ma piękne kwiatostany czerwone

Juzia, z tych samych powodów co wyżej ten wygląda mi na miękkie liście więc odpada, choć faktycznie - jest cudny
Carexy kopnę w L-kę tak jak mówisz

mateuszmichn napisał(a)
Witaj już kiedyś do ciebie zaglądałem ale dawno mnie nie było. Widzę, że wszystko ładnie rośnie. Oby tak dalej

Fajnie, ze do mnie zaglądasz, zapraszam choć nie za bardzo jest tu co oglądać... najbardziej to kamienie rosną Pozdrawiam
babka 20:49, 21 lip 2015

leon60 napisał(a)

jak może być kwitnący to jest spory wybór w miskantach

Olu, wybory wyborami a gracki w drodze

Trochę mnie niepokoi że ich liście z kolei do miłych nie należą i mogą przechodzących drapać
Doradźcie mi proszę czy jukkę zostawić ? i w jak bardzo je oddalić od ścieżki bo wydaje mi się, że tak jak są carexy to chyba zbyt blisko będzie prawda ?
babka 20:54, 21 lip 2015

Zrobiłam dziś przegląd róż bo mi brzydko wyglądają i na spodnich stronach liści znalazłam to:

Oprócz tego znów mszyce :/ ... i pełno takich białych przecinków. No kurcze, psikam czym się da a robale wciąż zjadają moje róże Takie słabeusze z nich
mateuszmichn 20:54, 21 lip 2015

babka napisał(a)

Fajnie, ze do mnie zaglądasz, zapraszam choć nie za bardzo jest tu co oglądać... najbardziej to kamienie rosną Pozdrawiam

Oj trochę przesadzasz, fajny klimacik jest. Twój ogród kojarzy mi się z takim włoskim ogrodem z filmów, gdzieś na wsi gdzie jest winnica i na podwórku takiego gospodarstwa
Juzia 20:58, 21 lip 2015

Rotsilbery nie są miękkie!!!
Jak wracam z wiązania to mam całe ręce pocięte.
babka 21:01, 21 lip 2015

Juzia napisał(a)
Rotsilbery nie są miękkie!!!
Jak wracam z wiązania to mam całe ręce pocięte.

Teraz mi to mówisz?????? nie widziałam ich nigdy u Ciebie
babka 21:02, 21 lip 2015

mateuszmichn napisał(a)

Oj trochę przesadzasz, fajny klimacik jest. Twój ogród kojarzy mi się z takim włoskim ogrodem z filmów, gdzieś na wsi gdzie jest winnica i na podwórku takiego gospodarstwa

Mateusz pocieszasz mnie ale fajnie, ze tak to widzisz bo taki był zamysł by stworzyć namiastkę klimatu śródziemnomorskiego Co prawda miała być Grecja ale zbaczamy z toru
babka 21:03, 21 lip 2015

Przesadziłam carexy do przetaczników bo je też psy z doniczek wyskubywały :/
Nie za blisko ?

Pod cyprysami będą tulipany ale nie wiem co jeszcze dać przed nie by zasłaniały liście ?

No i przycięłam leciutko bukszpany i lunął deszcz wrrrr :/
babka 21:04, 21 lip 2015

dubel więc zostawiam mójtylka