Wiesz Renatko, mnie też ta lawenda nie pasuje ale kusi coś w to miejsce dosadzić. Mam dostać tojeść więc może ona ?
Miejmy nadzieję, że bukszpanki nie zostaną zjedzone a gdyby tak się stało to już mam miejsce gdzie mogłabym je przesadzić
Tulipanki tak, to botaniczne. W tym roku w nowym miejscu i troszkę inaczej zakwitły. W ub roku były dwubarwne. Inne stanowisko, inna ziemia - wszystko ma znaczenie
wpadłam namieszać jak obiecałam
lawenda samotnie mi tu nie pasuje i wybrałabym albo rozplenice albo ML a nie jedno i drugie, i raczej już bez hortensji, a na przód carexy jak piszą dziewczyny i koniecznie czosnki z tyłu
Jolka , mam w planie kupić hortensję Diamantino, ona niewielka jest właśnie. Myślę że będzie dobrze
Też myślę, że lawenda nie pasuje ale tyle jej mam rozmnożonej ... chciałam wykorzystać
Lawenda nie - wiem, wiem - dobrze że widzimy tak samo
Wiesz nastawiłam się, ze chcę mieć tam hortensję ale niedużą. Chcę mieć tam coś kwitnącego. Miskanty i rozplenica mówisz że nie pasują razem ? Nie wiem z czego by tu zrezygnować, chcę i to i to
Zostawię na ten sezon tak jak jest bo nie mam miejsca dla rozplenicy a za rok wezmę pod uwagę Twoje sugestie. Przyjrzymy się czy to wszystko się źre czy nie
O czosnach myslę, myślę Już chciałam przesadzić purpurowe ale wysokie na 1-1,1/5 rosną więc zrezygnowałam bo tam chyba jednak niższe powinny być
Tak jak mówisz, nie chcę w rządku, gazon obok jest symetryczny i to wystarczy.
Na brzegu miała być tojeść żeby coś zwisało ale trochę niepochlebnych na jej temat opinii czytałam więc chyba lepiej carexy dać a tojeść w jednym, góra dwóch miejscach dam.
Siedzisko będzie a przynajmniej jest w planie i woda obok
Dzieki Juziek za akceptację i cenne rady
Teraz tak sobie pomyślałam, że jeśli rzeczywiście kulki będą mało widoczne to jednak bedą odróżniać się kolorem a i na wiosnę będą robić za wypełniacz. Zobaczymy co i jak będzie ale póki co mi się podoba, cieszę się, że Tobie też
Moja mama tylko popatrzyła i nic nie powiedziała, chyba jej się nie podoba. Zobaczymy latem
Na wiosnę bukszpany na pewno wybiją sie na pierwszy plan i będą gwiazdami na tej rabacie.
Wcześniej było kilka koncepcji tego miejsca i nie pamiętałam już na czym stanęło, ale teraz sobie wszystko przypomniałam.
Mama się przekona a mi się już podoba
Ja też mam nasiona od Ciebie Moje wzeszły ładnie wszystkie Dzięki Ci za nie jeszcze raz
Ja je mało podlewam, bo Toszka nie kazała
A kiedy do ogrodu się je wysadza?
Ola...jak chcesz coś zwisającego z donicy to mogą to być carex comans..... brązowe i do tego zielone carexy jakieś.... np variegata. I tak posadzić na przemian 2...3...2...1 albo odwrotnie