Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Juzia 21:58, 08 kwi 2016

Ciemiernik pewnie odchoruje przesadzanie, orlik długo jest mały, ale później jak się zbierze to sama nie uwierzysz, rojnik albo przemarzł lekko, albo miał za dużo wody

To tak z moich obserwacji

A szałwią się martwiłaś a jest! I ładna
jazzy 22:01, 08 kwi 2016

A jakom masz magnolię? Moja śpi jeszcze. Albo nie, budzi się baardzo powoli. Bo jednak coś tam wypuszcza
mateuszmichn 22:09, 08 kwi 2016

Ooo czyli widzę, że będą dwie jeżóweczki. Będzie cudnie.

Fajniutko tam u ciebie

Ale mam jeszcze do ciebie pytanko. Wiesz ja mam u siebie świerka w ogrodzie. Świerk jest trochę podcięty no i tam jets taki pusty plac. Nie wiem co tam zrobić.
Poradziłem paprocie ale ciągle schły latem
Jakis pomysł może masz?
mateuszmichn 22:21, 08 kwi 2016

Ooo przepraszam ale posty się zdublowały
babka 22:38, 08 kwi 2016

07_Rene napisał(a)
U mnie czosnki od ciebie ledwo z ziemi wyszły, ale grunt że są Widzisz, a ja chyba zamordowałam ciemierniki przesadzaniem
Piękny, zadbany masz ogród. Czyściutko i schludnie, aż miło patrzeć.
Stokrotki muszą być, choć u mnie jakieś brzydkie liście im się robią i ciągle muszą obrywać - potem je wywalasz, czy mogą dożyć kolejnych lat?

Może czochy później sadziłaś albo głębiej ? Cebulki wybrałam dla Ciebie dorodne i z sercem Powinny dać kwiaty. A może to kwestia gleby ?

Dzięki za pochwały, staram sie ale to pozory, wiele jeszcze do zrobienia czeka, nie wiem kiedy przytnę iglaki a już lawendę czas kulkować....
Po lewej stronie, pod niskim jałowcem psy wykopały tunel aż do korzeni (chyba jeża szukały) Cała ziemia wywalona w kamienie ... kiedy ja to posprzątam ??????????????

Wiesz, stokrotki w ub roku wysadziłam do przechowalnika ale nie widzę żeby coś odbijało. Pewnie trzeba co roku dać zarobić ogrodnikom i kupowac nowe
A ciemierniki i orliki jak zakwitną to zrobię dla Ciebie siewki, tylko będziesz musiała mi powiedzieć jak to zrobić
babka 22:41, 08 kwi 2016

Juzia napisał(a)
Ciemiernik pewnie odchoruje przesadzanie, orlik długo jest mały, ale później jak się zbierze to sama nie uwierzysz, rojnik albo przemarzł lekko, albo miał za dużo wody

To tak z moich obserwacji

A szałwią się martwiłaś a jest! I ładna

Juzia, choć stara to cały czas uczę się cierpliwości, poczekam aż siewki wezmą się w garść, jak nie w tym to w przyszłym roku
Rojnik miał tak samo jak pozostałe, zobaczymy. Nie rozczulam się nad nimi bo one nieśmiertelne są i takie zapchaj diury
Szałwia mnie cieszy
babka 22:50, 08 kwi 2016

jazzy napisał(a)
A jakom masz magnolię? Moja śpi jeszcze. Albo nie, budzi się baardzo powoli. Bo jednak coś tam wypuszcza

Heven Scent - Ale wiesz co ? myslę, ze dla magnolii lepiej kiedy zakwita później, ona chłodów nie lubi więc niech Ci jeszcze śpi
jazzy 22:53, 08 kwi 2016

A wiesz co? Planuję mieć u siebie łany orlików Strasznie mnie biorą
Ciemne najbardziej
babka 22:57, 08 kwi 2016

mateuszmichn napisał(a)
Ooo czyli widzę, że będą dwie jeżóweczki. Będzie cudnie.

Fajniutko tam u ciebie

Ale mam jeszcze do ciebie pytanko. Wiesz ja mam u siebie świerka w ogrodzie. Świerk jest trochę podcięty no i tam jets taki pusty plac. Nie wiem co tam zrobić.
Poradziłem paprocie ale ciągle schły latem
Jakis pomysł może masz?

Wiesz co Mteusz, do czasu rewolucji rósł u mmnie centralnie świerk. Zajmował pół ogrodu więc go w końcu podgoliłam. Siedzieć pod nim się nie dało bo igliwie na łeb spadałao. Pod spodem nic nie sadziłam bo piesy i tak by wygrzebały ale może hosty by się tam uchowały ? Spróbuj (choć szczerze mówiąc wątpię bo one lubią wodę a świerki to pijoki )
Gdyby nie to, że ten świerk wypełniał nam całą przestrzeń to miałam chęć zrobić pod nim - wokół pnia ławeczkę - tak na okrąło. Może u Ciebie ten pomysł by się sprawdził ??
babka 23:01, 08 kwi 2016

jazzy napisał(a)
A wiesz co? Planuję mieć u siebie łany orlików Strasznie mnie biorą
Ciemne najbardziej

Jeszcze mi nie kwitły i nie wiem czy mnie biorą Ale ja tak mam że muszę rośliny najpierw przetestować i dopiero wtedy mogę coś o nich powiedzieć bo z wyobraźnią u mnie chyba tak se jest
Trochę to utrudnia planowanie bo najpierw się na coś nagrzeję, płacę grube pieniądze a potem rozdaję bo okazuje się, że one nie dla mnie