Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

mateuszmichn 23:03, 08 kwi 2016

babka napisał(a)

Wiesz co Mteusz, do czasu rewolucji rósł u mmnie centralnie świerk. Zajmował pół ogrodu więc go w końcu podgoliłam. Siedzieć pod nim się nie dało bo igliwie na łeb spadałao. Pod spodem nic nie sadziłam bo piesy i tak by wygrzebały ale może hosty by się tam uchowały ? Spróbuj (choć szczerze mówiąc wątpię bo one lubią wodę a świerki to pijoki )
Gdyby nie to, że ten świerk wypełniał nam całą przestrzeń to miałam chęć zrobić pod nim - wokół pnia ławeczkę - tak na okrąło. Może u Ciebie ten pomysł by się sprawdził ??

Hmm dziwnie on tam wygląda bo jest pod nim dużo pustego miejsca. Myślałem żeby wrzucić kilka kamieni i pomiędzy nimi wsadzić hosty. Jednak myśleli że może coś wyższego by tam się przydało ale chyba nic tam nie będzie rosło.

Fajny pomysł z ławeczka ale u mnie też nie pasuje, bo świerk rośnie w rabacie
jazzy 23:10, 08 kwi 2016

Mateusz, a może berberysa Golden Carpet?
http://www.e-katalogroslin.pl/plants/775,berberys-thunberga-golden-carpet_berberis-thunbergii-golden-carpet
Albo trawkę jakąś Strzęplica sina lubi sucho
babka 23:15, 08 kwi 2016

OOO z tymi berberysami dobra myśl. Niewymagające, wolnorosnące !! Pomyśl Mati
Wrto by pociągnąć tam linię kroplującą choćby taką z Li..a
mateuszmichn 23:29, 08 kwi 2016

Dzięki dziewczyny. Ale wy macie łeb i wiedzę. Podziwiam.
Dziękuję bardzo, najpewniej pomyślę i rozrważę
A co myślicie z tym moim pomysłem, chodzi mi o te duże kamienie i pomiędzy wsadzić coś, hosty, Bergenie, może tego berberysa.
Tylko że nie wiem czy taki ala skalniak będzie pasował do reszty ogrodu
babka 23:47, 08 kwi 2016

mateuszmichn napisał(a)
Dzięki dziewczyny. Ale wy macie łeb i wiedzę. Podziwiam.
Dziękuję bardzo, najpewniej pomyślę i rozrważę
A co myślicie z tym moim pomysłem, chodzi mi o te duże kamienie i pomiędzy wsadzić coś, hosty, Bergenie, może tego berberysa.
Tylko że nie wiem czy taki ala skalniak będzie pasował do reszty ogrodu
Ja bym poszła w rośliny bo to w końcu rabata jest. Dodaj jeden, dwa głazy zobaczysz czy to wystarczy. Lubię bardzo kamienie ale co za dużo to niezdrowo
mateuszmichn 23:51, 08 kwi 2016

babka napisał(a)
Ja bym poszła w rośliny bo to w końcu rabata jest. Dodaj jeden, dwa głazy zobaczysz czy to wystarczy. Lubię bardzo kamienie ale co za dużo to niezdrowo

No oczywiście że dwa, ewentualnie trzy. nie chce przesadzić
jazzy 23:53, 08 kwi 2016

Ja też bym poszła w rośliny, a właściwie w jakiś jeden gatunek Ten berberys ładnie by kontrastowal z zielenią świerka
mateuszmichn 23:57, 08 kwi 2016

jazzy napisał(a)
Ja też bym poszła w rośliny, a właściwie w jakiś jeden gatunek Ten berberys ładnie by kontrastowal z zielenią świerka

Pewnie macie rację ale ja nie lubię bardzo tego miejsca i się trochę obawiam, że może być dalej jakas dziura.
Głupi jestem jakiś na tym punkcie
jazzy 00:02, 09 kwi 2016

mateuszmichn napisał(a)

Pewnie macie rację ale ja nie lubię bardzo tego miejsca i się trochę obawiam, że może być dalej jakas dziura.
Głupi jestem jakiś na tym punkcie

A czy możesz pokazać to miejsce w swoim wątku? Nie będziemy u Oli postów produkować
mateuszmichn 00:06, 09 kwi 2016

jazzy napisał(a)

A czy możesz pokazać to miejsce w swoim wątku? Nie będziemy u Oli postów produkować

Oczywiście że tak
Wstawiłem link do strony gdzie z daleka widać to miejsce