Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

jazzy 23:11, 07 kwi 2016

iwka napisał(a)
Oluś, jakie pąki, jakie długo? Przecież zaraz Ci zakwitną u mnie miała być mieszanka kolorów, a z tego co widzę to tylko jedne mają pąki, pozostałe dwa kolory same liście. Jedne przekwitną, drugie zkwitną, nie dobrałam terminami

I u mnie to samo Tzn u mnie pąków jeszcze nie ma, gdzieś tam pojedyncze dziś dojrzałam.
Ola, Ty zaraz będziesz mieć łany kwitnących tulipków! Już za momencik
07_Rene 09:07, 08 kwi 2016

Ale łany tulipanów I czytam, że za rok będzie ich więcej
U mnie ledwo co paki widać, ale też się ochłodziło więc kwiaty nieprędko będą.
Doczytałam o jeżówkach. Dwie odmiany to też zawsze jakieś rozwiązanie - dla mnie bardzo podobne są i będą się komponować. Ale czy rozpoznasz potem które są które?
beata_m 10:34, 08 kwi 2016

ale tulipaniska a mnie się też ta druga jeżówka podobała bardziej ale z tego co zrozumiałam zamówiłaś obie spryciara
Kuba 13:56, 08 kwi 2016

Chciałam się zapytać czy chcesz sałatę ale to jakbym konia trojańskiego proponowała ale może chcesz
babka 21:17, 08 kwi 2016

Martuś Łanów nie będzie bo to nie jest nawet 1/4 części tego co miałam do ub roku. Wszystkie wydałam. Ochłodziło się i to znacznie czyli nieprędko będą kwiaty. A znając życie kiedy się rozwiną nadejdą upały i fik mig przekwitną

Renia z rozrużnieniem jeżówek nie będę miała problemu bo tam raptem cztery sztuki się zmieszczą (o ile w ogóle nie powinnam poprzestać na trzech) Trzy zamówiłam Glowing Dream i jedną (ta pójdzie w osobny kąt) Fatal Attraction.
Przy okazji zamówiłam hortensję Diamantino i chcę jutro domówić misia polarnego w miejsce rododendrona z którym dziś obeszłam się bardzo brutalnie.

Beatko, to dzięki Ilonce zamówiłam obie, sama bym nie wpadła
Nie wiem dlaczego ale ta pierwsza bardziej mi się podoba

Kuba napisał(a)
Chciałam się zapytać czy chcesz sałatę ale to jakbym konia trojańskiego proponowała ale może chcesz

A dlaczego mówisz, że to koń trojański ?

babka 21:26, 08 kwi 2016

Niepokoję się o te turzyce, w ubiegłym roku o wiele ładniej przezimowały, w tym całe uschły, tylko na kilku źdźbłach przebija zieleń. Nic ze srodka młodego nie wychodzi więc chyba nie żyje.

Za to Red Baron startuje jako pierwszy

I szałwia wreszcie daje nadzieję

cały czas się zastanawiam dlaczego kostrzewy tak różnie przetrwały zimę. Czyżby te liche dlatego, ze w sezonie mniej wody dostawały ?

babka 21:32, 08 kwi 2016

Czosnki Krzysztofy - całkiem już spore liście

Schuberty też

babka 21:35, 08 kwi 2016

Siewki orlików i ciemierników od Reni średnio ale jednak żyją

kokoryczka

Posadziłam ją miedzy kula a anabelką, chyba się nie pokłócą ?

babka 21:41, 08 kwi 2016

A tu jeden rojnik jakiś inny od pozostałych Ciekawe skąd się taki wylągł

Stokrotki muszą być !!

No i magnolia uparciuch
Okazuje się, że nie wszystkie paki to kwiaty. Wszystkie pozostałe to prawdopodobnie liscie, kwiat bedzie raptem jeden

07_Rene 21:51, 08 kwi 2016

U mnie czosnki od ciebie ledwo z ziemi wyszły, ale grunt że są Widzisz, a ja chyba zamordowałam ciemierniki przesadzaniem
Piękny, zadbany masz ogród. Czyściutko i schludnie, aż miło patrzeć.
Stokrotki muszą być, choć u mnie jakieś brzydkie liście im się robią i ciągle muszą obrywać - potem je wywalasz, czy mogą dożyć kolejnych lat?