Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 21:07, 01 mar 2017

Aniu, ten mój chleb gryczany to żadna rewelacja. Zjadliwy i to wszystko Jestem na diecie bezglutenowej i beznabiałowej i stąd takie wynalazki
Dziś domieszałam inne mąki, właśnie siedzi w piekarniku. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Przepis na wołowinkę wysyłam na priv
babka 21:18, 01 mar 2017

Udało mi się troszkę powalczyć w ogródku ale po pracy niewiele da się się zrobić. Zimne popołudnia i mokro jeszcze.
Chyba mi wygniło kilka jeżówek butterfly kisses. Zbyt obfite żurawki leżały na nich, gałązki wraz częściami podziemnymi same wychodziły z gruntu.
Ale za to purpurowa już czerwonymi listami się przebiła na powierzchnię i niektóre cebulowe

Irys miniaturowy

Czosnki

Zana 22:07, 01 mar 2017

Ojej to szkoda tych jeżówek. Będziesz kupować na zastępstwo? Czy coś innego tam posadzisz? Kiełki cieszą oczy
22:13, 01 mar 2017
Irysek jaką ma moc Zawsze zadziwiają mnie cebulowe w kamykach,że dadzą radę wykiełkować
Cieszą zwiastuny wiosenne.
A może jeżówki jeszcze się pokażą.Poczekaj troszkę.
Przepis na wołowinkę przeczytałam,pysznie wygląda.
babka 22:14, 01 mar 2017

Anula, poczekam aż okaże się ile przeżyło a wtedy dokupię takie same bo w tym miejscu nie chcę zbyt dużo odmian. Te jeżówki są dwuletnie więc może da się je podzielić ? Muszę się dokształcić w temacie
Zana 22:16, 01 mar 2017

W ubiegłym roku jak przesadzałam kępkę jeżówek, to mi się taki malutki kawałeczek z malutkim korzonkiem oddzielił. Wsadziłam do ziemi z niewielką nadzieją, że coś z tego będzie, a to maleństwo się ukorzeniło i jeszcze nawet zdążyło zakwitnąć. Tak więc myślę, że możesz dzielić.
babka 22:22, 01 mar 2017

Ania nie mam złudzeń wygniły na bank, przynajmniej dwie kępki ale poczekam oczywiście.
Zwiastuny wiosny radują ale słońca jeszcze mało. Większość cebulowych już startuje ale wystarczy kilka dni, nocy zimnych i przystopuje wszystko.
Prac porządkowych czeka mnie mnóstwo, jesiennych liści nie wyzierałam przed zimą i teraz leżą mokre na tych kamieniach, to będzie robota jak przy przebieraniu maku, wrrr....
Wołowinka pyszna, na zdrowie
22:30, 01 mar 2017
Łączę się w bólu podczas przebierania kamieni i liści.
Raz tak mieliśmy.Jesień strasznie mokra,liście też,nie było jak ich powciągać odkurzaczem,co się dało to ręcznie zbieraliśmy,reszta powciskana została do wiosny.Było skubanie z kamieni.
U mnie tulipany dają znaki wiosenne i przebiśniegi ale nie widziałam tylko słyszałam
lojalna_ 22:38, 01 mar 2017

Serdeczności śle i wytrwalosci życzę kochana )
Ensata 23:01, 01 mar 2017

Jeżówkami bym się nie martwiła, jest szansa. U mnie za to po raz kolejny jarzmianki wpierdzieliły nornice. Jak ja ich nienawidzę. Nie spały tylko żarły przez cała zimę