Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Anda 19:52, 10 mar 2017

babka napisał(a)

I dałaś mi do myślenia Dziękuję Masz ją u siebie, coś więcej możesz o niej powiedzieć ?

Nie mogę bo nie mam Pani z mojego Towarzystwa opowiadała o różach i między innymi o tej. Pokazywała zdjęcia i ładnie wyglądała, była zdrowa i mała. Bo z tego co pamiętam, Swany wypuszcza dlugachne pędy, jak oktopus
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
babka 20:28, 10 mar 2017

Bardziej brałam pod uwagę Aspirin Rose, Aniaa chwali ją sobie i inne komentarze też pochlebne ale Innocenia bielą mnie ujęła i chyba bardziej oblepiona kwieciem. Zamówiłam ją
Dzięki
Anda 20:37, 10 mar 2017

Olu, mam nadzieję że będziesz zadowolona Ja wolę wypróbowywać nowe róże i gdybym szukała jakiejś białej do donicy, to wybrałabym właśnie tą albo Jaqueline du Pre
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
babka 22:01, 10 mar 2017

tej ostatniej szkółka nie ma w ofercie więc problem rozwiązany
alinak 08:02, 11 mar 2017

Mam Jaqueline du Pre i powiem że kwiat prześliczny ,ale liści pod koniec lata już nie miała .
Bardzo u mnie podatna na czarną plamistość. W tym roku będę z nią walczyć.

Wiosenne obrazy jak z Bajki .Pamiętam ile dylematów miałaś z obsadzeniami.Pięknie skomponowałaś .Wymarzony ogródek.
babka 10:16, 11 mar 2017

Oj zaczerwieniłam się, takie słowa od mistrzyni to zaszczyt Dziękuję Alinko Ale to min. i Twoja zasługa, miałam świetnych podpowiadaczy

Na Jaqueline może zdecyduję się następnym razem jak znów mnie różyczka dopadnie
babka 10:19, 11 mar 2017

Zrobiłam przegląd i widzę, że mam mnóstwo nasion jeżówki purpurea i werbeny.
Całkiem zapomniałam, ze jesienią je pozbierałam. Gdyby ktoś potrzebował można kierować do mnie.
babka 16:11, 12 mar 2017

Wyszłam dziś cokolwiek posprzątać, bardziej tak dla przyjemności niż dla samego porządkowania ale się nie dało dużo zrobić. ZIMNO !! zmarzłam !
Jedna żurawka wygląda tak jakby bomba w nią pierdutła. Główny pień chyba uszkodzony co widac na zdjęciu, reszta ledwo siedzi w ziemi. Zastanawiam się co ją tak potarmosiło bo tam nikt prócz kota nie ma wstępu
Jest możliwe że to robota opuchlaków ??

Ciemierniki szykują się do kwitnienia. Ciekawe jakie kolory. Rene, to te od Ciebie

Oczywiście pomyliłam (mimo że pięć razy pytałam ) i ciemierniki poszły na słońce a orliki siedzą w cieniu .... jak się zrobi cieplej pozamieniam im miejscówki.

Wczoraj dosadziłam stipy między jukki i zrobiłam przymiarki do małych zmian.
Plan jest taki : belki lekko wkopię i trochę podniosę poziom co da efekt wyniesionych tarasów. Ograniczniki wzdłuż płotu (pod szmaragdami) będą zlikwidowane.
Uwagi, pomysły mile widziane
.

babka 16:14, 12 mar 2017

I jeszcze na dowód, że i u mnie wiosna nadchodzi
Miłego popołudnia

Juzia 21:34, 12 mar 2017

Ale wspominki zapodałaś
Chcę już kolorów!!!!