Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Juzia 19:34, 13 kwi 2017

babka napisał(a)
Juzia to wielka lawenda, ta sama którą mam na gazonie. "Viva" ona wielkie kulki tworzy i ma wysokie kwiatostany.
Ale fajnie, że i Ty akceptujesz.
Liczyłam na to

Jak viva to ok

babka 19:37, 13 kwi 2017

no
babka 19:42, 13 kwi 2017

A teraz pytanie :

By przerobić tą rabatę Wykopałam wszystkie krokusy, nie bardzo mam gdzie je zadołować a w docelowe miejsce (między te rozchodniki i szałwie) nie chcę teraz sadzić bo wymęczone liściory będą straszyć.
Czy mogę te cebulki powoli zasuszać już teraz razem z tymi liśćmi, nie wkopując do ziemi ??
Kiedyś zrobiłam tak z tulipanami i nic im nie było, jedynie się nie rozmnożyły. Ale czy krokusy też tak można ?
pawel_snopek 19:57, 13 kwi 2017

Oczywiście że można Możesz wszystko
babka 19:59, 13 kwi 2017

pawel_snopek napisał(a)
Oczywiście że można Możesz wszystko

Tylko z jakim skutkiem ??
pawel_snopek 20:04, 13 kwi 2017

Ich przyszłoroczne kwitnienie będzie uboższe bo nie ma co się okłamywać. Wierze że przeżyją.
mateuszmichn 01:46, 14 kwi 2017

Obetnij liście i wykop do ziemi
07_Rene 10:08, 14 kwi 2017

babka napisał(a)
Udało mi się wyrwać wcześniej z pracy. Biegiem do ogródka bo wykopane kilka dni temu rośliny czekają na posadzenie. Cztery razy ulewy mnie wyganiały, potem jeszcze gradobicie ale zawzięłam się i nie dałam za wygraną

Za lawendą posadziłam Juziowe rozchodniki, dalej ID i szałwie.
Co myślicie, będzie dobrze ?

Będzie świetnie

Z krokusami nie mam doświadczenia, ale jak moje tulipany przeżyły zimę i mimo wiosennego sadzenia zamierzają kwitnąć.... krokusom też nie powinno nic być

Czy Ty masz już pączki na piwoniach? Oczom nie wierze!

Kokoszki świetne. U nas w przedszkolu były dostępne takie na kiermaszu świątecznym
babka 14:50, 14 kwi 2017

pawel_snopek napisał(a)
Ich przyszłoroczne kwitnienie będzie uboższe bo nie ma co się okłamywać. Wierze że przeżyją.

Najważniejsze , że będą uratowane

mateuszmichn napisał(a)
Obetnij liście i wykop do ziemi

Tak byłoby najpewniej ale chyba prościej będzie je zasuszyć i potem same cebulki bez korzonków powtykać.
I tak muszę czekać na pogodę

07_Rene napisał(a)

Będzie świetnie

Z krokusami nie mam doświadczenia, ale jak moje tulipany przeżyły zimę i mimo wiosennego sadzenia zamierzają kwitnąć.... krokusom też nie powinno nic być

Czy Ty masz już pączki na piwoniach? Oczom nie wierze!

Kokoszki świetne. U nas w przedszkolu były dostępne takie na kiermaszu świątecznym

To mnie pocieszyłaś z tymi cebulowymi. Szkoda byłoby zmarnować taką ilość kwiecia.

A na piwonii tak, już są pąki. Co prawda szału z ilością kwiatów znów nie będzie ale i tak cieszy że w ogóle.
Wczoraj podsypałam ją granulkami obornika bo ona żarłoczna

patrycja 21:21, 14 kwi 2017

Niech zając szczodry będzie
i z jajkiem przybędzie
niech święconka smaczną będzie
a w dyngusa wody wszędzie