Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 23:57, 11 lip 2017

Anitka napisał(a)
Zakupy widzę, że udane. Oby już nie padało. Kosodrzewina 'Ophir' czy 'Pumilio'?

Pumilio
od 15 już nie padało na szczęście i mogłam spokojnie sobie pokopać
Została mi jeszcze jedna sztuka do posadzenia bo u mnie to nie jest tak hop siup. Żeby cokolwiek zasadzić to trzeba wielkie doły kopać by najpierw masę gruzu wydobyć a potem piaszczystą ziemię wymienić na lepszą.
Styrałam się jak Reks
babka 00:03, 12 lip 2017

Magleska napisał(a)
WitamPiękny masz ogród całości nie dałam rady przeczytać ,jedynie obrazkowo ..... odgapiłam stipy od Ciebie ..... bardzo fajna rabata z kosodrzewiną mam w przedogódku i jestem zadowolona , co prawda dopiero pierwszy sezon ....podobno na wiosnę trzeba przycinać ok.połowe nowe przyrosty ...pozdrawiam

Witaj, bardzo mi miło że do mnie zaglądasz. Mam nadzieję, ze w końcu się wyrobię i znajdę czas na rewizyty :
Kosodrzewinę taką zwyczajną mam już od wielu lat a o skracaniu świeczek dowiedziałam się niedawno ale odkąd tak postępuję z nowymi przyrostami odtąd sosna stała się bardziej zwarta i ładniejsza. Przypuszczam, ze to tyczy każdej odmiany więc w maju będę korygować ich pokrój skracając pędy.
Zgapiaj do woli, bardzo się ciesz e że jest u mnie coś godnego zgapiania
Odpozdrawiam serdecznie
babka 00:04, 12 lip 2017

pawel_snopek napisał(a)
A jednak mieliśmy małe kosodrzewinki

Zostawiłam wam jakieś 5 sztuk
babka 00:12, 12 lip 2017

Zana napisał(a)
Będzie fajnie z tą kosodrzewiną. Coś dasz jeszcze pomiędzy?

Mówisz, że będzie fajnie? a ja właśnie zaczęłam się wahać bo wszytko na grabowej ( jejciu jak to fajnie brzmi, nie mogę uwierzyć, że to o mojej rabacie mowa )
będzie zielone. Tuffety wrowadziłyby fajną odmianę, no ale nie będę płakać nad rozlanym mlekiem

Czy coś dam pomiedzy ? a co byś proponowała Anulko ?

Dodałam stipę i teraz czekam na trawy, jutro mają przyjechać. Jak już będą pomyślę gdzie liliowce wcisnnąć
babka 00:14, 12 lip 2017

beta napisał(a)
No i super
Będę ja u Ciebie podgladala bo też mam ja w planach...
Jak poradzisz wszystko to koniecznie pokaż

Beatko, jasne że pokażę Dziś nie zdążyłam dokończyć ale jutro ma być słonecznie więc popstrykam foto
babka 00:17, 12 lip 2017

jazzy napisał(a)
Szybka jesteś Ładne sadzonki

Tak, to była krótka piłka Mąż jeszcze mnie popędzał jakby mu za chwilę sklepy pozamykać mieli
Ale wiesz, ja myślę - co nagle to podoable .... oby nie
babka 00:20, 12 lip 2017

Katkak napisał(a)
Ola fajnyy pomysl z tymi kosodrzewinami .

Czy fajny to się dopiero okaże. Mam nadzieję, że Tofik nie będzie próbował ich utopić

Dobranoc wszystkim zyczę, już mi się oczy same zamykaja.
Fajny to był dzień
Krakus 09:56, 12 lip 2017

witaj...grabowa fajnie sie zapowiada z pumilo...u ciebie tez zobaczyłem że nad tuffetami się zastanawiałas i mnie zaraziłaś tą koncepcją...

wpadam z jednym pytaniem...bo czytam wątek o lawendzie i widziałem że wypowiadałas sie tam (niestety w 2015 roku) na temat lawendy Viva z Obi...

zimuje Ci ? co 50 cm byś sadziłas ?

z góry dzięki za porady..
pawel_snopek 12:26, 12 lip 2017

Te 5 sztuk sam chyba kupię
frezja 12:32, 12 lip 2017

Sosenki niech dobrze rosną. Czekamy na fotki