Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 21:41, 21 sie 2017

Katkak napisał(a)
Ale tu nieustanna burza mózgów .

Burza mózgów a ja wciąż w rozkroku
adewzuol 21:44, 21 sie 2017

Ola, dawno mnie nie było na O. dzieje się u Ciebie i nawet nie jestem w stanie tego nadrobić. Przejrzałam szybko obrazkowo. Podziwiam, za burzę pomysłów.
Cieszę się, że pozbierałaś się po nawałnicy, u mnie nie było aż tak źle, ale w gminie, powiecie już strasznie. W leżącym za Notecią lubostrońskim parku POGROM.
babka 21:52, 21 sie 2017

jazzy napisał(a)
Narysowałam

Pewnie za dużo wszystkiego Można eliminowac lub dodawac, of korsss

Martula tak sobie patrzę i myślę i chyba za dużo roślin by było, może nie wypełniac tego ogródka tak aż po brzegi ?
Przymierzałam się do czegoś bardziej minimalistycznego. Podoba mi sie bardzo ten łan rozchodników w połączeniu ze stipą. Co prawda inny miałam plan na zagospodarowanie tego placyku no i teraz mam zagwozdkę
Jest jeszcze coś - nie lubię, bardzo nie lubię pracować w tej części. W podwórkowym ogródku odstresowuję się a tu wręcz przeciwnie a przy takim planie nasadzeń nie wychodziłabym stamtąd ... No i klops
babka 21:54, 21 sie 2017

adewzuol napisał(a)
Ola, dawno mnie nie było na O. dzieje się u Ciebie i nawet nie jestem w stanie tego nadrobić. Przejrzałam szybko obrazkowo. Podziwiam, za burzę pomysłów.
Cieszę się, że pozbierałaś się po nawałnicy, u mnie nie było aż tak źle, ale w gminie, powiecie już strasznie. W leżącym za Notecią lubostrońskim parku POGROM.

Piszesz o parku przy dworku w Lubostroniu ???? Tam tyle pięknych platanów ...
jazzy 22:01, 21 sie 2017

babka napisał(a)

Martula tak sobie patrzę i myślę i chyba za dużo roślin by było, może nie wypełniac tego ogródka tak aż po brzegi ?
Przymierzałam się do czegoś bardziej minimalistycznego. Podoba mi sie bardzo ten łan rozchodników w połączeniu ze stipą. Co prawda inny miałam plan na zagospodarowanie tego placyku no i teraz mam zagwozdkę
Jest jeszcze coś - nie lubię, bardzo nie lubię pracować w tej części. W podwórkowym ogródku odstresowuję się a tu wręcz przeciwnie a przy takim planie nasadzeń nie wychodziłabym stamtąd ... No i klops

Rozumiem Cię bardzo dobrze, dlatego ten cały mój plan to bardziej dla podsunięcia Ci pewnych rozwiązań. Wiadomo, że nie skopiujesz wszystkiego. Ale może coś z tego akurat ci podpasuje
Także spokojnie

A jeśli chodzi o połączenie kolorystyczne lawendy z evergoldami - dla mnie bomba!

Ile osób tyle pomysłów i upodobań, ale najważniejsze żeby Tobie pasowało
babka 22:07, 21 sie 2017

Wiesz co, zła jestem na siebie że nie potrafię zaplanować, zestawić roślin tak by wszystko pasiło. Ja muszę mieć jakiś fajny zaczątek a dopiero potem pomału dopasowuję, przymierzam jedno do drugiego.
Ogólnie to co proponujesz jest bombowe i każdy układ bardzo mi leży i może tak jak mowisz wybiorę coś od czego będę mogła wreszcie zacząć.
Katkak 22:10, 21 sie 2017

Ola musisz odpocząć od tego planowania, zresetować się, wrzucić na luz, bo teraz już się tak zapętliłaś, że i tak nie ruszysz (bynajmniej ja tak mam). Idź, zrób coś fajnego nieogrodowego, wyłącz myślenie o ogrodzie, a pomysł sam wpadnie w najbardziej nieoczekiwanym momencie . Na siłę nic nie zrobisz .
mrokasia 22:13, 21 sie 2017

Oluś, ja bym chyba pozostała przy lawendzie z buksami oraz rozchodnikach z ID . No może jeszcze kilka gracków do kompletu... .
babka 22:17, 21 sie 2017

Katkak napisał(a)
Ola musisz odpocząć od tego planowania, zresetować się, wrzucić na luz, bo teraz już się tak zapętliłaś, że i tak nie ruszysz (bynajmniej ja tak mam). Idź, zrób coś fajnego nieogrodowego, wyłącz myślenie o ogrodzie, a pomysł sam wpadnie w najbardziej nieoczekiwanym momencie . Na siłę nic nie zrobisz .

To jest najgorszy moment kiedy czuje presję ale ciężko się odciąć od tematu kiedy wykopane trawy i buksy czekają na sadzenie :/
Postałam dziś nieogrodowo nad żelazkiem bo znów pada i nic to nie dało
Muszę zacząć sadzić, przestawiać, ustawiać ... może wreszcie ruszę z miejsca
babka 22:19, 21 sie 2017

mrokasia napisał(a)
Oluś, ja bym chyba pozostała przy lawendzie z buksami oraz rozchodnikach z ID . No może jeszcze kilka gracków do kompletu... .

też stawiam na te rośliny ale jak je ustawić by grało? Chciałam przemieszać ale nie wiem czy to dobry trop patrząc na plan Marty gdzie wszystko idzie plamami