Podoba mi się ten kącik. Widzę tam jeszcze derenia białobrzegiego np. elegantissimę do Twojej tawuły(? czy tak?) i jakąś bordową i żółtą pęcherznicę ( np. diabolo i luteus) Och wtedy już za 2 sezony prawdziwy raj dla oczu od samej wiosny !
edit: albo jakiś bez czarny odmiana bordo...mhmmmm....
no może może jeżeli sama coś wyhoduję, bo ciężki rok widzę przed sobą... Będę podglądać Twoje zdjęcia i rady o rozmnażaniu.
Co myślisz o poziomkach pod szpalerem tujek?
Jak najbardziej truskawki pod krzaczkami i poziomki pod tujami! też tak mam i kocham to bezpretensjonalne ogrodnictwo i cieszę się jak dzieci wracają ze szkoły i robią przegląd na rabatkach gdzie coś dojrzało do zjedzenia! To takie atawistyczne powroty do natury, które potwierdzają moje odczucia co do tworzenia i wartości niematerialnych z posiadania ogrodu
wiesz... zamiast szynki 2x zaserwuj rodzinie pasztetową i jajecznicę, na obiad osławione szkolne kluski z serem i zostanie na krzaczek lub dwa, innej drogi nie widzę, wiela nas z marnym groszem w portfelu! i tym bardziej doceniamy to co z trudem tworzymy, a zapłatą satysfakcja Obfitość portfela nie przekłada się wprost proporcjonalnie do poczucia spełnienia uwierz mi !