Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W zielonej aptece

W zielonej aptece

jona 23:15, 06 sty 2016

Śliczne te dzwoneczki powojnika Roguchii . Jak długo kwitnie? I kiedy zaczyna kwitnienie?
Rench 01:02, 07 sty 2016

Od pewnego czasu choruję na te dzwoneczki rooguchi,ale jakoś było mi nie po drodze,bo tam gdzie go sprzedawali,nic innego ciekawego dla mnie nie mieli.
W tym sezonie muszę go nabyć,żeby nie wiem co
Filomena 08:53, 07 sty 2016

Kwitnie całe lato , zaczyna wraz z różami. U mnie wspina się po Alchymiście. Jest bardzo mały i delikatny, myślę, że sam wyglądałby dobrze tylko jako wiekowy egzemplarz. Po przekwitnięciu Alchymista ma za towarzystwo u mnie inne byliny i Rosarium Uetersen.
jona 10:31, 07 sty 2016

Dobry pomysł, żeby go z różą pnącą posadzić . Czy przycinasz przekwitnięte kwiaty czy on sam z siebie wypuszcza nowe?
dorciabe 14:37, 07 sty 2016

Filomeno odkrywasz coraz piękniejsze zakątki ogrodujestem pod wrażeniem
Rooguchi mam, piękny jest
katel 12:09, 08 sty 2016

Witam się Filomeno w Twoim romantycznym ogrodzie! Siedzę, kawkę piję i piękne zakątki oglądam. Obraz awatarkowy jest cudny, pogratuluj córce, niech talent dalej rozwija, dokopałaś się może do tych robionych z miskanta ozdób choinkowych - bardzo zachęcająco to brzmi, chciałabym zobaczyć .
Cieszę się że do mnie zajrzałaś, zdarzało mi się już przysiadać na twoim fotelu i podziwiać ale dziś odświeżyłam sobie obrazki i nowe obejrzałam .
Pięknie wplatasz clematisy w gąszcz innych roślin i ja mam taki plan, tylko gąszczu nie mam jeszcze.
kamila66 11:13, 31 sty 2016

Filemono pozdrawiam
Jak przygotowania do sezonu?
anka_ 17:03, 31 sty 2016

Filomeno widziałaś ogród który pokazał Kondzio? https://www.ogrodowisko.pl/watek/6444-priona-tuinen-ogrod-henka-gerritsena-i-antona-schlepersa Od razu skojarzył mi się z twoim. Naturalność, klimat, ta swoista magia.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
mira 17:08, 09 lut 2016

Cudne Twoje powojniki i zamieszały mi bo chcę kupić dwa, teraz nie wiem.Ja dziś przycięłam właśnie dwa te co się tnie.
Czy powojniki powinny miec zasadową glebę ?

pozdrawiam
Sonka 12:09, 01 mar 2016

Przyszłam do Ciebie po wizycie w Oflisowym ogrodzie, chciałam zobaczyć sosnę żółtą, bo też ja mam choć malutka jeszcze, ale widzę, że ma długie przyrosty i zastanawiam się co z nią zrobić, gdzie przesadzić. Zobaczyłam za to piękny i tajemniczy busz, uwielbiam takie klimaty. Czekam kiedy ja będę miała taką puszczę.
Proszę pokaż tę sosnę.