Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W zielonej aptece

W zielonej aptece

AsiaK_Z 21:53, 08 kwi 2016

Cześć Filomeno piękne widoki pokazujesz. Budynek szkółki między drzewami to jest to
Pozdrawiam
07_Rene 21:54, 08 kwi 2016

Uwielbiam takie łany roślin pod drzewami Te podpory z gałązek dość zaskakujące...
Filomena 21:56, 08 kwi 2016

Po powrocie do domu tamtego wyjazdowego dnia magnolia zrobiła mi niespodziankę witaj wiosno!
mira 22:00, 08 kwi 2016

W Twoim ogrodzie pięknie, swobodnie.
Co kupiłaś w szkółce.Fajne miejsce jesli można połazić i kupować.

pozdrawiam
Filomena 22:02, 08 kwi 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Cześć Filomeno piękne widoki pokazujesz. Budynek szkółki między drzewami to jest to
Pozdrawiam

cudo! ja jestem zachwycona !
07_Rene napisał(a)
Uwielbiam takie łany roślin pod drzewami Te podpory z gałązek dość zaskakujące...

tak, łany! ileż lat ich czekać jeszcze u mnie rozmnażając z jednej sadzonki! za lat... tratatata satysfakcja gwarantowana
Filomena 22:10, 08 kwi 2016

mira napisał(a)
W Twoim ogrodzie pięknie, swobodnie.
Co kupiłaś w szkółce.Fajne miejsce jesli można połazić i kupować.

pozdrawiam

Oj Mirko! jedynie dwa derenie elegantissima, chcę się odgrodzić delikatnie w jednym przebudowywanym miejscu, gdzie posadziłam kaliny białe własne, hortensje white dome też rozmnożone i pęcherznice purpurescens, na obrzeżach dzikie róże multiflory, które sieją mi się tu i tam i rosną przeogromne
a wiesz Mirko wracając do powojników nakręcam się na te drobnokwiatowe, one tak subtelnie wygladają!
miskka 22:33, 08 kwi 2016

O wow! Ale bajecznie!!!
katel 08:48, 09 kwi 2016

Subtelnie wyglądają a niektóre jeszcze dodatkowo pachną , już się nie mogę doczekać na kwiatuszki .
Piękne zdjęcia, nie byłam tam jeszcze u Kurowskich, ale muszę się wybrać.
Filomena 09:49, 09 kwi 2016

Sonka napisał(a)
Przyszłam do Ciebie po wizycie w Oflisowym ogrodzie, chciałam zobaczyć sosnę żółtą, bo też ja mam choć malutka jeszcze, ale widzę, że ma długie przyrosty i zastanawiam się co z nią zrobić, gdzie przesadzić. Zobaczyłam za to piękny i tajemniczy busz, uwielbiam takie klimaty. Czekam kiedy ja będę miała taką puszczę.
Proszę pokaż tę sosnę.

Krysiu
właśnie dzisiaj rano oprzytomniałam, ze to najwyższy czas na ewentualne przesadzanie sosny jeśli jeszcze jej nie przesadzałaś więc czym prędzej poleciałam cyknąć zdjęcia dla Ciebie tej mojej żółtej sośnie

Ta u mnie rośnie strzeliście, prosto, nie chciała się zagęszczać - wypuszczała pojedyncze odrosty po przycięciu więc dałam jej swobodę. Ale widziałam tu na o. u kogoś chyba u Zbyszka "od Tatr" taką mocno ciętą i tamta pięknie się zagęszczała - może zagęszcza się nie po jednym lecz kilku sezonach cięcia, tak dumam.
Życzę udanego miejsca dla twojej piękności
Filomena 09:55, 09 kwi 2016

katel napisał(a)
Subtelnie wyglądają a niektóre jeszcze dodatkowo pachną , już się nie mogę doczekać na kwiatuszki .
Piękne zdjęcia, nie byłam tam jeszcze u Kurowskich, ale muszę się wybrać.

Zachęcam serdecznie jest co oglądać. Już niedługo będą kwitły kaliny, mają w tym ogrodzie kilka odmian w tym te pachnące, angielskie - ciągle szukam miejsca u siebie by taką jedną posadzić.
A zapytam Cię przy okazji Kasiu czy próbowałaś rozmnażać swoje powojniki z odkładów?