Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lojalna_ 08:53, 23 wrz 2016

Według moich obserwacji od ilosci słonca . Ja mam na jednej rabacie od lewej juz przekwitniete krzewy a na koncu jeszcze sie nie rozwinęły a słoneczko pada na nie nierównomiernie .....byc moze sa jeszcze inne powody ale na mojej rabacie taka kolejnosc wynika z innego nasłonecznienia )))))
lindsay80 08:57, 23 wrz 2016

Filemon24 napisał(a)
Dasz mi link do tego sklepu gdzie mają FA?

wysłałam
lindsay80 08:58, 23 wrz 2016

lojalna_ napisał(a)
Według moich obserwacji od ilosci słonca . Ja mam na jednej rabacie od lewej juz przekwitniete krzewy a na koncu jeszcze sie nie rozwinęły a słoneczko pada na nie nierównomiernie .....byc moze sa jeszcze inne powody ale na mojej rabacie taka kolejnosc wynika z innego nasłonecznienia )))))

U mnie się to zupełnie nie potwierdza, choć to co piszesz całkiem logiczne się wydaje
A co to za "inne" nasłonecznienie?
lojalna_ 09:08, 23 wrz 2016

Krócej na moje hortki ktore startują pozniej swieci słonce , i jest to juz słoneczko od 12 tej a na tej najpóźniejsze dopiero od 15 tej. Zacienia je swierk .
kasja83 09:13, 23 wrz 2016

Pięknie jest....Limki masz cudnie białe-moje już wszystkie zróżowiały na jesienno. Jeżówki, trawy-miód dla moich oczu.
lindsay80 09:28, 23 wrz 2016

lojalna_ napisał(a)
Krócej na moje hortki ktore startują pozniej swieci słonce , i jest to juz słoneczko od 12 tej a na tej najpóźniejsze dopiero od 15 tej. Zacienia je swierk .

aaaa... już panimaju
lindsay80 09:30, 23 wrz 2016

kasja83 napisał(a)
Pięknie jest....Limki masz cudnie białe-moje już wszystkie zróżowiały na jesienno. Jeżówki, trawy-miód dla moich oczu.

Moje pewnie też lada dzień się takie zrobią, w nocy zimno, nad ranem niewiele powyżej zera, rośliny zaraz to odczują.

Te jeżówki to odmiana Butterfly Kisses, kwitną na całego, podczas gdy inne już słabiutko.
Sebek 09:32, 23 wrz 2016

lindsay80 napisał(a)

Moje pewnie też lada dzień się takie zrobią, w nocy zimno, nad ranem niewiele powyżej zera, rośliny zaraz to odczują.

Te jeżówki to odmiana Butterfly Kisses, kwitną na całego, podczas gdy inne już słabiutko.

Wczoraj ponoć w Kato zero nad ranem było....
A niby mamy ogrzewanie podłogowe pod ziemią
Zana 09:56, 23 wrz 2016

Uff ponadrabiałam w Twoim pędzącym wątku, chodniczek świetny, lubię takie nowoczesne klimaty, u siebie takich mieć nie będę, to chociaż u innych się napatrzę. Jeżówki VW też kupiłam w tym roku, przyszły z ładnymi pączkami, które nie wiedzieć czemu zaschły i chyba już ich kwiatków w tym roku nie zobaczę. Na szczęście kępki się rozrastają, za rok będzie radocha.
lindsay80 10:24, 23 wrz 2016

Sebek napisał(a)

Wczoraj ponoć w Kato zero nad ranem było....
A niby mamy ogrzewanie podłogowe pod ziemią

u mnie przymrozku na pewno nie było, ale przypuszczam, że mało brakowało - na Marikenach pierwsze żółte liście, tulipanowiec też już zaczyna gubić swoje - jesien