Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

MirellaB 11:19, 21 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Najważniejsze, żeby Tobie się podobało, no i żeby pasowało do tego co jest obok.

Myślę, że będzie pasowało, bo są powtórzone rozplenice i hortensje.

Bardzo ładne jesienne deszczowe zdjęcia. Wrzosy nadal trzymają kolor

Ty masz płaskie dekle, a ja mam w dwóch miejscach "wyniesione" i jeszcze w innych dwóch miejscach kominki od oczyszczalni. Te kominki otuliłam donicami z odciętym dnem (wkopane) i teraz stipa w nich rośnie, która skutecznie je zasłania Wczesną wiosną (marzec) wysiewam w nich owies wieczniezielony i też ładnie je kryje
Niestety z tymi wyniesionymi deklami nic nie jestem w satnie zrobić i to jeszcze w przedogródku - koszmar. Cierpliwie czekam kiedy będzie u mnie w wiosce kanalizacja to dopiero się ich pozbędę.

lindsay80 11:22, 21 paź 2016

Wrzośce i ciemierniki się uaktywniły kwiatowo

malkul 11:25, 21 paź 2016

zadowolona jestes z jarzmianki?
malkul 11:25, 21 paź 2016

któr wolisz hortki limki czy polarki?
lindsay80 11:26, 21 paź 2016

MirellaB napisał(a)

Myślę, że będzie pasowało, bo są powtórzone rozplenice i hortensje.

Bardzo ładne jesienne deszczowe zdjęcia. Wrzosy nadal trzymają kolor

Ty masz płaskie dekle, a ja mam w dwóch miejscach "wyniesione" i jeszcze w innych dwóch miejscach kominki od oczyszczalni. Te kominki otuliłam donicami z odciętym dnem (wkopane) i teraz stipa w nich rośnie, która skutecznie je zasłania
Niestety z tymi wyniesionymi deklami nic nie jestem w satnie zrobić i to jeszcze w przedogródku - koszmar. Cierpliwie czekam kiedy będzie u mnie w wiosce kanalizacja to dopiero się ich pozbędę.

takie elementy zawsze przysparzają problemów, bo dekoracyjne nie są.
Natomiast, ja tam się cieszę, że mamy BOŚ a nie szambo czy kanalizację bo koszty roczne w obu przypadkach są dużo wyższe, raz w roku płacę ok. 120 zł za wybranie zawartości oczyszczalni i jeszcze około 150 zł rocznie za prąd, to całe koszty.
MirellaB 11:26, 21 paź 2016

lindsay80 napisał(a)
Mariken powolutku zmienia kolor

Mam takie same doniczki na parapetach. jaka trawa w nich rośnie?
lindsay80 11:28, 21 paź 2016

malkul napisał(a)
zadowolona jestes z jarzmianki?

ta co na zdjęciu to odmiana Variegata, ale te od Ciebie też się przyjęły w 100% część kwitła - jestem z nich zadowolona, obsadziłam nimi dwa miejsca, pokazywałam, ale nie wiem czy odnotowałaś?
MirellaB 11:28, 21 paź 2016

[hortki jedną nogą w jesieni

limki

Polar Bear

Piękne te ujęcia. Hortensje tak sztywno stoją czy masz je podwiązane? Ile ich jest w szpalerze?
Red Baron do tego i chyba jakieś brązowe trawy cudnie, cudnie
lindsay80 11:30, 21 paź 2016

malkul napisał(a)
któr wolisz hortki limki czy polarki?

trudne pytanie, kwiaty ładniejsze ma PB, ale się pokłada, krzaki niższe, teraz już wygląda gorzej niż limki - obie odmiany mają i wady i zalety.
lindsay80 11:32, 21 paź 2016

MirellaB napisał(a)

wiem, że masz
teraz kłosownica, miniaturowe surfinie już brzydkie były, więc wsadziłam to co miałam w nadmiarze