Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 20:33, 06 mar 2017

ren133 napisał(a)

Może usunęłabym tą wygiętą gałązkę pośrodku ale pewna nie jestem ... może zdjęcie z innej perspektywy?

Dziękuję Reniu, że zechciałaś przyjrzeć się tym moim Śś, jutro ja muszę jeszcze patrząc na te zdjęcia, na których zaznaczyłaś co uciąć przyjrzeć się drzewkom z każdej strony.
lindsay80 20:39, 06 mar 2017

anbu napisał(a)
Wiosnę w natarciu obejrzałam z przyjemnością Czekam na skrzynie

Gdyby była ładna pogoda to szybko bym to ogarnęła, ale pada i wszystko się przesunie.

lindsay80 20:45, 06 mar 2017

eee_taam napisał(a)

jaka to odmiana ?

melduje ze zasiewów nie zrobiłam M postanowił rozwalić kompostownik w którym głownie były odpady kuchenne ( część nie przekompostowana) i wrzucił to wszystko jak leci do skrzyń ( pod ziemie).

i ku naszemu zaskoczeniu poniżej połowy rydla ziemia w skrzyniach była zamarznięta jeszcze....ale tym sposobem skrzynie wszystkie gotowe niech no tylko pogoda zechce współpracować....bo dzis nijak wyjść.

PS. ciemiernik pełny zeszłoroczny pączkuje alez mnie to cieszy

To Sadleriana, na tym zdjęciu cięta dwa dni wcześniej niż tamta, kłosy już wysunęły się powyżej młodych listków.

Jak ziemia na spodzie zmrożona to nie ma co się spieszyć.
Moje pełne też mają pączki.

ren133 20:46, 06 mar 2017

lindsay80 napisał(a)

A to dopiero początki, będzie ich tam dużo, dużo więcej

Widziałam dziś stokrotki w LM - po 3,6 zł!

I nie kupiłaś?
lindsay80 20:47, 06 mar 2017

frezja napisał(a)

Piękna Twoja wiosna, co nieśmiało zza trawek wygląda.

Co to za trawka?

Ewcia, to sesleria Sadleriana.
jolanka 20:52, 06 mar 2017

Mam jedną ŚŚ ale jej nie cięłam. Tylko mjak patrzę u Ciebie i reni to zastanawiam się czy tego nie zrobić - ładniej to wygląda

Edytko, mam jeszcze jedno pytanie odnośnie brzóz. W jakiej odleglości od ogrodzenia ( dokladniej od roślinek stanowiących dla nich tło) je sadziłaś? Czy 2 metry od choiny kanadyjskiej wystarczyłoby
lindsay80 21:03, 06 mar 2017

_Martini_ napisał(a)
Piękna wiosna, cudna! Też jestem ciekawa odmiany tej seslerii. Zamówiłam nitidę, jestem ciekawa jaka będzie.

Nie mam tunelu, więc zostaje mi kupić sadzonki pomidorów w maju.

Kupowałam Nitidę w ubiegłym roku, jest taka niebieskawa, ale mało mi urosła i jeszcze nie mam o niej wyrobionego zdania.

Tu jest sklep z różnymi sadzonkami roślin, choć jak widzę akurat ceny pomidorów są konkretne, ja może jakieś sadzonki kwiatów doniczkowych tu zakupię.

http://ogrodbellingham.redcart.pl/

lindsay80 21:05, 06 mar 2017

anabuko1 napisał(a)
Nie znam się na swidosliwy bo ich nie mam.
Ale podoba mi się twoje zestawienie traw ( nawet teraz wyglądają ładnie) z wrzosami.
Super !!

Też mi się Aniu podoba, ale mam tam stipę i nie wiadomo czy przetrzymała bardzo mroźną zimę.
lindsay80 21:07, 06 mar 2017

ren133 napisał(a)

I nie kupiłaś?

Nie, za drogo mi się wydało
lindsay80 21:10, 06 mar 2017

jolanka napisał(a)
Mam jedną ŚŚ ale jej nie cięłam. Tylko mjak patrzę u Ciebie i reni to zastanawiam się czy tego nie zrobić - ładniej to wygląda

Edytko, mam jeszcze jedno pytanie odnośnie brzóz. W jakiej odleglości od ogrodzenia ( dokladniej od roślinek stanowiących dla nich tło) je sadziłaś? Czy 2 metry od choiny kanadyjskiej wystarczyłoby

Myślę, że 2 m będzie ok, ja na pewno mam bliżej.

Te nasze świdośliwy były cięte w szkółce, więc wymagają zaledwie kosmetycznych poprawek, a i tak mi to trudność sprawia.