Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 14:44, 30 mar 2017

Olili napisał(a)
Witaj Edytko..
Sporo czasu minęło..wątek Twój pędzi jak szalony i w ogrodzie tak już cudnie.Wrzosowisko mega..a ja swoje wywalam ,poddałam się - pewnie nie takie stanowisko itp.

Mam pytanie.Wiem,że wiosną 2015 kupiłaś jabłonki Malus Royality. Zastanawiałaś się czy je ciąć ,bo na etykiecie miałaś napisane NIE CIĄĆ.
Ja mówiłam,że swoje cięłam. I tak było ,tyle,że teraz nie pamiętam kiedy je cięłam...i zastanawiam się czy to było na wiosnę..czy po kwitnieniu..
Cięłaś swoje?? Jeśli tak to kiedy??

Pozdrawiam.

Miło Cię znowu widzieć Iza

Przycięłam swoje jabłonki pod koniec lutego, czy dobrze to się okaże, ale powoli otwierają listki więc raczej krzywdy im nie zrobiłam, były tak brzydkie, że ten zabieg był niezbędny.
Tutaj były fotki.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=1397
lindsay80 14:45, 30 mar 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Edzia, Ty to potrafisz...

Zawstydzasz mnie Asia
lindsay80 15:32, 30 mar 2017

Krokusy kończą swój żywot

Ciemiernik zzieleniał

lindsay80 15:37, 30 mar 2017

Przy takim ciepełku to jeszcze kilka dni i zakwitną tulipany Exotic Emperor, wszystko wskazuje na to, że się rozmnożyły.

Miodunka - skąd ona się tu wzięła ?

Zeszłoroczne bratki z donic wysiały się na rabatach

Niektóre ciemierniki też całkiem dobrze się mają.

natka098 15:41, 30 mar 2017

Śliczna ta miodunka. Nie wiedziałam że tak fajnie kwitnie.
MirellaB 16:25, 30 mar 2017

Edyta wiesz, że bardzo lubię Twój ogród, ale nie podzielam zachwytu nad wrzosowiskiem z krokusami. Właśnie ze względu na takie widoki moje zlikwidowałam. Wiosną wrzosowisku mówię zdecydowanie nie nawet z mnóstwem krokusów

Zajrzyj proszę do mnie i wypowiedź się w temacie cięcia cisów
anabuko1 16:35, 30 mar 2017

Twoj6 ciemiernik zielenieje mój rozowieje.
Piękne wyglądają krokusy w takich większych, gęstych kepach.
Waw!! Tulioanki już z pakami.I mnie jeszcze im daleko do tego.Czy to botaniczne ??
lindsay80 17:23, 30 mar 2017

natka098 napisał(a)
Śliczna ta miodunka. Nie wiedziałam że tak fajnie kwitnie.

Natka, na tym zdjęciu to mało co to kwitnienie widać, ale generalnie to ona ma na jednej łodyżce kwiatki w dwóch kolorach, różowe i niebieskie - mam tej miodunki więcej więc pewnie jeszcze kiedyś fotka będzie.
natka098 17:25, 30 mar 2017

lindsay80 napisał(a)

Natka, na tym zdjęciu to mało co to kwitnienie widać, ale generalnie to ona ma na jednej łodyżce kwiatki w dwóch kolorach, różowe i niebieskie - mam tej miodunki więcej więc pewnie jeszcze kiedyś fotka będzie.

Fajnie tak dwukolorowo. Moja przez zimę padła i nie widać żeby odbijała
lindsay80 17:30, 30 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Edyta wiesz, że bardzo lubię Twój ogród, ale nie podzielam zachwytu nad wrzosowiskiem z krokusami. Właśnie ze względu na takie widoki moje zlikwidowałam. Wiosną wrzosowisku mówię zdecydowanie nie nawet z mnóstwem krokusów

Zajrzyj proszę do mnie i wypowiedź się w temacie cięcia cisów

Cenię sobie szczerość, więc wcale się nie gniewam

Tak naprawdę to nawet nie bardzo chciałam pokazywać to miejsce bo żadne ze zdjęć, które zrobiłam nie oddaje tego jak ślicznie tam teraz było.

Ale podobnie jak Ty, ja już żadnego wrzosa w swoim ogrodzie nie posadzę, te które wypadną wymieniać będę na trawy.

Ciekawa jestem jak zareagujesz na planowane zmiany na rabacie brzozowej - dziś byłam wybrać i zamówić brzozy, bo przede wszystkim rabata się powiększy, a potem bedę zmieniać nasadzenia pomiędzy nimi.