Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 23:38, 04 sie 2017

iwonkap napisał(a)
Prześlicznie
Mam dwa pytanko jedno czy masz moze jakieś foto jeszcze bardziej lewej strony tego zadaszeni tarasu, cos podobnie mi wychodzi u mnie i chciala bym zobaczyc jesli to możliwe ten lewy bok co na tej focie jest ścięty

Aktualnych fotek nie mam, ale na tych stronach widać więcej:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=148

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=181

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=186

Trzmieliny cięłam jakoś w połowie czerwca, ale mam też takie, które formuję na kulki i ciachnęłam je kilka dni temu jeszcze.
lindsay80 23:48, 04 sie 2017

_Martini_ napisał(a)
Edytko, wzdycham do tych kadrów przy tarasie z lawendą. Chciałam się pozbyć trzech krzaczków lawendy, ale spodobały mi się u Ciebie z jeżówkami. Poszukam miejsca u siebie na takie zestawienie. Myślę, że dużo uroku dodaje też Twój wypielęgnowany trawnik.

Jak najbardziej jeżówki z lawendami się fajnie komponują, różowe, białe, zielone - co kto lubi

Trawnik dostaje pochwały na wyrost, naprawdę
lindsay80 23:51, 04 sie 2017

siakowa napisał(a)
Ale masz już dojrzaly ogrod !pieknie Ci sesleria rosnie. Moja kuleje chyba ma za malo przepuszczalna ziemię

U mnie kilka seslerii kuleje tam gdzie mrówki mają gniazda.
lindsay80 23:51, 04 sie 2017

asiak napisał(a)
Jak zwykle ślicznie u Ciebie

Dziękuję za odwiedziny Asiu
lindsay80 23:53, 04 sie 2017

jolanka napisał(a)
Edytko, nadrabiam jak mogę zaległości. Cóż można powiedziec. Tylko siedzieć, gapic się i podziwiać. Tez spogladam na Twój taras, muszę swoj zaslonic bo jest od poludnia. Inspiracji mi trzeba.

My jesteśmy z pergoli bardzo zadowoleni, przepuszcza tyle słońca ile trzeba - chroni przed upałem, a równocześnie pozwala podziwiać cały ogród.
lindsay80 23:55, 04 sie 2017

natka098 napisał(a)
Uwielbiam szerokie kadry, super u Ciebie, wszystko takie wymuskane i dokończone.

ta część ogrodu ze zdjęć już dokończona, ale frontów robót to ja mam jeszcze kilka otwartych
lindsay80 00:01, 05 sie 2017

Kawa napisał(a)
wow
ale pięknie!!!!
a co to za miskanty na przedpłociu że juz kwitną?

To miskant Kleine Fontane - kwitnie już od ponad 2 tygodni.
Jak zaczyna to te kwiatostany są ciut różowawe, ale bardzo szybko bieleją.

lindsay80 00:07, 05 sie 2017

Kasia_CS napisał(a)

Kurczę nie wiem, może juz pisałaś gdzieś -jaka to odmiana jeżowki? Bo taka fajna w kolorze i super zza lawendy sobie wystaje

Uff nadrobilam po urlopie Twój wątek masz tak piękne pokomponowane rabaty, ze czapki z głów przeplocie, wewnatrzplocie i inne niepłocia baaardzo mi się podobaja

Hihi, a to cieszę się, że mi się udało ładnie roślinki skomponować, ale to nie od pierwszego razu tak było, naprzesadzałam się na przestrzeni tych 3 lat odkąd grzebię w ogrodzie.

Kupowałam tą jeżówkę w BR pod nazwą Sensation Double, a w tym roku nigdzie nie mogłam jej zlokalizować i dopiero Wasze pytania mnie zmobilizowały, żeby głębiej poszperać, okazuje się, że pełna nazwa tej jeżówki to Delicious Candy Sensation Double - warta polecenia, dosyć niska, zwarta, obłędny kolor i jeszcze pachnie!

Na fotkach z bliska - to jeden krzak

lindsay80 00:10, 05 sie 2017

nicol21 napisał(a)
Cudniaście u Ciebie jest!

Merci
lindsay80 00:10, 05 sie 2017

kasja83 napisał(a)
Edytka daaaaawno nie raczyłaś nas taką ilością zdjęć i tak szerokimi ujęciami!Pięknie to wygląda!

Dawno, bo u mnie zawsze coś niefajnego w kadr wchodzi