Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

patrycja 21:52, 02 wrz 2017

Bardzo, bardzo dziękuję za odpowiedź
Molinia z jeżówkami jak dla mnie to bombowe połączenie, super to wygląda.

Zapisałam sobie w zeszycie na której stronie masz pokazaną rabatę i na wiosnę ( dopiero ) będem działać.
Pozwolisz zgapić?

Pozdrawiam i dzięki
_Martini_ 22:04, 02 wrz 2017

Jak oceniasz Old Port? Podoba mi się kolor, potrzebuję takiego do bladawców. Jak zdrowotność tej rózyczki?
MirellaB 22:54, 02 wrz 2017

Z takim czymś na rozchodnikach się nie spotkałam. Dobrze, że oprysk zrobiłaś - powinno pomóc.

Ja też za chwilę zrobię sobie przerwę od forum - rośliny muszę nareszcie posadzić i przesadzić
Luki 16:05, 03 wrz 2017

Takie gąsieniczki na rozchodnikach też miałem w tym roku... miały cholery taki apetyt, że przez 3 dni zjadły całe kępy od góry. To gąsienice jakiejś polskiej ćmy, u mnie zadziałał Mospilan, działa też Fastac, ale ten trudno dostępny. Decis też powinien dać radę, dość szybko padają i problem u mnie znikł po jednym oprysku.
U mnie w sumie na dobre wyszło bo rozchodniki się zagęściły i przez to, że są niższe nie kładą się jak co roku
19:19, 03 wrz 2017
lindsay80 napisał(a)

kojarzę, że wiosną gdzieś to określenie się pojawiło, gdybym skumała, że dotyczyło tej odmiany to pewnie bym tych tulipanów nie kupiła

to dotyczyło jakis innych ..które własnie miały ciagle taki zdechły rózowy i jeszcze go pogłebiały

kupiłas przetestujesz moze akurat u ciebie sie sprawdza ja tez mam te z zeszłego roku i nie mysle wywalac bo mi szkoda
lindsay80 14:43, 18 wrz 2017

babka napisał(a)
U mnie inna gąsienica grasuje, głównie na różach ale i orlików nie oszczędziła. Jednego zeżarła do ostatniego listka
Decis powinien zadziałać
Przyjemnie popatrzeć na Twój ogród, zdrowy i bogaty... mniam

Decis pomógł, ale i tak gąsienice odwaliły sporo roboty i rozchodniki ładne już być nie mogą w tym roku.

Jak się zaczynam ogrodowi wnikliwiej przyglądać to odkrywam coraz to nowe plagi, z opryskiwaczem trzeba by się nie rozstawać.
lindsay80 14:46, 18 wrz 2017

Kasya napisał(a)

nie, ale jak se usunie to rozchodnik zaraz wypuszcza kilka galazek w miejsce uszkodzonej

moje do przesadzenia, w tym roku już mi nie zależy na ich urodzie.
lindsay80 14:46, 18 wrz 2017

patrycja napisał(a)
Bardzo, bardzo dziękuję za odpowiedź
Molinia z jeżówkami jak dla mnie to bombowe połączenie, super to wygląda.

Zapisałam sobie w zeszycie na której stronie masz pokazaną rabatę i na wiosnę ( dopiero ) będem działać.
Pozwolisz zgapić?

Pozdrawiam i dzięki

Jasne, inspiruj się do woli
lindsay80 14:53, 18 wrz 2017

_Martini_ napisał(a)
Jak oceniasz Old Port? Podoba mi się kolor, potrzebuję takiego do bladawców. Jak zdrowotność tej rózyczki?

Nie bardzo wiem co odpisać na to pytanie - ogólnie i Old Port i Heidi Klum uważane są za chorowite i w zeszłym roku jako pierwsze złapały plamistość u mnie - teraz obie odmiany prezentują się nienagannie, chociaż inne róże (Ascot, Voyage, Artemis) już od dołu dobrze nie wyglądają.

Uwielbiam te róże za zapach, kolor i kształt kwiatu.

Wszystkie róże w tym sezonie pryskałam tylko raz.

Na dowód jakie zdrowe porcja dzisiejszych fotek.

lindsay80 14:58, 18 wrz 2017

MirellaB napisał(a)
Z takim czymś na rozchodnikach się nie spotkałam. Dobrze, że oprysk zrobiłaś - powinno pomóc.

Ja też za chwilę zrobię sobie przerwę od forum - rośliny muszę nareszcie posadzić i przesadzić

U mnie też do tego roku rozchodnikom nic nie dolegało, a teraz taka niemiła niespodzianka.

U nas wrzesień pogodowo tragiczny, do końca miesiąca w prognozach deszcz, jeśli to się sprawdzi, to niewiele z moich założeń ogrodowych zrealizuję.