Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 09:19, 17 paź 2017

malkul napisał(a)
uwielbiam

ja też, a teraz jeszcze KF fajnie się przebarwił

lindsay80 09:21, 17 paź 2017

AngelikaX napisał(a)

Dziękuję Ci bardzo - foty odebrałam

Całą zima na planowanie przed nami, więc ze spokojem coś może między czasie nas natchnie... ja w sumie odraczam ten temat którąś wiosnę już... co by pewna być zmian

ps. Fotki ogrodu masz jak zawsze klasa

Cierpliwość to cenna cecha, szkoda, że ja tak nie potrafię i tylko sobie roboty dokładam, bo robię coś na szybko a potem trzeba zmieniać
lindsay80 09:25, 17 paź 2017

Gintura napisał(a)

Cudne. Podglądam po cichu twój ogród już jakiś czas. Ale ta rabata zachwyca, więc przemówiłam i witam się serdecznie. Zdradź proszę jakie wymiar ma ta rabata?
A przy okazji czy u Tego Pana od cisów (namiary od Andżeliki)są też takie kule na wyższych nóżkach tak ok 1m? Czytałam, że byłaś ja może wybiorę się na wiosnę tylko właśnie takich wyższych potrzebuję 2szt.

pozdrawiam Iwona

Sama teraz nie wiem jaki ona ma wymiar, bo powiększałam ją w tym roku kilka razy po trochu, ale zmierzę i Ci napiszę.

Z cisami na pniu w ogóle jest tam już problem, bo Pan je sam wyprowadza z egzemplarzy, które ku temu rokują, takich osadzonych na wysokości 1m na pewno nie ma, bo i ja o takie pytałam.
lindsay80 09:34, 17 paź 2017

Pawlus napisał(a)
Świdośliwy aż tak się przebarwiają? Szok, cudne są. Można je jakoś formować?

Można, na zasadzie wycinania gałęzi, które nam nie pasują, czy usuwania drobniejszych gałązek na głównych gałęziach do jakiejś wysokości.

Jestem nimi zachwycona, bo zrobiły się ogniste.

lindsay80 09:37, 17 paź 2017

Kasya napisał(a)
i ja sie jeszcze zachwycam miskantami przed plotem

To dopisuję Cię listy zachwyconych

Ostatnio jakaś babeczka z roweru by spadła tak się wychylała
Monia81 09:37, 17 paź 2017

Cudne przed płocie, wygląda teraz rewelacyjniechciałabym takie, ale niestety dodatkowo mam rów, no i muszę trochę pokombinować i puścić coś płożącego, żeby mi zarosło, bo nie chce mi się kosić, albo plewić tego co tam mi wyrasta pozdrówka zostawiam na ten słoneczny dzionek
MirellaB 09:39, 17 paź 2017

Ładniejszego przedpłocia nie widziałam
Marzę, żeby takie mieć
MirellaB 09:40, 17 paź 2017

Werbena jeszcze tak kwitnie? Moja już dawno ścięłam. Szczerze mówiąc to chciałam się jej pozbyć, bo była wszędzie. Chyba jednak do niej wrócę w przyszłym roku
lindsay80 09:41, 17 paź 2017

kasja83 napisał(a)
Edytka Ty to masz przedpłocie...U Ciebie też planowanie-w wielu wątkach widzę plany 2018-będziemy dyskutować w zimie

O tak, z eMem chyba pójdzie łatwiej niż myślałam, bo po jednej rozmowie właściwie chyba już go mam
Będziemy maglować co i jak, ale to jak już się brzydko i zimno zrobi, a teraz jeszcze korzystając z pięknej pogody działam w ogrodzie.
lindsay80 09:47, 17 paź 2017

popcorn napisał(a)
jeja jak masz cudnie!!!

Artemis w podzięce za miłe słowa, bo pamiętam, że kiedyś pisałaś, że kształt kwiatów Cię zaskoczył, a one rzeczywiście są bardzo zmienne