Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

SlonecznyOgrod 13:09, 06 cze 2018

Oś widokowa, ta najdłuższa przepiękna. Widać, że masz teren ładnie zagospodarowany od płotu do płotu.
nicol21 13:23, 06 cze 2018

Nożyce przyszły? bo fajne rozczochrance pokazałaś koło bramy - chyba niezbyt często pokazujesz tą perspektywę!?
Dzięki za info o giardinii - nie oparłam się i kupiłam do rodziców. Ale mam też edenkę więc zobaczymy jak je rozmieszczę, a nóż półcien się znajdzie

Rabata z artemisami super! w ogóle te artemisy na zdrowe wyglądają.
przedpłocie bardzo schludne
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
lindsay80 12:04, 07 cze 2018

paulina_ns napisał(a)
Nadrobiłam wszystko zeszłoroczne zestawienie rozplenicy cudne, ale ja jeszcze nie chce je podziwiać, zwiastuje to już jesień, a przecież lato się jeszcze nie zaczęło nożyce super, no to teraz będzie cięcie pełną parą

Ps. Fajny piesio i tatuaże

Oj chyba w tym roku szybciej będziemy kłosy traw oglądać, ja wczoraj wypatrzyłam, że moje 3 świecznice mają już zawiązki kwiatów.
Na fotce Mirela ze swoim piesiem
lindsay80 12:05, 07 cze 2018

mirela napisał(a)
Przesyłka z Albamaru dotarła. Wstawiłam u mnie fotki jak jesteś zainteresowana - 4 rodzaje Hakonechloi (nie wiem jak się to odmienia).

Albamar się spisał, możesz być zadowolona z jakości trawek
lindsay80 12:05, 07 cze 2018

kasja83 napisał(a)

Od razu przypominam sobie jak bardzo jeżówki są spoko!

to fakt
lindsay80 12:06, 07 cze 2018

Kawa napisał(a)
Pięknie
rabata z cisami i ŚŚ super wygląda
a przedpłocie jak zwykle wymiata

eno, rabata z ŚŚ to dopiero ma dobrze wyglądać jak poprzesadzam co nieco i zamiast kory dam kamień.
A na jesiemi jedną świdośliwę trzeba osunąć bo miejsca tam zrobiłam teraz więcej.
lindsay80 12:07, 07 cze 2018

Kasya napisał(a)

Wygladaja bardzo ładnie, profesjonalnie
A jak cięższe to lepsze ?
Ja sobie właśnie kupiłam pierwsze nożyce, oglądałam kilka i wybrałam lżejsze żeby ręce nie bolały
Nie znam się i nie wiedziałam na co patrzec poza ceną

cięższe to chyba oznacza, że stal lepszej jakości - tak mi się wydaje.
lindsay80 12:12, 07 cze 2018

eee_taam napisał(a)
czekam na twoją opinię o nożycach

mogłabyś podesłać mi linka gdzie zamówiłasje?

też bym chetnie kupiła ..bardzo mnie kusi)) naklikać)) ...tylko te moje jeszcze sprawne i szkoda mi tak ooo....wywalic ...no i ta waga??? hmmm ...lekki niepokój mam

tne teraz ludwiczki i rzeczywiście te moje sie ślizgaja jak fiks zawsze tak było ale teraz na to zwracam większą uwagę

wysłałam wiadomość.

Pewnie zejdzie zanim się przyzwyczaję, bo jednak przyzwyczajona byłam do innych, lżejszych.
lindsay80 12:13, 07 cze 2018

iwka napisał(a)
mam nożyce z takim falowanym ostrzem z F i też super tną, może ciężkie nie są ale po godzinnym cięciu czuć w rękach

Edyta, ogród jak malowany, pięknie wszystko Ci rośnie przedpłocie numer jeden

kolejna dobra rekomendacja, a że ciężko to się spodziewam bo samo cięcie to nie lekka praca i daje w kość jak się ma dużo tych roślin do przycięcia
lindsay80 12:34, 07 cze 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Oś widokowa, ta najdłuższa przepiękna. Widać, że masz teren ładnie zagospodarowany od płotu do płotu.

tak prawde mówiąc to mam jeszcze 6,5 m do zagospodarowania wzdłuż płotu, nie stałam w samym narożniku robiąc zdjęcie