Nadrobiłam u Ciebie jakoś cały czas brak mi czasu ,źeby ze wszystkim być wyrobiona ..... i na forum już tylko późno zaglądam i na chwilkę Przepiękne lipcowe foteczki obejrzałam ......ilość jeżówek zachwycająca - ślicznie ....... przedpłocie nadal rewelacyjne - kiedyś odgapię
Dolomity są nieziemskie. Polecam. Miałam zaznaczone na mapie gdzie sie zatezymaliscie Ale piekne mikołajki. Idealny florystyczny materiał
Pismo obrazkowe cudne i te jeżówki....dziękuję za namiary, zerknę sobie co tam mają
Co to za odmiana jeżówki? Piękna
Można kupić sadzonki rozmarynu - jedne oryginalne włoskie, a drugie niemieckie. Mój był włoski, z L. Mała sadzonka. Te włoskie ładnie drewnieją. W gruncie bym nie sadziła, bo wymarznie. Miałam w donicy - stał na zewnątrz często do połowy grudnia. -5 nie było problemem. Potem zabierałam w chłodne widne miejsce aż do marca. I znów na dwór wędrował. Fajnie mozna strzyc i formować np. w kulę.
ja mam rozmaryn w warzywniku ...kupiłam w insekcie ...traktuje go jako jednoroczny jak budowałam dom to nie wybudowałam ani ganku ani oraznerii ...a szkoda jezówka green envy super)) ...moje nowe twister beda podobne juz pomalutku sie pokazuja PS. jezówki lubia sucho słonecznie ...a jak karpy sa w cieniu za duzo godzin w ciagu dnia to ślimaki je pożrą
Piękne te lipcowe widoczki
No właśnie wszędzie piszą, że jeżówki lubią sucho, a u mnie to jedyne kwiatki, które na suchej rabacie wymagały częstego podlewania
w tym roku to i moje milkshake tez wymagały wody ..no i liscie maja popalone rozproszony cień by im dobrze zrobił ....a one na patelni od rana do wieczora
Moję jeżówki więdną jak nie podleje. Muszę podkewać. Widoki świetne. Jeżówki i lilie cudowne. Nie wiem na czym oko zawiesić, wszystko mi pasuje.