Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

eVka 00:29, 19 lip 2018

lindsay80 napisał(a)

Zrobię jak się wypogodzi bo od dwóch dni u mnie prawie non stop woda się z nieba leje.

Dzięki, u mnie też dwa dni ściany wody z nieba...
estre 06:12, 19 lip 2018

lindsay80 napisał(a)

Efffa też o nich myśli to może się spikniecie I znowu wyjdą łączone zakupy, bo ja chyba na razie mam już wszystko co chciałam kupić

Można by pomyśleć, tylko na razie muszę się ogarnąć trochę z przodem działki jeszcze, bo jeszcze nie wiem gdzie bym ją miała wcisnąć
Kasya 06:28, 19 lip 2018

lindsay80 napisał(a)
Małe zakupy
Molinia Heidebraut I trzcinnik Waldenbuch

Ciekawe, nie znałam
Jezowki piekne
Ja w dalszym ciągu jestem zadowolona tylko z tych białych i różowych

I roza mary ann....ach dlaczego ja jej nie kupiłam ...
07:50, 19 lip 2018
Wiolka5_7 napisał(a)
Dużo masz odmian jeżówek, wszystkie śliczne właśnie czekam na wysyłkę kolejnych jeżówek

Jaką wysokość ma twoja Delicious candy, bo szukam alternatywy dla Southern belle jak mnie wkurzy,za to pokładanie...

delicious candy u mnie jest dośc niska ..do kolana i mniej ...ale jest taka cudna ze warto

Southern belle jest duzo wyzsza 1,0 m do 1,2nawet ...ale u mnie tez lezy

najgorsze jest to ze jezówek nie da sie wcisnac w jakies byliny czy trawy zeby je trzymały prosto...bo nie przezyja wiecej jak 2 sezony bo w takiej gęstwinie ślimaki je pożrą a sąsiednie rośliny zawalą
leon60 08:17, 19 lip 2018

nawigatorka napisał(a)
bo kto by takie łąkowe wiechcie kupował

paulina_ns 08:18, 19 lip 2018

lindsay80 napisał(a)

Haha, bo mam ją w salonie na wyciągnięcie ręki

Eee myślę, że jest sporo osób co kolekcję jeżowkową mają większą.

Ale nie takie cudne odmiany jak Ty! Kupiłaś je stacjonarnie,czy zamawiałaś przez internet? Jak coś proszę namiary na priv
leon60 08:18, 19 lip 2018

lindsay80 napisał(a)

Nie wiem jak u Was ale ja nigdy w szkołkach lokalnych molinii nie widziałam (poza Variegatą) - zawsze kupowałam przez neta.

Coś się trafia tylko nazwy z kosmosu bo wyrasta zupełnie inna odmiana
Wiolka5_7 12:39, 19 lip 2018

eee_taam napisał(a)

delicious candy u mnie jest dośc niska ..do kolana i mniej ...ale jest taka cudna ze warto

Southern belle jest duzo wyzsza 1,0 m do 1,2nawet ...ale u mnie tez lezy

najgorsze jest to ze jezówek nie da sie wcisnac w jakies byliny czy trawy zeby je trzymały prosto...bo nie przezyja wiecej jak 2 sezony bo w takiej gęstwinie ślimaki je pożrą a sąsiednie rośliny zawalą

No właśnie Southern belle też u mnie taka wielka i nie podoba mi się jak jest podwiazana....na wiosnę będzie raczej zmiana na Delicius candy narazie w przedogródku....a te co w Limkach prędzej czy później też ,bo mi Limki zagłuszyly....

Dzięki za opinie
Kindzia 13:31, 19 lip 2018

Butterfly Kisses jest niesamowita. Takie małe toto, a kwitnie, że nie sposób jej nie zauważyć. Mam też Sweet Sixteen, ale ta kiepska...może miejsca wina, ma dużo mniej słońca niż motylkowa.
eVka 14:13, 19 lip 2018

Kindzia napisał(a)
Butterfly Kisses jest niesamowita. Takie małe toto, a kwitnie, że nie sposób jej nie zauważyć. Mam też Sweet Sixteen, ale ta kiepska...może miejsca wina, ma dużo mniej słońca niż motylkowa.

To cieszę się, bo właśnie Butterfly Kisses zamówiłam, ciekawa jestem jak będzie na żywo, bo na fotach boska!