Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 09:49, 31 mar 2016

Ilona, Marzena schodki zmierzone, ten, który proponujecie jest z wcięciem, bo tam ta ściana jest, on ma tylko 19 cm i jeszcze 3 cm trzeba odjąć bo wystaje stopień o tyle - także tam nic nie postawię.

Pozostałe stopnie mają szerokość 33 cm.
lindsay80 09:51, 31 mar 2016

Kasya napisał(a)
Przymierz 3 szt po tej lewej

tak by to było - może nie dokońca dobrze na fotce są uchwycone proporcje, bo ta najmniejsza wypadnie w rzeczywistości trochę niższa.

lindsay80 09:54, 31 mar 2016

Kuba napisał(a)

Edytko, ja widzę mnóstwo miejsca obok drzwi, nawet więcej niż ja mam, wg mnie wysokie wąskie donice byłyby idealne, ale oczywiście Ty tu urządzisz

pokazuję eMowi raz dziennie Twoje ogrodzenie żeby mu pomóc podjąć decyzję jedynie słuszną

Ewa, po obu stronach drzwi jest po 45 cm, gdybym tam postawiła donice to obijalibyśmy się o nie przy otwieraniu drzwi.

Mam nadzieję, że indoktrynacja ogrodzeniowa zakończy się sukcesem
lindsay80 09:56, 31 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
jak kazdemu z nas.tylko czy ja bym potrafila? Nie wiem

właśnie obawiam się, że nie usiedzisz spokojnie zbyt długo
lindsay80 09:59, 31 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
Wersja Marzeny i Ilony najbardziej mi tez pasuje o ile sie da.ale sie naglowilam by Marzene zrozumiec

A jesli nie to asymetryczne roxwiazanie mi sie tez podoba-mniej palacowo.i daj jedna mniejsza przy drzwiach.

wersja dziewczyn niemożliwa.

A ja już mam taki mętlik, że chyba muszę się zdystansować i spojrzeć na wszystko za kilka dni jeszcze raz.
Może pojadę do sklepu zobaczyć te co Kasia wczoraj kupiła.
lojalna_ 10:03, 31 mar 2016

lindsay80 napisał(a)

tak by to było - może nie dokońca dobrze na fotce są uchwycone proporcje, bo ta najmniejsza wypadnie w rzeczywistości trochę niższa.

wtrace trzy grosze wycieraczki na schodach prosto do drzwi a ta na dole moze byc dłuzasza tzn szersza
siakowa 10:03, 31 mar 2016

a jednak "propozycja do rozważenia" się zagościła i donice będą po jednej stronie w różnych rozmiarach
lindsay80 10:04, 31 mar 2016

frezja napisał(a)

Jakże się cieszę, że przekonujesz się do tego pomysłu

dobrze jest spojrzeć na zagadnienie oczyma kogoś innego, ale na razie ilość propozycji mnie przytłoczyła.
Dziś prace porządkowe na miejscu pod graby i może oprysk olejowy, potem sadzenie grabów, takze na kilka dni zajmą mnie inne kwestie.
No i jeszcze eMowi muszę pokazać nowe wersje, niech on też się wypowie.
lindsay80 10:08, 31 mar 2016

lojalna_ napisał(a)

wtrace trzy grosze wycieraczki na schodach prosto do drzwi a ta na dole moze byc dłuzasza tzn szersza

Jola, Ty mi pisz co myślisz w kwestii donic, bo wycieraczki zaraz pozbieram do garażu, ale na przyszły rok wezmę sugestię pod uwagę bo design wycieraczkowy jeszcze przede mną

Matko, strach się bać Wy na wszystko zwracacie uwagę!
lojalna_ 10:10, 31 mar 2016

nie wiem co z donicami .....patrze na telefonie i daje rady przeczytac wszystkiego

takie pojedyncze z obu stron to było troszke mało tyle mi sie rzuciło w oczy :0 w domu na kompie dokładnie poczytam ))))