Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 12:03, 31 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

Moje biale zawilce tez jeszcze spia.wymarzania nie biore pod uwage

Ja się boję tylko z powodu późnego przesadzania, Twoje mają już chyba 2 latka to na pewno nic im nie jest.
Poszłam sprawdzić i jednak 2 Whirlwind odgrzebałam spod kamieni i są młode listki, na 4 pozostałych żadnych oznak życia, 1 Honorine też coś wypuszcza, 3 pozostałe uśpione.
A Prinz Heinrich i Serenade już mają spore rozetki liści.
lindsay80 12:07, 31 mar 2016

siakowa napisał(a)

no to trzeba się sprężyc

zdecydowanie, ja uciekam bo robota czeka.

A na początek jadę odebrać koński nawóz, idę za Twoim przykładem i grabom zapodam - umówiłam się z miłym Panem, że mi przygotuje
Jeszcze sobie gołębi załatwiłam, a co
siakowa 12:15, 31 mar 2016

tylko przekompostowany
Efffa 12:20, 31 mar 2016

lojalna_ napisał(a)
Ja tez musze dopisać kilka pozycji ale do 15tego jest jeszcze trochę czasu
co bedziesz dopisywać ciekawego, bo ja zamówienie modyfikowałam kilka razy i mam nadzieję , że już nic nie domówię., teraz jakbym chciała zmodyfikować to chyba bym sie Edytki już bała.
frezja 12:59, 31 mar 2016

lindsay80 napisał(a)

A czytałyście, że jak tulipany od początku pojawiają się z dwoma listkami to znak, że będą kwitły co roku, jak wychodzi jeden listek to zakwitną tylko w pierwszym roku - ktoś to ostatnio pisał w jakimś wątku i ponoć to się sprawdza.

Dobry to znak ale ja zrozumiałam, że jak z jednym liściem to nie zakwitną w danym roku ) wolę wersję pierwszą...u mnie wszystkie mają liście..
lojalna_ 13:34, 31 mar 2016

Effa ja się też już trochę Edki boje ze mnie pogoni. Ja bym musiała zadzwonić czy na 15 tego będą już trafki które późno startują ...evergoldy i haconea bo chciałabym
nawigatorka 13:43, 31 mar 2016

lindsay80 napisał(a)

Ja się boję tylko z powodu późnego przesadzania, Twoje mają już chyba 2 latka to na pewno nic im nie jest.
Poszłam sprawdzić i jednak 2 Whirlwind odgrzebałam spod kamieni i są młode listki, na 4 pozostałych żadnych oznak życia, 1 Honorine też coś wypuszcza, 3 pozostałe uśpione.
A Prinz Heinrich i Serenade już mają spore rozetki liści.
ja mam hororine.i jeszcze roku nie maja
Efffa 14:17, 31 mar 2016

lojalna_ napisał(a)
Effa ja się też już trochę Edki boje ze mnie pogoni. Ja bym musiała zadzwonić czy na 15 tego będą już trafki które późno startują ...evergoldy i haconea bo chciałabym
hacone chyba się da,bo ja zamawiałam aureolę i nic nie mówiła , że nie będzie.
lojalna_ 14:25, 31 mar 2016

To super wiadomość
14:36, 31 mar 2016
zabiorę głos donicowy mnie się ustawianie donic wewnatrz murka nie widzi jakoś. ...ja bym kupiła jakieś kwadratowe do wysokości muska i postawiła je na przedłużeniu murka ...nie w środku! i co najwyżej jeszcze jakieś skrzynki co da sie na murku postawić ...koniec kropka!

PS. wycieraczke dolną koniecznie większa/dłuższą musisz dać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies